Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
30-6 Beperkte hoeveelheid regen na lange tijd 
Gisteravond en begin van de nacht waren er enkele opklaringen. In de nanacht nam echter de bewolking weer toe. De minimum temperatuur lag rond de 12 graden. Bij het aanbreken van de dag was er veel hogere bewolking aanwezig en probeerde de zon er ook door te komen.  De nam echter in de loop van de morgen toe en tegen het middaguur viel op sommige plaatsen al wat regen. Het bleef tot een eindje in de middag bij zo nu en dan wat gespetter. In de tweede helft van de middag werd de intensiteit wat meer en regende het soms matig. Veel bracht de neerslag niet aan, er viel tussen de 3 en 6 mm regen. In de namiddag waren er zelfs nog wat opklaringen en scheen de zon soms nog even. Bij een zwakke tot matige oosten wind liep de temperatuur voor de regen op tot circa 22 graden. Onweer en windstoten zijn uitgebleven en met de verwachte hoeveelheid neerslag (10-15 mm) viel het ook reuze mee. Er zal nog wat meer moeten komen want de droogte is met de hoeveelheid van vandaag nog niet helemaal voorbij. 
29-6 Wolkenvelden maar ook zon
Gisteravond klaarde het op en was spoedig de meeste bewolking verdwenen. In de avond koelde het maarlangzaam af en was het lange tijd nog aangenaam buiten. De nacht verliep tamelijk helder met alleen in het noordoosten nog wat wolkenvelden. Het koelde in de nacht af tot genmiddeld zo'n 11 graden. In de ochtend waren er weer enkele wolkenvelden en had de zon er soms moeite mee om er echt door te komen. De temperatuur bleef daarom ook lange tijd ron de 20 graden hangen. Pas in de middag toen de bewolking dunnner werd steeg het kwik door de zon tot zo'n 25 graden. De wind was vandaag zwak en kwam uit noord tot noordoost.  
28-6 Veel bewolking met soms een glimp van de zon, lokaal een spat regen.
In de loop van de avond nam de bewolking toe maar het bleef droog. In de ochtend vielen er op wat plaatsen in het westen van de provincie een paar spetters. Door de bewolking koelde het niet verder af als tussen de 15 en 17 graden. Het  grootste deel van de ochtend verliep in Gelderland zwaarbewolkt maar tegen het middaguur werd de bewolking wat dunner er kwam de zon er soms even zwakjes doorheen. In de middag werd de bewolking opnieuw dikker en viel er uit een buien lijntje op nieuw wat neerslag. Dit keer viel er in de Achterhoek een paar tienden van millimeters. Naar het noordoosten toe werd de aktiviteit meer en vielen er een paar pittige buien. In Bovensmilde viel 10, Hoogeveen 17 en in Hollandseveld 21 mm. De maximum temperatuur kwam rond de zomerse grans uit en lag zo rond de 25 graden. De droogte duurt voort want er is weer geen neerslag gevallen. 
27-6 Zomerse grens ruim overschreden
De nacht verliep  vrijwel helder waarbij het gemiddeld afkoelde naar zo'n 12 á 13 graden. Bij zonsopkomst was het helder maar het duurde niet lang of er kwam al wat sluierbewolking opzetten vanuit het zuiden.  In de loop van de dag nam de hoeveelheid hogere bewolking steeds verder toe. Dik was de bewolking niet want de zon had er weinig last van.  In de tweede helft van de middag werd de bewolking op sommige plaatsen tijdelijk wat dikker waardoor de zon soms even werd afgeschermd. De temperatuur overschreed ruim de zomerse grens maar door de relatieve lage luchtvochtigheid was het wel uit te houden vandaag. De oost tot zuidoosten wind was zwak waarbij de temperatuur opliep tot 27 graden met lokaal uitschieters tot 29 graden  in de bebouwde kom. 
26-6 Aangename dag
Gisteravond kwam er vanuit het zuiden wat hogere bewolking opzetten. In de nacht was er nog wat sluierbewolking over en bij weinig wind daalde het kwik tot rond de 9 á 10 graden. Vandaag was er vooral hogere (sluier)bewolking aanwezig waar de zon weinig last van had. De temperatuur liep maar langzaam op. Rond de middag was het zo'n 20 graden, om in de tweede helft van de middag op te lopen naar de maximum temperatuur. De hoogste waarden werden gemeten rond het avondeten en lag tussen de 23 en 25 graden op de meeste plaatsen. Bij een zwakke tot soms matige oost tot noordoosten wind was het met deze temperatuuren aangenaam vertoeven buiten. Omdat de luchtvochtigheid lager lag als de afgelopen dagen voelde het niet echt drukkend warm. 
