Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
30-9 Zonnige afsluiting van de maand
Gisteravond vielen er in het westen van de provincie nog een paar spetters. Later klaarde het op en werd het overal helder. In de loop van de nacht ontstond er mist en lokaal ook zeer dichte mist. Het koelde af tot circa 5 graden. In de ochtend was er alleen in het buitengebied nog wat mist aanwezig dat bij zonsopkoms vrij snel oploste. Overdag was het zonnig met in de ochtend alleen wat sluierbewolking. In de middag waren er ook wat stapelwolken maar de zon bleef vrijwel onbelemmerd doorschijnen waarbij het kwik opliep naar 17 tot 19 graden.  De wind was in de ochtend zwak en 's middags matig uit zuid tot zuidoostelijke richting. Het was een mooie septemberdag die vandaag wardig werd afgesloten. 
29-9 In de nacht nog een paar spetters, overdag wisselend bewolkt met lokaal een enkele bui. 
Gisteravond en afgelopen nacht spetterde het op somige plaatsen nog wat. De nacht verliep wisselend bewolkt waarbij het afkoelde naar waarden tussen de 9 en 12 graden. De ochtend begon op de meeste plaatsen zwaar bewolkt en soms viel er lokaal nog een spatje regen uit. In de loop van de morgen kwamen er vanuit het westen opklaringen en liet de zon zich van de goede kant zien. In de middag waren er stapelwolken aanwezig en kreeg de zon het soms moeilijk. In de tweede helft van de middag werden de opklaringen langzaam aan weer wat groter en werd de maximum temperatuur behaald die rond de 16 graden uitkwam. De wind was over het algemeen matig tussen west en noordwest. Aan neerslag werd er zo'n 2 mm afgetapt, varierend tussen 0,1 en 3 mm waarvan de meeste hoeveelheid in de late avond en nacht. 
28-9 Druppels in de nacht en ochtend, in de loop van de middag een plensbui met onweer
Gisteravond werd het nog even helemaal onbewolkt maar vooral in de nacht nam de bewolking weer flink toe. Aan het begin van de nacht werden dan ook de laagste temperaturen behaald, zo werden in Winterswijk-Miste en -Meddo nog temperaturen gemeten die rond de 4,5 graden lagen. Maar zakte het kwik in Velp niet verder dan tot zo'n 9 graden. In de ochtend regende het overal een tijdje maar neerslagen boven de 5 mm werden nergens gemeten. Later kwamen er opklaringen en kwam vooral in de Achterhoek de zon er nog even door. In het oosten is het in de middag lange tijd  droog gebleven terwijl meer naar het westen in Gelderland in de middag wat lichte neerslag viel. Rond 18.00 nam de neerslagactiviteit sterk toe en passeerde er een echte plensbui met onweer die tussen de 5 en 15 mm  regenwater achter liet. De temperatuur liep uitéén van zo'n 15 graden in de bewolkte gebieden tot circa 18  graden in het zuidoosten waar nog enkele opklaringen waren en de regen pas in de avond viel. De wind waaide matig uit oostelijk richting en draaide na de buien naar zuidwest. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalaftapping in mm om 20:00 uur: Borculo 7,0  Silvolde 14,2  Bredevoort 10,0  Doetinchem 7,3  Miste 9,0  Winterswijk 6,5  Westendorp 12,0  Duiven 4,7  Velp 4,7  Ulft 15,1  Terborg 11,9  Hattemerbreok 11,4  Gaanderen 10,0  Arnhem 5,5  Dichteren 5,7  Lichtenvoorde 10,2
27-9 Een paar spat regen in de nacht, overdag zon en wolken 
Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er wat lichte regen, maar op veel plaatsen bleef het ook droog. De maximale neerslag in Gelderland bleef onder de 0,5 mm. Met al de bewolking die aanwezig was daalde het kwik tot rond de 10 graden. In de ochtend trok de bewolking weg en ging de zon schijen. Er was weinig wind die waaide tussen west en noord. De morgen verliep dan rustig met vrij veel zon maar in de loop van de middag ontstonden er wat stapelwolken en ging de zon soms even schuil. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 17 en lokaal 20 graden. In de tweede helft van de middag kwamen er ook weer wat opklaringen. De stapelwolkjes losten op en rond waarnemings tijd was het op veel plaatsen alweer vrij helder. 
