Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
30-11 Waterkoud
Gisteravond was het wisselend bewolkt en waren er enkele kleine opklaringen. In de loop van de avond werd de bewolking steeds dikker en werd het geheel bewolkt. In de loop van de nacht viel er vooral in het westen van de provincie wat lichte regen of motregen. Bij een doorstaande wind lag de nacht temperatuur rond de 5 graden. In de ochtend was het weerbeeld niet veel anders alleen was het nu licht en was goed te zien hoe grijs het was. Tot de middag viel er nog steed s wat lichte regen of mot regen. In de middag was het overwegend droog maar opklaringen bleven uit. De wind nam wel af maar het voelde waterkoud aan. De temperatuur liep wel langzaam op en de maximum waarden werden rond de waarnemingen behaald en lagen rond de 8 graden. De zuidelijk waaiende wind was eerst matig maar zwakte later in de middag af. De meeste neerslag werd afgetapt rond de Veluwe zo had Doesburg 3,4 mm  Dieren 5,3 Duiven 4,0  en Brummen 3,8 mm. Meer naar het oosten toe bleef de meeste neerslag onder de 1 mm. 
29-11 Bewolkte start, de middag vrijzonnig 
Gisteravond was het nog een tijdje mistig in delen van Gelderland. In de nacht was er veel bewolking en was de mist op de meeste plaatsen verdwenen. Bij een iets toenemende wind koelde het af naar zo'n 2 graden. De ochtend starte bewolkt en het was op sommige plaatsen nog erg nevelig. In de loop van de ochtend klaarde het wat op en rond de middag kwam de zon er door. De begon vrij zonnig met alleen wat hogere bewolking. In de loop van de middag werd de bewolking dikker maar het er is alleen een beetje  neerslag gevallen in het westelijk deel van de provincie. Bij een zwakke meest zuidelijke wind werd het 6 á 7 graden. In de zon uit de wind was het een aardige dag.
28-11 Plotseling opkomende mist
Gisteravond was het eerst nog zwaarbewolkt maar gaande weg kwamen er opklaringen. In de loop van de nacht was het nog licht bewolkt en zette de temperatuur een daling in. Bij het aanbreken van de dag bereikte de temperatuur de laagste waarden. In het westen van de provincie werd het -1 graden in Hattemerbroek. In de Achterhoek lagen de laagste waarden net boven het vriespunt. De laagste waarden werden gemeten in het midden van het land, o.a in de Bilt werd het - 2 graden.  Op sommige plaatsen was nog wat mist of nevel aanwezig dat echter spoedig oploste in de loop van de ochtend. Het kwik liep met wat zon op naar zo'n 8 graden.  Echter in het zuidoosten van het land bleef het mistig en kwam het kwik niet veel hoger als 4 graden. Aan het eind van de middag werd het echter ook ploseling mistig in Gelderland. In soms maar 5 minuten tijd was het potdicht en liep het zicht terug naar minder dan 50 meter. De temperatuur maakte hierbij een vrije val van enkele graden. Tijdens de waarnemingen was de mist aan oplossing onderhevig. 
27-11 In het westen zon, het oosten bleef zonloos
Gisteravond viel er op veel plaatsen nog wat lichte regen. Rond middernacht werd het droger maar bleef het wel bewolkt in de nacht. De dag begon ook bewolkt en nevelig en vooral in het westen met dichte mist. Luchtvaarthaven schiphol moest veel vluchten annuleren vanwege de dichte mist. In de loop van de ochtend werd het weerbeeld beter en kwamen er opklaringen. In Gelderland kwam in de loop van de ochtend ook enkele opklaringen binnen schuiven. Waar de opklaringen breder werden kwam de zon er nog door. Echter in het midden en oosten is het grotendeels van de dag grijs gebleven en soms alleen een waterig zonnetje gezien. Bij een zwak tot matige naar west draaiende wind werd het overdag zo'n 8 graden. Rond middernacht lag de temperatuur een fractie hoger. Het front dat in de avond overschoof bracht zo'n 4 mm in de regenmeter. 