25-6 Eerst wolkenvelden, later zonnig
De nacht verliep vrij helder waarbij het met weinig wind afkoelde tussen de 8 en 10 graden. Bij het aanbreken van de dag kwam er vanuit het noorden bewolking opzetten. De zon die er al vroeg bij was kreeg steeds meer moeite om zich van de goede kant te laten zien. Aan het eind van de ochtend was de 20 graden nog nergens gehaald. In de middag werd de bewolking langzaam dunner en kwam de zon er weer steeds vaker door. Toen deze er eenmaal bij was liep de temperatuur snel op naar waaarden tussen de 20 en 23 graden als maximum in Gelderland. De wind was zwak tot matig uit het noorden. Neerslag is er wederom niet gevallen.  
24-6 Droog en vrij zonnig
De nacht begon vrijwel onbewolkt maar naar de ochtend toe nam de bewolking weer geleidelijk toe. De minimum temperatuur lag voor het aanbreken van de dag tussen de 13 en 15 graden. De nieuwe dag begon met tamelijk veel bewolking waarbij af en toe een zwak zonnetje scheen. In de loop van de ochtend trok de bewolking geleidelijk weg en werd het vrij zonnig. De temperatuur liep geleidelijk op naar 21 tot 23 graden in de tweede helft van de middag. Later in de middag werd de bewolking weer zo dik dat de zon er nauwelijks meer aan te pas kwam. Tijdens de waarneming waren er weer enkele opklaringen. De wind was zwak tot matig en kwam over het algemeen uit het noordwesten.
23-6 Hoge temperatuur met soms wat gespetter en een toenemende wind in de middag.
De nacht verliep wisselend bewolkt waarbij het afkoelde naar zo'n 13 graden op het platteland en 15 graden in de bebouwde kom. In de ochtend trok de lucht dicht en viel er een licht regenbuitje. In het zuiden van Nederland kwam nog wat onweer voor. In de loop van de ochtend klaarde het flink op en kwam de zon erdoor. De temperatuur schoot flink omhoog en rond het middag uur was op veel plaatsen de 25 graden grens gepasseerd. De maximum temperatuur kwam uit rond de 27 graden vroeg in de middag. De wind die in de ochtend uit het oosten waaide draaide in de middag naar het westen en nam flink in kracht toe. Het ging vrijkrachtig waaien met som flinke uitschieters tot 70 km/uur. Het was op wat plaatsen goed te zien dat het soms hard waaide door de afgewaaide takken die langs de wegen lagen. Door de westen wind werd het wat minder drukkend en liep het kwik een aantal graden terug. Er viel overdag in Lobith 1,2 mm aan neerslag terwijl het elders op de meeste plaatsen bij een paar spetters bleef.  De temperatuur is tot aan de waarnemingen boven de 20 graden gebleven.  Veel neerslag is er weer niet bijgekomen want de hoeveelheden bleven onder de 3 mm.
22-6 Bewolking overheerste bij een warme dag
Gisteravond was er alleen nog wat sluierbewolking aanwezig. De nacht verliep ook vrij helder en bij weing wind koelde het af naar ca 10 graden. In de vroege ochtend nam de bewolking snel toe en viel er verspeidt een klein beetje onmeetbare  regen. Ook waren er aan het begin van de dag chaotische wolkenluchten. In de loop van de ochtend was er mondjes maat zonneschijn maar de bewolking bleef overheersend. Het werd minder zonnig dan verwacht. En in de namiddag viel er ook soms weer een spat regen. Doordat de bewolking overheerste bleef de temperatuur rond de 25 graden steken. De naar noorden draaiden wind was over het algemeen zwak tot matig. 