26-9 Aardige najaarsdag
De nacht verliep helder waarbij het afkoelde tussen de 3 en 7 graden. In de ochtend was er tijdelijk wat grondmist aanwezig. De dag begon zonnig en er was vrijwel geen bewolking aanwezig. Echter in de loop van de morgen kwam er wat hogere bewolking opzetten en deze werd in de middag zo dik dat de zon het steeds moeilijker kreeg. De temperatuur lag in de middag nog op een heel aangenaam niveau van 18 á tot 20 graden. De wind was over het algemeen zwak tussen oost en zuid.
25-9 Zonnige dag met wat hogere bewolking
De nacht verliep helder waarbij de laagste temperaturen uitkwamen op zo'n 3 graden. In de tweede helft van de nacht kwam er wat dunne hogere bewolking vanuit het noorden opzetten. In de ochtend ontstond er in het buitengebied wat laaghangende mist. De dag verliep zonnig met een wisselende hoeveelheid hogere bewolking maar die was zo dun dat de zon daar geen of nauwelijks last van had. In de tweede helft van de middag en avond was het echter weer vrijwel onbewolkt. Er stond een zwakke en in de middag soms matige merendeels oosten wind. Het kwik liep in de middag op naar waarden die lagen rond de 18 graden.  
24-9 Rustige herfstdag
Gisteravond vielen er verspreid over de provincie nog een paar buitjes maar veel leverde dit niet meer op. Het klaarde in de avond flink op en de nacht verliep grotendeels helder. Bij weinig wind koelde het behoorlijk af waarbij de minima uitkwamen tussen de 2 en 6 graden. In Wageningen kwam het kwik aan de grond net onder het vriespunt uit. Op de veluwe waren grote delen van de heide wit van de rijp. Elders meldden Ell, Arcen en Twenthe -0.3 graden op klomphoogte. Gilze-Rijen gaf -1.2 aan op 10 cm hoogte. De dag begon fris en helder en de zon kon geruime tijd ongehinderd schijnen. Tegen het middaguur kwamen er wat stapelwolken opzetten en in de loop van de middag nam de hoeveelheid bewolking nog wat verder toe. Maar het bleef over het algemeen zonnig en rustig herftsweer in de middag. De dag verliep zeer rustig en bij weinig wind uit variabele richting klom het kwik naar waarden die lagen rond de 16 graden.
23-9 Herfst is echt begonnen
Gisteravond was het het nog lang zacht en bleef de temperatuur bij een matige zuiden wind nog een tijdje boven de 20 graden. Later op de avond draaide de wind meer naar het westen en werd het geheel bewolkt. In het westen van de provincie viel voor middernacht al wat regen en bij wisseling van de dag regende het ook in de Achterhoek. Het kwik daalde snel waarbij de nacht door de buien bleven vallen. Tijdens de buien trok de wind ook aan en was er soms ook wat hagel dat naar beneden kwam. Later waren er weer opklaringen en de dag begon vrijwel onbewolkt. Maar gaande weg de ochtend werd de bewolking weer dikker en vielen er weer een aantal buien vergezeld van een beetje gerommel en soms ook weer wat hagel. Dit weerbeeld herhaalde zich in de middag ook. Tussendoor waren er ook opklaringen en kwam de zon er soms even bij. De temperatuur bleef een stuk achter bij de afgelopen dagen, overdag kwam het kwik niet boven de 15 graden uit en tijdens de buien die er vielen daalde de temperatuur onder de 10 graden. De minimumtemperatuur werd dan ook overdag behaald en lag rond de 9 graden.Door de buiïgheid lagen de neerslaghoeveelheden veruit elkaar. De aftappingen lagen tussen de 7 en 18 mm.   