26-11 Vrijwel droge dag bij een aantrekkende zuidelijke wind
Gisteravond waren er nog wat wolkenvelden maar gaande weg de nacht waren er flinke opklaringen. Bij een naar matig aantrekkende wind lag de minimum temperatuur tussen de 5 en 7 graden. Aan het eind van de nacht begon de hoeveelheid hogere bewolking langzaam toe. De zon kwam er in de ochtend ook bij maar door de toenemende bewolking werd de zon steeds fletser. Een actieve storing dat langzaam van west naar oost over het land trok zorgde dat in de middag de bewolking steeds dikker werd. De zuidelijke wind nam toe tot matig en soms vrij krachtig. In het westen viel aan het begin al de eerste neerslag maar het duurde tot de avond voordat ook regen viel in Gelderland. De maximum temperatuur werd in de eerste heft van de middag behaald en lag tussen de 10 en 12 graden daarna koelde het langzaam af. Wel voelde het met de voelde het met de stevig waaiende wind fris aan in de middag. De hoogste aftappingen waren in het westen van het land en lagen tussen de 3 en 5 mm. Meer naar het oosten toe werd het al snel minder en was het op de meeste plaatsen nog droog gebelevn tot aan de waarnemingen om 19:00 uur.
25-11 Een rustig dagje
De avond verliep wisselend bewolkt. Er waaide een zwakke noorden wind die later wat toenam en toen uit het noordwesten waaide. In de nacht werd de bewolking steeds dikker maar tot neerslag is het niet gekomen. De temperatuur daalde tot zo'n 5 á 7 graden. De dag begon overwegend bewolkt maar gaande weg de ochtend waren er ook wat opklaringen en kwam er een flets zonnetje te voorschijn. Echter niet overal in de provincie waren de opklaringen zo breed dat het zonnig werd. Zo waren er grote verschillen wat weerbeeld betreft. De wind was in de loop van de ochtend gedraaid naar zuidelijke richting en was over het algemeen zwak tot matig. De maximum temperaturen kwamen niet zo hoog uit als we de laatste dagen gewend waren in Gelderland en bleven onder de 10 graden. De maxima lagen rond de 9 graden. Het is de gehele dag op de meeste plaatsen vrijwel droog gebleven, op een enkele plek werden een paar spetters gevoeld.
24-11 Warm en koud, nat en kletsnat dicht bij elkaar
Vandaag grote verschiilen door een scheidingsfront dat boven ons land lag en langzaam naar het zuidoosten wegtrok. Vanochtend viel er al regen in het westen en noorden van het land waarbij de temperaturen rond de 6 graden lagen en in het oosten en zuidoosten was het nog ruim 11 graden. De maxima kwamen in het westen en noorden bij een noorden wind niet verder dan 8 á 10 graden. Meer naar het zuidoosten toe werd met een zuidelijke stroming nog lang zachte lucht aangevooerd waardoor het kwik nog dicht bij de 13 graden uitkwam. In de middag werd het op de meeste plaatsen droog en was de wind vrijwel overal noordelijk. Het kwik daalde weer langzaam en werd er rond waarnemingstijd de laagste waarden behaald van deze dag. Het was in de middag grijs en door de vochtige lucht en de temperatuursdaling ontstond er op verschillend plaatsen mist waar ook het verkeer hinder van ondervond. Bij het donker worden verdween de meeste mist weer. De neerslagverschillen waren gigantisch over het land bekeken. Het westen van Nederland had aftapingen tussen de 20 en 30 mm en in het oosten bleven veel plaatsen onder de 5 mm. In Gelderland tapte Hattemerbroek 27 mm af en werd er in Doetinchem slechts 2 mm afgetapt.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag om 19:00 uur: Arnhem 3,0  Borculo 3,6  Bredevoort 3,2  Dieren 3,5  Doesburg 2,2  Dichteren 2,8  Doetinchem 1,9  Doornspijk 21,8  Duiven 2,0  Gaanderen 2,1  Hattemerbroek 26,7  Meddo 3,6  Miste 2,6   Lichtenvoorde 2,1  Randwijk 2,2  Ruurlosebroek 2,0  Silvolde 2,0  Steenderen 2,8  Terborg 1,2  Ulft 2,0  Westendorp 1,7  Winterswijk 3,0  Zieuwent 1,8
23-11 Super zacht