21-6 Start van de Astronomische zomer om 20:10 uur
Gisteravond werd de bewolking steeds minder. De nacht begon vrijwel onbewolkt waarbij de temperatuur daalde naar waarden tussen de 6 en 8 graden.In de vroeg ochtend onstonden er weer wolkenvelden. Maar het was een koude start met vooral lage temperaturen aan de grond, zo had o.a op vliegveld Deelen 2,0 graden gemeten op 10 cm, in de Achterhoek lag de grondtemperatuur op 5 á 6 graden.. In de loop van de morgen werd de bewolking steeds dikker en de zon die er soms even was moest rond de middag toch aardig terrein prijsgeven. Met de matige westen wind was het zonder zon nog alles behalve aangenaam. In de loop van de middag luwde de westen wind en  werd de bewolking minder. De temperatuur die lange tijd nog onder de 20 graden was gebleven liep in de 2e helft van de middag op tot 21 á 22 graden. Aan het eind van de middag was er alleen nog wat hogere bewolking aanwezig en neerslag is er niet gevallen
20-6 Koele dag
Gisteravond later op de avond passeerde er lokaal nog een regenbui en waren er nog windstoten van ruim 50 km/u uur. De neerslaghoeveelheid liepen sterk uiteen. In Vorden viel 7,5 mm  Ruurlo 9,0  Brummen 7,6   Borculo 1,4  Zevenaar, Silvolde en terborg <0,1  Arnhem 0,3  Henxel 4,0  Meddo en Lobith hadden beide 2,5 en Zeddam had 1 mm aan neerslag.  Rond middernacht waren de buien verdwenen en begon het op te klaren.Er stond nog een stevige westen wind waarbij de temperatuur tot rond de 12 graden. De dag begon vrijwel onbewolkt maar dat duurde niet lang want spoedig onstonden er stapelwolken. De zon verdween geregeld achter de bewolking. In de loop van de ochtend werd de bewolking weer langzaam minder  waarna de middag half bewolkt verliep.  De temperatuur lag lange tijd rond de 18 á 19 graden maar toen in de loop van de middag de zon er steeds vaker doorkwam liep de temperatuur tot ca 20 graden op. De westen wind was vandaag voelbaar aanwezig. Er stond een matig tot soms vrij krachtige wind met soms nog flinke uitschieters in de middag. 
19-6 Stevige westen wind met een zon en regen. 
Gisteravond na de waarnemingen viel er op diverse plaatsen wat lichte regen. In de nacht wisselden opklaringen en wolkenvelden elkaar af waarbij de bewolking soms zo dik was dat er wat lichte regen uit viel. Door de matige wind en de bewolking daalde de temperatuur niet onder de 15 graden. In de ochtend viel er ook nog wat lichte neerslag maar er waren ook een paar  kleine opklaringen waarbij de zon zich soms even liet zien. In de middag overheerste ook de bewolking en waren er kleine opklaringen waarbij het kwik met behulp van wat zonneschijn  opliep tot 21 á 22 graden. Waar het bewolkt bleef is de temperatuur rond de 20 graden hangen. De westen wind overheerste vandaag en was de dag door matig, kracht 3 tot 4.  Neerslag is er amper gevallen, de hoeveelheden bleven onder de 1 mm.
18-6 In de ochtend lokaal een buitje, overdag was de bewolking overheersend 
Gisteravond vielen er soms nog wat druppels waarbij het broeierig aanvoelde. In de loop van de avond onstonden er wat clusterbuitjes waarbij ook onweer voorkwam. Lokaal was het onweer kort maar hevig met verticale onladingen. Lokaal viel er in korte tijd o.a in Doesburg de Ooi 8, Zevenaar 5 en in Vorden ruim 4 mm. In Silvolde bleef het bij een paar druppels en in Groenlo werd nog 1 mm afgetapt. Meer regen viel er in Overijssel, met o.a. in Twente 13 en in Enschede 22 mm. De nacht verliep wisselend bewolkt waarbij plaatselijk in de vroege ochtend nog een paar kleine buitjes vielen. Door de bewolking daalde de temperatuur maar langzaam naar een minimum van rond de 15 graden.  In de ochtend passeerden nog een paar buitjes die ook deze keer weer zeer lokaal waren. In Lobith-Tolkamer viel om 8:30 uur in 5 minuten nog 3 mm regen. De rest van de dag is droog verlopen. In de loop van de ochtend kwam de zon erdoor en begon de temperatuur snel op te lopen. Echt zonnig is het niet geworden want de bewolking bleef overheersend. In Borculo werd zo'n 3 uur aan zonneschijn gemeten. De maximum tempertuur kwam toch iets hoger uit dan de verwachtingen waren. Het werd tussen de 24 en 25 graden. De wind was overwegend westelijk en matig van kracht wat voor enige verkoeling zorgde na het warme weer van de afgelopen dagen.  