Een aantal plaatsen met hun etmaalaftapping in mm om 20:00 uur: Bredevoort 8,7  Dieren 8,3  Gaanderen 13,9  Dichteren 14,6  Terborg 18,2  Silvolde 17,0  Ulft 16,8  Westendorp 17,5  Miste 10,1  Zieuwent 9,8  Brummen 10,4  Doesburg 8,1
22-9 Warme en klamme dag
In de nacht was wat bewolking aanwezig maar op sommige plaatsen was het ook helder. Hierdoor waren er plaatsen waar de minimum temperatuur rond de 12 graden lag maar waar meer bewolking aanwezig was daalde het kwik niet verder dan tot zo'n 16 graden. In de loop van de ochtend verdween de laatste bewolking en was het zonnig en onbewolkt weer. In de middag ontstond er wel wat stapelwolkjes maar het bleef droog. Het werd een warme klamme dag waarbij de temperatuur in de middag opliep naar zo'n 27 graden. Er waaide over het algemeen een matige wind uit zuidelijke richting. 
21-9 Zonnige warme dag 
De nacht begon eerst helder maar in de tweede helft van de nacht schoof er wat bewolking over. De minimum temperatuur lag rond de 14 graden. In de ochtend waren er tijdelijk in het noorden en oosten nog wat wolkenvelden maar de zon kwam er spoedig bij en de dag verliep onbewolkt. Het werd wederom een mooie dag met een temperatuur die iets lager lag dan gisteren. Bij een weinig wind uit zuid tot zuidwest liep het kwik op naar 24 tot 26 graden. Het voelde door de hoge luchtvochtigheid wat drukkend warm aan. Het was weer ongekend warm voor de tijd van het jaar. 
20-9 Het blijft warm 
Gisteravond bleef het voor de tweede helft van September nog lang zwoel waarbij zich wat nevel boven de velden. De nacht verliep helder en op een enkele plaats kwam ook een beetje mist voor. De minima lagen tussen de 9 en 14 graden.  In de ochtend kwam de zon er echter vlot bij en verdween de mist of nevel spoedig alleen in het noorden duurde het tot een uur of 10 voordat de zon daar doorkwam. De dag verliep met veel zon en een vrijwel onbewolkte lucht. Bij een zwakke soms even matige wind uit meest zuidelijke richting werden weer temperaturen behaald die in de zomer niet zouden misstaan. De maxima  kwamen uit tussen de 27 en 29 graden. In Limburg werd de tropischegrens van 30 graden overschreden, daar werd in het zuiden als maximum 32 graden gemeten. 
19-9 Rustig nazomerweer, temperatuur 25+
Het was afgelopen nacht onbewolkt en doordat er wat meer wind was als de afgelopen nacht was er voor het eerst geen mist aanwezig, wel was het op een aantal plaatsen een beetje nevelig. De minimum temperatuur lag in de ochtend  tussen de 11 en 14 graden. Net als voorgaande dagen kwam de zon er weer snel bij en beleefden we wederom een ongekend mooie dag met temperaturen die boven de zomerse grens van 25 graden uitkwamen. Bij een zwakke wind tussen zuid en zuidwest werd het tussen de 25 en 27 graden.  
18-9 Zomers warm
Het weerpraatje wordt ook deze keer niet lang. Na een nacht waarbij het vrij helder was en het afkoelde naar 8 tot 10 graden wa er in de ochtend een beetje nevel  of een enkele mistbankje aanwezig. De zon kwam er spoedig bij en we kregen weer een warme zomerdag voorgeschoteld. De zuiden wind was eerst zwak en trok in de middag soms even aan tot matig. Vanuit het zuiden werd warme lucht aangevoerd en met de zon erbij liep de temperatuur op naar hoge waarden voor de tweede helft van September. Het werd in Gelderland tussen de 26 en 28 graden. Het KNMI boekt de komende dage een nieuw warmterecord. In het verlengde van de zomer komt het aantal warme dagen in De Bilt met een temperatuur van minstens 20 graden morgen (vrijdag 20-9) op 113 uit. Dat betekent dat het jaar 2003 al net zoveel warme dagen heeft opgeleverd dan de recordjaren 1921 en 1947.
17-9 Het blijft nazomeren
Afgelopen nacht was het eerst vrij helder maar in de tweede helft van de nacht werd het bewolkt. De minimum temperatuur lag in de vroege ochtend tussen de 8 en 11 graden. De dag begon met wat mist of nevel maar echte mistbanken waren er niet in Gelderland. In de loop van de ochtend loste de mist of nevel op en werd de hogere bewolking ook minder. De zon kon volop gaan schijnen en bij weinig wind uit meest zuidelijke richting liep het kwik op naar zomerse waarden. Op de meeste plaatsen werd het 25 graden. De maximum waarden lagen tussen de 24 en 26 graden. Neerslag is er ook vandaag weer niet gevallen.
16-9 In de nacht wolkenvelden, overdag zon en vooral in de middag sluierbewolking
In de nacht was er hogere en middelbare bewolking aanwezig. Onder het wolkendek daalde de temperatuur niet zover als de afgelopen nachten toen het helder was. De minima lagen tussen de 9 en 11 graden. In de ochtend was er lokaal een enkele mistbank aanwezig maar de mist verdween spoedig in de ochtend. De wolkenvelden die nog aanwezig waren trokken in de loop van de ochtend naar het oosten weg. De zon kwam te voorschijn en rond de middag was er alleen wat sluierbewolking aanwezig. In het begin van de middag heeft de zon volop kunnen schijnen maar in de tweede helft van de middag nam de hogere bewolking weer toe en bleef en ging de zon fletser schijnen. Aan het eind van de middag werd echter de bewolking weer dunner en kwam de zon er nog even bij. Bij weinig wind uitvariabele richting liep het kwik op naar 21 tot 24 graden..   
15-9 Bijna zomerse temperaturen.
De avond en nacht verliepen vrijwel onbewolkt, er was alleen wat sluierbewolking aanwezig. De temperatuur daalde naar waarden die lagen tussen de 5 en 9 graden waarbij in de ochtend wat mist ontstond. Het waren voornamelijk mistbankjes boven de velden, op de weg had het verkeer er weinig last van. De dag begon zonnig waardoor de mist snel oploste. De rest van de dag verliep zonnig en aangenaam. Er was weinig wind uit richtingen tussen oost en zuid. Er was alleen wat hogere sluierbewolking aanwezig en bij dit alles werd het een mooie nazomersedag. Want de temperatuur liep tot ruim boven de 20 graden op, het werd 22 tot lokaal bijna 25 graden in de bebouwde kom.  
14-9 Oude wijvenzomer al begonnen ?
Gisteravond hing er nog een klein beetje sluierbewolking aan de hemel. De nacht verliep onbewolkt en bij heldere hemel ging de temperatuur aardig onderuit. In Vorden en Meddo kwam het kwik dicht bij de 4 graden uit. Er was ook wat nevel ontstaan maar in de ochtend trok de nevel snel weg. Na een frisse start kregen we een zonovergoten dag voorgeschoteld. Er was weinig wind uit meest oostelijke richting. Met de zon erbij werd het op de meeste plaatsen een warme dag. De maximum temperaturen lagen tussen de 20 en 22 graden. De oude wijvenzomer is al met het voorspel bezig. 
13-9 Mooi nazomerse dag
Gisteravond klaarde het langzaam op en was het op sommige plaatsen een beetje nevelig boven de weilanden. In de nacht was er wat lichte bewolking aanwezig waarbij het afkoelde naar zo'n 6 tot 8 graden. Vliegveld Twente had de met 4,4 graden de laagste temperatuur. De dag begon op de meeste plaatsen nevelig maar er waren ook wat gebieden in het oosten en noordoosten waar tijdelijk dichte mist voorkwam. Toen de zon erbij kwam was het snel gebeurt met de nevelig en mist. Hierna volgde een mooie nazomersedag. Er was wel wat de bewolking aanwezig maar de zon kon vrijwel ongehinder schijnen. Bij een meest zwakke wind uit richtingen tussen noordwest en later noordoost liep de temperatuur op naar circa 20 graden. 
12-9 In de ochtend zon, 's middags wolken met een spat regen 
In de nacht waren er wolkenvelden aanwezig maar bij het aanbreken van de dag waren er opklaringen. In het westen vielen een paar spetters regen maar in het oosten was hogere bewolking aanwezig en scheen de zon. In de middag werd in Gelderland de bewolking ook dikker en viel er wat lichte regen op de veluwe en later een paar spetters in de Achterhoek. Er waren ook een aantal plaatsen waar helemaal geen neerslag viel. De temperatuur die in de vroege ochtend een minimum bereikte van zo'n 10 graden liep in de middag nog op naar waarden die lagen rond de 20 graden. De wind die in de ochtend zwak en tok in de middag soms aan tot matig. De windrichting lag tussen nnordwest en zuidwest.    