17-6 Zon met veel hogere bewolking
In de nacht was er een beetje hogere bewolking aanwezig. De temperatuur lag in de vroege ochtend rond de 11 graden.  De dag begon ook met wat toenemende hogere bewolking maar over het algemeen had de zon daar weinig last. Later in de ochtend waren er weer wat opklaringen en bij een zwakke noordoosten wind liep de temperatuur snel op. De middag verliep in eerste instantie ook zonnig maar later werd de bewolking dikker. De zon kreeg het wat moeilijker en aan het eind van de middag was de bewolking zo dik dat de zon soms verstek moest laten gaan. Tegen de avond vielen er enkele druppels neerslag, o.a in Arnhem en Dieren. Bij een zwakke soms matige variabele wind kwam de maximum temperatuur  rond de 27 graden uit. Het betekende alweer dat het de 23 dag op rij was dat de maximumtemperatuur boven de 20 graden uitkwam. In De Bilt werd de 1000e-uur zonneschijn gemeten en dat was nog nooit eerder zo vroeg bereikt als dit jar..
16-6 Fraai Lenteweer
Gisteravond was het bijna onbewolkt met voornamelijk wat vliegtuigstrepen. De nacht verliep niet anders waarbij het afkoelde naar zo'n 10 graden op het platteland en 12 in de bebouwde kom ln de Achterhoek.  In het westen van de provincie daalde het kwik tot rond de 7 graden, o.a in Hattemmerbroek was dit het geval.. De dag begon zonnig waarbij nog steeds wat hogere bewolking aanwezig was. In de loop van de ochtend en op meer naar het oosten in de middag ontstonden er wat stapelwolken. De bewolking werd soms zo dik dat de zon zo nu en dan schuil ging. In het westelijk deel zat de meeste bewolking en meer naar het oosten toe wisselden zon en wolken elkaar een tijdje af. Aan het einde van de middag loste de meeste stapelwolken weer langzaam op, en tijdens de waarnemingen was de bewolking op een paar wokenveldje na verdwenen. De wind was over het algemeen zwak uit noord tot noordoost. Het werd in Gelderland tussen de 23 en 25 graden. In het noorden kwam de temperatuur door de wind over zee niet veel verder kwam dan zo'n 20 graden en in het zuiden werd de 25 graden grens makkelijk overschreden met kwikstanden van rond de 27 graden. 
15-6 Mooie zonnige dag
Gisteravond begon het flink op te klaren en de nacht liep vrijwel onbewolkt. Het koelde daarbij af tot zo,n 11 graden.  De dag begon met veel zon en het was daarbij op de meeste plaatsen onbewolkt. In de loop van de ochtend kwam er wat hogere bewolking opzetten al waren er ook veel vliegtuigstrepen te zien. De middag verliep ook zonnig met soms wat onschuldige platte stapelwolkjes aan het zwerk. De wind was vandaag over het algemeen zwak en bij een noord tot noordoosten wind werd het tussen de 23 en lokaal bijna 25 graden. Het was een mooie zonnige dag en mede omdat de luchtvochtigheid vrij laag was ook goed uit te houden bij deze temperaturen. 
14-6 Veel hogere bewolking en een spat regen
Het was rond middernacht vrijwel onbewolkt maar in de 2e helft nacht nam de vooral hogere bewolking weer toe. De temperatuur daalde in de nacht tot ca 12 graden. De ochtend begon met nog wat zon maar vanuit het zuidwesten werd de bewolking langzaam dikker en scheen de zon nog af en toe door de bewolking heen. In het zuidwesten viel in de loop van de ochtend een onweersbui. Het leverde in de zuidelijke provincies tussen de 4 en 8 mm aan neerslag op. Het regengebied trok naar het oosten weg en schampte nog een beetje Gelderland. In het midden en zuiden van de provincie vielen een paar druppels en in het noordelijk gedeelte is het droog gebleven. De noordoosten wind was in de ochtend meest zwak maar trok in de middag aan tot soms matig om later weer af te nemen. Ondanks de bewolking liep de temperatuur op tot zo'n 21 graden. 