11-9 Zonnige start, in de middag wolken en een enkel buitje. 
Gisteravond klaarde het vanuit het westen op. De nacht verliep wisselend bewolkt waarbij het op de meeste plaatsen droog bleef. De minimum temperatuur kwam uit tussen de 9 en 11 graden. De dag starte met weinig bewolking. De zon scheen in de ochtend vrijwel ongehinderd al ontstonden er al wel wat stapelwolkjes. In de middag werd de bewolking steeds dikker en kwam de zon er nauwelijks meer aan te pas. De middag door vielen er verspreid wat lichte buitjes die hoeveelheden opleverden van een paar tienden tot bijna 3 mm in Arnhem. De west tot noordwesten wind was in de ochtend zwak tot matig  maar trok in de middag aan tot meest matig. Aan het einde van de middag kwam soms de zon er weer even bij waarbij de temperaturen opliep naar waarden van 18 á 19 graden. Doordat er in de middag weinig of geen zon aanwezig was, waren er geen grote temperatuursverschillen tussen de bebouwdekom en het platteland.
10-9 Droge ochtend, regen in de middag
Gisteravond viel er op een enkele plaats nog een licht buitje. Naar het westen toe waren wat weerlichten te zien. In de nacht waren er brede opklaringen waarbij het flink afkoelde naar rond de 8 graden. In Meddo werd zelfs een minimum gemeten van 7,4 graden. De dag begon nevelig en op enkele plaatsen was ook wat mist aanwezig. Er was ook nog wat zon aanwezig  maar het duurde niet lang want de bewolking nam toe en daarmee verdween de zon. De bewolking werd in de loop van de ochtend alsmaar dikker en rond de middag viel er al wat lichte regen. Daarna heeft het de hele middag continu geregend. De neerslag was afwisselned lichte tot matige regen en aan het eind van de middag buiig van karakter.  De maximum temperatuur kwam vandaag niet veel verder dan zo'n 14 graden. Er was over het algemeen weinig wind uit meest zuidoostelijke richting. Tijdens de waarnemingen was het neerslag gebied naar het oosten weggetroken en klaarde het vanuit het westen op. De regenmeter was vandaag goed gevuld met neerslaghoeveelheden die lagen tussen de 16 en 30 mm in Gelderland.
Een aantal plaatsen met hun etmaalaftapping in mm om 20:00 uur: Borculo 23,2  Bredevoort 23,2  Brummen 15,6  Dieren 19,8  Doesburg 22,3  Doesburg de Ooi 18,0  Doetinchem 23,3  Dichteren 21,1  Duiven 19,7  Gaanderen 22,0  Groenlo 23,0 Lichtenvoorde 16,4   Ruurlo 24,5  Silvolde 19,9  Steenderen  18,8  Terborg 20,9  Ulft 22,2  Velp 21,8  Westendorp 24,0  Varsseveld 22,3 Winterswijk 24,7  Meddo 25,8  Miste 23,8  Zelhemsebroek 24,2  Zevenaar 21,0  Zieuwent 23,0 
9-9 Zon, wolken en een paar buitjes 
Gisteravond trok de lucht weer helemaal dicht en vielen er her en der nog een paar buitjes. In de loop van de nacht klaarde het op waarbij de temperatuur daalde tot rond de 11 graden. De dag begon helder en het was in de ochtend geruime tijd zonnig met een klein beetje sluierbewolking. Later intstonden er ook wat stapelwolken waaruit rond de middag de eerste spetters vielen. In de loop van de middag passeerden er er op een aantal plaatsen nog een paar lichte buitjes. Veel stelde het allemaal niet voor. De wind was in de ochtend zwak uit zuidwest en draaide in de middag naar noord west en waaide toen matig. De maximum temperatuur lag rond de 20 graden. 
8-9 Grijze ochtend, de middag verliep wisselend bewolkt met lokaal een enkele bui.
Gisteravond en in de eerste helft van de nacht was het droog. Onder de bewolking koelde het niet verder af dan tot zo'n 12 á 14 graden. In de tweede helft van nacht begon het wat te spetteren. De dag nat en in de ochtend ging het soms ook matig regenen. In overige delen van het land was het lokaal mistig. Vanuit het westen begon het in de loop van de ochtend op te klaren. Rond 11 uur werd het in het westelijk deel van de provincie droog terwijl het in het oosten tot rond de middag duurde voordat het daar ook droog werd. Terwijl het in het  noordoosten van Nederland nog bleef regenen kwam de zon er soms ook even door. De temperatuur werd met de zon erbij nog even omhoog gestuwd naar 19 tot 20 graden. Op plaatsen waar het bewolkt bleef bleef de maximum temperatuur steken bij 17 graden. In de tweede helft van de middag viel er lokaal in de Achterhoek een bui. De totale hoeveelheid lag in Gelderland tussen de 7 en 17 mm aan neerslag in o.a. Groningen werd 30 mm regen afgetapt. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalaftapping in mm om 20:00 uur: Arnhem 9,1  Borculo 7,2  Bredevoort 13,0  Dieren 5,7  Doesburg 8,1  Zieuwent 8,6  Miste 12,2  Doetinchem 13,1  Duiven 7,3  Gaanderen 8,0  Silvolde 10,2  Steenderen 5,4  Terborg 9,3  Ulft 9,3  Westendorp 16,5  Meddo 12,2 
7-9 Rustige dag
Een wolkbreuk heeft giteravond rond 20:30 uur delen van Tilburg-zuid en Goirle gedeeltelijk blank gezet. Straten liepen onder, huizen kregen water binnen en de brandweer was uren druk om het water weg te pompen. In Gelderland vielen ook nog wat kleine buitjes uit de restanten van dit buienlijntje. Na een rustige nacht waarbij het afkoelde naar zon 13 graden ontstond er in de ochtend mist. In het oosten verliep de dag rustig en was het meest bewolkt. In het westen staken in de middag opnieuw pittige buien de kop op. De buien waren zeer lokaal want de hoeveelheid neerslag lag in Zuid-Holland tussen de 1 en 15 mm. De oostelijke provincies bleven overdag droog want de buien vielen net over de grens. In Gelderland kwam de maximum temperatuur met een paar streepjes zon uit rond de 19 graden. De neerslaghoeveelheden lagen tussen de 0,1 en 3 mm. Arhem had met ruim 2,5 mm de meeste neerslag en in de Achterhoek had Gaanderen nog 1,5 maar de meeste plaatsen bleven onder de 1 mm. Het was een rustige dag met weinig wind.
6-9 Bewolkte dag met een beetje regen
Gisteravond en afgelopen nacht was het wisselend bewolk. In de loop van de nacht waren er ook nog een aantal opklaringen. De minimum temperatuur daalde tot rond tussen de 13 en 15 graden. In de loop van de nacht werd de bewolking dikker waaruit wat lichte regen viel. In de ochtend regende het op verschillende plaatsen ook nog wat maar in de loop van de ochtend werd het droger. Het klaarde wat op waarbij de zon er rond het middaguur nog even doorkwam. De  eerste helft van de middag verliep ook droog maar halverwege de middag trok de lucht weer dicht en in de tweede helft van de middag spetterde het af en toe wat, echter zonder dat er meetbare neerslag naar beneden kwam. De temperatuur bleef al met al op een aardig niveau en de maxima lagen doordat er niet veel zonneschijn was dicht bij elkaar. De wind was over het algemeen zwak en waaide eerst zuidoost en later op de dag zuidwest waarbij de hoogste waarden uitkwamen rond de  21 graden. 
5-9 Zomerse dag.
Gisteravond werd het helder en de nacht verliep ook onbewolkt. De temperatuur kwam rond de7 á 10 graden uit als minimum. De dag begon ook onbewolkt met op sommige plaatsen wat nevel. De zon ging lekker schijnen en bij weinig wind was het aangenaam. In de loop van de ochtend kwam er wat hogere bewolking opzetten maar de zon had er weinig last van. Bij een zwakke oost tot zuidoosten wind en de de zon kon het kwik oplopen naar zomerse waarden. De maximum temperatuur kwam gemiddeld ook rond de 25 graden te liggen. In het zuiden van het land werd op enkele plaatsen ruim de 26 graden gehaald. Neerslag is er nergens gevallen.