13-6 Groeizaam weer
Na de waarnemingen gisteravond viel er vooral in het oostelijk deel van de provincie een een paar buien dat in korte tijd tussen de 4 en 8 mm aan water in de meter achterliet. Het druppelde nog 1 tot 1,5 uur door voordat het helemaal droog werd. Tegen middernacht werd het helder en ontstond er op enkele plaatsen al wat nevelig. In de nacht koelde het af tot rond de 10 á 12 graden. In de ochtend was er dichte tot zeer dichte mist ontstaan met op veel plaatsen niet meer als 50 tot 100 meter zicht. Bij zonsopkomst was de mist alweer een beetje aan het oplossen maar het duurde wel een aantal uren voordat de mist volledig was verdwenen. De eerste helft van de dag was het vrij helder en scheen de zon volop. In de middag waren er stapelwolken maar de zon bleef de overhand houden. Bij weinig wind uit variabele richting liep de temperatuur op naar waarden die rond de 24 graden lagen. Lokaal werd nog de 25 graden grens gepasseerd o.a. Gaanderen had  25,3 graden, Ulft 25,7 en in Arnhem werd het 25,8 graden.  Het is vandaag droog gebleven.
12-6 Zomerse temperaturen

De nacht verliep wisselend bewolkt. Bij het aanbreken van de dag was het licht bewolkt en lag de minimum temperatuur rond de 12 graden. In de eerste helft van de dag is hier ook niet veel verandering ingekomen. Er bleef wat sluierbewolking aanwezig waarbij de zon vrijwel ongehinderd kon schijnen. In de middag begon de lucht te betrekken  en draaide de wind van zuidwestelijke richting naar noord tot noordwest. De wind nam wat in kracht toe en bracht wat koelere lucht richting het oosten. In de namiddag viel in de westelijke helft van de provincie al wat regen, Arhem en Velp  4 mm, maar in het oosten is het tot aan de waarnemingen droog gebleven.  De temperatuur liep op tot zomerse waarden vandaag en kwam uit tussen de 26 en 28 graden. 

11-6 Een aangename dag

Gisteravond en in de nacht was er veel bewolking en daalde het kwik tot rond de 16 graden. Bij zonsopkomst was veel bewolking verdwenen. De ochtend verliep met veel zonneschijn en op wat sluierwolken na was de lucht mooi blaauw. In de middag onstonden er wat stapelwolken die er voor zorgden dat de zon soms schuil ging. Het bleef echter droog. Bij een matige westzuidwesten wind die in de loop van de middag meest zwak was liep de temperatuur op naar zo'n 23 graden. Na het benauwde weer van de afgelopen dagen was het vandaag lekker weer om wat te doen.

10-6 Meest bewolkte dag met in de middag licht onweer
In de nacht nam de bewolking toe en bij wienig wind lag de temperatuur in de vroege ochten rond de13 graden. De ochtend begon met veel bewolking maar geleidelijk bleef er alleen wat hogere bewolking en kwam de zon nog geruime tijd te voorschijn. Tot de middag heeft de zon op veel plaatsen nog geschenen. In de eerste helft van de middag nam de bewolking toe en viel de eerste regen in Gelderland en op veel plaatsen was er ook licht onweer. Op een enkele plaats waren een paar flinke onweersklappen maar dit heeft nergens tot schade geleidt. Het viel in iedergeval flink mee met de buien want de totale hoeveelheid neerslag bleef onder de 6 mm. Lobith met 5,2 en Borculo met 4,6 mm waren zo'n beetje de hoogste aftapping terwijl  in Zevenaar en Meddo de neerslag amper meetbaar was. In de namiddag was het vrijwel overal weer droog. In de middag was het door de toename van de luchtvochtigeid al drukkend warm, maar na het buitje regen voelde het bijzonder lauw aan buiten. De wind was zwak tot matig , in de ochten uit het zuidoosten en in de middag zuidwest. De temperatuur steeg boven de 25 graden uit. De warmste plekjes waren Meddo. Miste en Lichtenvoorde met een maximum van rond de 27 graden. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Gaanderen 2,0  Borculo 4,6  Meddo <0,1  Arnhem 1,0  Dieren 0,3  Dichteren 1,2  Doetinchem 2,3  Lichtenvoorde 2,5  Ulft 0,9  Miste 0,3  Brummen 0,6  Ruurlosebroek 4,0  Zevenaar <0,1
9-6 De warmte even weg
Gisteravond na de laatste regen werden de opklaringen steeds breder. In de loop van de nacht ontstond er echter al weer meer bewolking en nam de wind wat toe. De temperatuur lag rond de 11 graden. De ochtend begon fris met veel bewolking en zo nu en dan wat zon.  Naarmate de dag vorderde werd de bewolking minder en ging de zon steeds meer schijnen. In de middag onstonden er stapelwolken waar de zon soms even achter schuil ging. De zwakke tot matige wind waaide tussen west en zuid. Het was vandaag een stuk frisser dan de voorgaande dagen met temperaturen die uitkwamen tussen de 21 en 23 graden als maximum.  Het bleef de gehele dag droog.