4-9 Mooie nazomerse dag.
Gisteravond loste de laaste bewolking snel op en zo waar het rond middernacht vrijwel onbewolkt. Ook de nacht verliep helder warbij de temperatuur daalde naar zo'n 6 tot 10 graden. In de vroege ochtend was het nevelig en op sommige plaatsen mistig. Rond zonsopkomst werd de mist lokaal even dikker. In Lobith liep het zicht terug naar 50 meter. Toen de zon er goed doorkwam loste de mist spoedig op. Tot de avond was het vrijzonnig met in de middag wat stapelwolkjes die deze keer beperkt van omvang bleven. Het is droog gebleven en bij een zwakke variabele wind was het een mooie nazomerse dag. De zon scheen zo'n 10 tot 13 uur waarbij de temperatuur opliep naar waarden tussen de 21 en 24 graden. 
3-9 Fraaie droge dag.
De nacht verliep helder en bij weinig wind kon het behoorlijk afkoelen. In het openveld daalde het kwik lokaal tot rond de 3 graden. Aan de grond op klomphoogte daalde het kwik tot 1 graden. De dag begon tamelijk fris en lokaal was het ook een beetje nevelig maar met dezon erbij loste de nevel snel op. Er waren alleen wat sluierwolken aanwezig voornamelijk veroorzaakt door uitgewaaierde vliegtuigstrepen ontstaan. In de loop van de ochtend ontstonden er wat stapelwolken die echter aardig plat bleven en derhalve niet uitgroeiden tot een bui.. De bewolking nam in de loop van de middag wat toe waardoor de zon soms even verstek moest laten gaan. Maar over het algemeen scheen de zon er aardig op los, in Hattemerbroek scheen de zon 9 uren, in Doetinchem 11 en in  Borculo 10 uur. Bij weinig wind uit meest noordwest tot noordelijke richting  kwam de temperatuur uit rond de 21 graden. Het is in Gelderland droog gebleven maar in het noorden viel uit de bewolking die daar aanwezig was nog wat neerslag. De temperatuur lag daar rond de middag rond de 14 graden. Uiteindelijk is het daar ook opgeklaart en liep het kwik nog op naar 18 á 19 graden als maximum.
2-9 Vrij zonnige dag.
Gisteravond klaarde het langzaam aan steeds verder op en tegen middernacht was het vrijwel onbewolkt geworden. De nacht verliep tamelijk helder waarbij het behoorlijk afkoelde tot minimum temperaturen van rond de 6 graden als laagste waarden in Gelderland. Aan het eind van de nacht nam de bewolking flink toe waardoor de dag begon met wolkenvelden. In de loop van de ochtend trok het meeste hiervan weer weg en kwam de zon er steeds vaker door. De bewolking nam echter wel weer toe en in de middag waren er stapelwolken te zien. De zon ging er soms even achter schuil maar het bleef over het algemeen vrij zonnig. Bij weinig wind uit overwegend noordelijke richting liep het kwik op naar circa 20 graden. Neerslag is er vrijwel nergens gevallen in Gelderland. 
1-9 Frisse start, overdag lokaal kleine buitjes.
Gisteravond viel her en der wat neerslag maar veel stelde het over het algemeen niet voor. Later in de avond kwamen er brede opklaringen en was de sterrenhemel goed te zien. De minimum temperatuur werd al vroeg in de nacht behaald en lag tussen de 9 en 11 graden. In de loop van de nacht nam de bewolking weer toe waardoor de dag zwaar bewolkt begon. In de ochtend waren er ook wat opklaringen en kwam de zon er soms er even bij.  Soms viel er al een licht buitje maar de stapelwolken werden steeds groter. Rond het middaguur vielen er lokaal een paar pittige buien. De rest van de middag verliep ook wisselend bewolkt met soms nog wat neerslag. De wind was in de ochtend zwak tot matig maar in de middag meest matig tussen zuidwest en noorwest. De temperatuur kwam rond de 18 graden uit maar tijdens een bui liep het kwik soms terug naar 13 á 14 graden. De neerslaghoeveelheid lag in de Achterhoek tussen de 2 en 5 mm. In het noordwestelijk deel van Gelderland viel plaatselijk zo'n 7 mm, o.a. in Hattemerbroek.