8-6 Echte noodweer bleef uit in Gelderland
De nacht begon vrij helder met wat sluierbewolking waarbij de temperatuur tussen de 15 en de 17 graden. In de ochtend was de zon er snel bij en kon ongehinderd schijnen. Rond de zelfde tijd veroorzaakten zware onweersbuien al  veel overlast in Limburg. In Geldrop en Venlo vielen hagelstenen met een doorsnee van 3 cm en lokaal was er ook veel wateroverlast. Rond de middag kreeg Gelderland te maken met de eerste onweersbuien. Imposante wolken massa's schoven de provincie binnen. Het zag er allemaal erg dreigend uit. Het begon harder te waaien en op het zelfde moment draaide de wind naar het westen toe. Tijdens het onweer waren er veel verticale ontladingen waarbij door blikseminslag lokaal schade ontstond aan vooral elektrische apparaten. Er viel in korte tijd veel neerslag waarbij windstoten voorkwamen van 60 tot 70 km/uur. Later in de middag werd het allemaal weer wat rustiger al regende het nog wel een tijdje door. In de namiddag kwamen er brede opklaringen waarbij zelfs de zon nog even te voorschijn kwam. Tegen de avond viel er in het oostelijk deel nog een kortstondige bui en dat leverde lokaal nog weer de nodige neerslag op. De maximum temperatuur werd rond het middag uur bereikt en lag rond de 28 graden. Tijdens de buien daalde de temperatuur zo'n 10 graden. De wind was over het algemeen zwak tot matig eerst uit het zuidoosten en later op de dag meer westelijk om tijdens de buien flink aan te trekken. Het was in Gelderland minder noodweer als de 2e juni. Lokaal was er wel wateroverlast maar het echte noodweer bleef uit.
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Miste 19,6  Silvolde 11,7  Terbrog 12,5  Zelhem 9,3  Dichteren 10,1  Gaanderen 12,0  Arnhem 13,0  Westendorp 13,5  Dieren 10,4  Brummen 10,8  Winterswijk 12,0  Borculo 8,0  Doesburg 12,0  Ulft 12,9  Steenderen 9,4  Meddo 12,0  Ruurlo 7,8  Zevenaar 8,7  Huppel 14,0
Samenvattig uit het nieuw: Een persoon raakte lichtgewond toen in het Overijsselse Rheezen een boom op een caravan viel. In het Brabantse Geldrop vielen rond het middaguur en later ook in Venlo hagelstenen met een doorsnee van 2 tot 3 centimeter. De Limburgse politie bezocht preventief evenementen om te kijken of tenten en dergelijke goed vaststonden. In Noord-Limburg zijn enkele feesttenten uit voorzorg ontruimd. Uit Roermond en Weert kwamen meldingen van los- en rondwaaiende zonneschermen. In Venlo ondervond het verkeer hinder van omhoog kolkend water uit afvoeren; putdeksels werden opgelicht. De regionale brandweer in het westen van Overijssel kreeg ruim 75 meldingen. Het betrof merendeels wateroverlast en omgewaaide bomen. In Nieuwleusen (gemeente Dalfsen) raakten enkele auto's en een lantarenpaal zwaar beschadigd door vallende bomen. In het Friese dorpje Twijzel ontstond schade aan daken van een aantal woningen. 
7-6 zonnige en droge dag
De nacht verliep vrijwel onbewolkt waarbij het afkoelde naar een graad of 14.  De dag begon zonnig en er was daarbij alleen wat hogere bewolking aanwezig. In de middag onstonden er wat stapelwolken maar de zon bleef overheersend. Door de relatieve hogeluchtvochtigheid voelde het benauwd aan. Bij een zwakke  tot soms matige variabele wind liep de temperatuur op tot zo'n 28 graden. 
6-6 Rustige en vrij zonnige dag
Gisteravond loste de meeste bewolking op en begon de nacht vrijwel onbewolkt. In de loop van de nacht schoof er wat hogere bewolking binnen. Het kwik daalde tot rond de 10 graden en daardoor was het wat koeler als de afgelopen nachten. De ochtend begon met wat sluierbewolking maar deze had over het algemeen weinig invloed op de zonneschijn al was de zon soms wat flets te zien. In de loop van de dag loste de meeste bewolking echter weer op.  In de middag onstonden er wat platte stapelwokjes met op de achtergrond wat sluiers. Bij een zwakke tot matige zuid tot zuidoosten wind werd het zomers warm met temperaturen die lagen rond de 25 graden. In de namiddag nam de hogere bewolking weer toe en werd de zon soms even afgeschermd. Neerslag is er het afgelopen etmaal niet meer gevallen. 
5-6 In de ochtend lichte regen, 's middags brede opklaringen
De nacht verliep vrij helder waarbij de temperatuur langzaam daalde naar zo'n 16 graden. In de vroege ochtend nam echter de bewolking weer toe en de dag begon wisselend bewolkt. Er was nog wat zon aan het begin van de dag maar vanuit het westen werd de bewolking spoedig dikker en ging het licht regenen. Soms was het droog maar het bleef vrijwel tot een eindje in de middag regenachtig. Veel is er niet gevallen, overdag viel er maar een paar millimeter. Voor de regen uit liep de temperatuur op naar ruim 20 graden maar tijdens de passage van de bui lag het kwik rond de 17 graden. In de loop van de middag werd het overal droog en waren er brede opklaringen. Met de zon erbij liep de temperatuur weer op naar zo'n 20 tot 22 graden.  Er was overdag weinig wind uit meest zuidwestelijke richting. De etmaalneerslagen lagen tussen de 2 en 8 mm. Gelderland had vandaag de slechtste papieren. Was het in de rest van het land vrij zonnig in het oosten en zuidoosten was er over het algemeen veel bewolking. 
4-6 Zwoele nacht, overdag lokaal pittige buien met hagel en onweer
Gisteravond vielen er nog een aantal buien en rond middernacht volgde er nog onweer met wat neerslag tussen de 3 en 6 mm. Blikseminslag bezorgde met name de spoorwegen schade toe aan de bovenleidingen zodat het treinverkeer vertraging opliep. In de loop van de nacht werd het allemaal rustiger en onder het wolkendek werd het met 15 tot 17 graden een zwoele nacht. De dag begon aardig met wat sluierwolken  maar daar had de zon geen last van. In de loop van de morgen en in de middag werd de bewolking dikker. In de tweede helft van de middag  trokken zeer zware buien van zuid naar noord over het land. De buien hadden een lokaal karakter en pakken soms zeer fors uit met flinke windstoten en  hagel. In Voorst bij Genderingen is de bliksem ingeslagen in een boerderij. Op de Veluwe vielen hagelstenen van 3 cm doorsnede maar ook in Vorden en Meddo hagelde het al waren de stenen met 1 cm doorsnede wel een stuk kleiner. Tussen de buien door waren er weer felle opklaringen en voelde het benauwd aan. De wind was over het algemeen zwak tot matig uit zuidelijke richting, maar tijdens de buien werden windstoten gemeten die rond de 70 km/uur lagen.  De maximum temperatuur lag tussen de 29 en 31 graden  en dat betekende dan ook weer een tropische dag op die plaatsen waar het kwik hoger uitkwam als 30 graden. De neerslaghoeveelheden lagen tussen de 4 en 15 mm in Gelderland. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Meddo 5,7  Gaanderen 4,5  Vorden 11,5  Lobith 5,2  Terborg 3,1  Silvolde 3,5  Dichteren 9,0  Miste 5,3  Lichtenvoorde 4,3  Ulft 5,2  Dieren 6,3  Borculo 12,2  Woold 8,0
3-6 Drukkend warm
Na de lokaal pittige buien van gisteren werd het in de avond en nacht allemaal wat droger. In de nacht was er over het algemeen veel bewolking, waarbij het afkoelde tot rond de 15 graden. Op een enkele plaats ontstond er in de ochtend wat nevel. De dag is over het algemeen zonnig en droog verlopen al was de zon flets te zien. Door al het vocht voelde het drukkend warm aan. Bij een zuid tot zuidoosten wind liep de temperatuur op naar 27 graden. Later op de middag zag het er soms dreigend uit en werd wat onweer gehoord langs de oostgrens en in het rijk van Nijmegen. Tot grote uitbarstingen is het niet gekomen er viel slechts wat lichte regen. De neerslaghoeveelheid bleef op alle plaatsen onder de 2 mm en daarvan was het meeste van regen van de vorige avond en begin van de nacht.
02-06 Plaatselijk noodweer
In de nacht daalde de temperatuur maar heel langzaam tot een minimum van rond de 17 tot  graden. De ochtend begon onbewolkt waar bij de temperatuur snel opliep en rond de middag al op zo'n 27 graden lag. De eerste wolken verschenen aan het zwerk en het werd drukkend warm in de middag. In het zuidwesten van het land vielen al de eerste buien maar in Gelderland duurde het tot een eindje in de middag toen het noodweer lokaal losbarste. Uit een buienlijn vanaf de Veluwe naar het oosten toe viel lokaal veel regen met onweer en plaatsel;ijk ook hagel. De buien waren zeer lokaal. Zo viel er in  Brummen uit een tweetal buien ruim 60 mm. In Apeldoorn werd door een plensbui met hagel het verkeer tijdelijk stilgelegd. In Doesburg stonden de straten tijdelijk blank en waren er veel takken van bomen gewaaid. In Silvolde viel in 10 minuten 12 mm aan neerslag, hierbij was ook hagel aanwezig en tijdens de bui werden windstoten gemeten van 80 km/u. In Ulft 1 km verderop viel maar 5 mm en doetinchem had amper 1 mm aan neerslag. Rond de zelfde tijd was het in Meddo nog droog met onweer op afstand later is op de meeste plaatsen wel wat bij gekomen maar de felste buien waren voorbij.    De temperatuur steeg in Gelderland voor de buien uit tot lokaal 30 graden waarbij het drukkend warm aan voelde. Het KNMI meldde aan het einde van de dag dat het KNMI-weerstation Marknesse, in de Noordoostpolder,  tussen half drie en vijf uur een ware wolkbreuk kreeg te verwerken. Er viel maar liefst 111 mm regenwater. Dat is dus 111 liter per vierkante meter. Verder kwamen er flinke windstoten voor: Marknesse registreerde een windvlaag van 96 km/uur. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Vorden 30 ,0  Westendorp 13,0  Zieuwent 2,3  Borculo 8,2  Meddo 2,0  Brummen 64,4  Miste 1,1  Winterswijk 1,0  Doesburg de Ooi 37,0  Doesburg city 58,7  Dieren 27,1  Arnhem 5,4  Gaanderen 2,5  Wehl 25,0  Terborg 2,9  Dichteren 12,8  Lichtenvoorde 10,4  Ulft 8,4  Doetinchem 8,1  Lobith 4,0  Silvolde 13,6  Bronkhorts 50,0
01-06 Bijna tropische start van de zomer
Gisteravond bleef het nog lang warm en loste de nog overgebleven bewolking langzaam op. De nacht verliep vrijwel onbewolkt waarbij het langzaam afkoelde naar zo'n 14 á 15 graden. De begon onbewolkt met veel zon. In de middag onstond er wat stapelbe wolken maar over het algemeen had de zon hier weing last van. Op een enkele plaats ging de zon effen schuil achter wat bewolking. Het voelde broeierig en warm aan. Bij weinig wind uit oost tot zuidoost richting liep het kwik op tot bijna tropische waarden.   Met tuineffect werd de 30 graden grens gepasseerd op andere plaatsen werd het maximaal 28 á 29 graden.