Gisteravond liep het kwik nog wat op en rond middernacht was het op veel plaatsen rond de 12 graden. In het zuiden van het land werden al temperaturen gemeten die dicht bij de 15 graden lagen. In de nacht waren er opklaringen en wolkenvelden en was het op de meeste plaatsen droog. In de vroege ochtend nam de bewolking wat toe en viel er een spat regen. Later klaarde het weer op en was er een waterig zonnetje te zien. De temperatuur liep ook flink op en rond de middag lag het kwik in het oosten en zuidoosten al rond de 15 graden. In de middag volgden er enkele buitjes en zakte het kwik enkele graden. Het werd later wel weer wat droger maar de maximumtemperatuur werd niet meer overschreden. De wind was zwak tot matig en waaide tussen zuid en zuidoostelijke richting. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag om 19:00 uur: Borculo 3,0  Bredevoort <0,1  Dieren 2,0  Dichteren 4,5  Doornspijk 2,2  Gaanderen 3,2  Lichtenvoorde 0,4  Meddo 0,1  Miste 0,2  Ruurlosebroek 2,4  Silvolde 1,6  Terborg 2,1  Ulft 1,8   Winterswijk 0,6 
22-11 Bewolkte start met regen, later opklaringen met wat  zon
Gisteravond waren wat opklaringen maar later raakte het steeds meer bewolkt. De nacht verliep ook bewolkt met later in de nacht op sommige plaatsen wat lichte regen. In de ochtend regende het op meerdere plaatsen later werd het wat droger en waren er opklaringen. De zon kwam er zelfs nog enige tijd te voorschijn maar er vielen in het westelijk deel van de provincie nog een aantal kleine buitjes. De hoeveelheid neerslag lag tussen de 1 en 3 mm. O.a 1 mm in Brummen en 2,6 mm in Gaanderen. Er waaide een zwakke tot matige zuid tot zuidoosten wind die zachte lucht aanvoerde. De temperatuur liep op naar 13 á 14 graden. De hoogste temperatuur waar de zon er nog even goed doorkwam, dit was o.a in Silvolde met 14,2 graden en in Borculo waar de zon minder lang scheen werd het maximaal 13,2 graden. Het werd vandaag weer een super zachte dag.
21-11 Iets minder grijs
Gisteravond was het zwaarbewolkt en viel er vooral in het westen van de provincie af en toe wat lichte motregen. De nacht verliep droog en grotendeels bewolkt maar tegen zonsopkomst begon de bewolking een beetje te breken en was in de vroege ochtend zelfs de maan en wat sterren te zien. Tijdens deze opklaringen werden ook de laagste minima behaald met waarden die lagen tussen de 6 en 8 graden. In de ochtend was het wisselend bewolkt en kwam de zon een beetje tevoorschijn. Later nam de bewolking weer toe maar in de middag waren er vooral in het oosten ook wat opklaringen met een waterig zonnetje. In de de tweede helft van de middag viel er weer wat lichte neerslag in het westelijke deel van Gelderland. De hoeveelheden kwamen echter niet boven de 1 mm, Brummen tapte nog 0,5 mm af en in de Achterhoek bleef het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur kwam vandaag uit rond de 11 graden waarbij de wind zwak tot matig waaide uit zuid tot zuidwestelijk richting.  
20-11 Grijze dag met een paar spetters
Gisteravond en afgelopen nacht was het op de meeste plaatsen droog. Het weerbeeld was net als voorgaande dagen, de bewolking overheerste en er viel soms wat licteregen of motregen. Echter geen grote hoeveelheden om de regenmeter is eens goed te kunnen spoelen. Wat misschien deze dag wel opviel was dat de maximumtemperatuur in de nacht werd behaald en overdag een licht dalende lijn had. De minima werden aan het eind van de middag behaald en lagen op de meeste plaatsen net onder de 10 graden. De wind was deze dag meest matig uit zuidwestelijke richting. 
19-11 Zwaar bewolkte dag
Gisteravond miezerde het af en toe nog wat maar later werd het droog en vielen er in de vroege ochtend nog een paar spetters. Het koelde daarbij weinig af want de temperatuur kwam niet onder de 11 graden. In de ochetnd werd het droog en was het grijs. In de middag waren er lokaal zefs even wat kleine opklaringen maar voor de zon was te weinig ruimte om echt te gaan schijnen. De middag verliep dus grotendeels zwaar bewolkt waarbij de temperatuur opliep naar zo'n  13 graden. De wind was over het algemeen matig uit west tot zuidwestelijke richting en de neerslaghoeveelheid bleef vandaag onder de 1 mm. 
18-11 Grijze miezerige dag
Gisteravond was het bewolkt en motregende het een beetje. De zuidwesten wind trok aan tot vrij krachtig. Met de wind werd zeer zachte lucht aangevoerd en dat zorgede ervoor dat de temperatuur weer langzaam opliep. Het werd een boterzachte nacht waarbij de minimumtemperatuur boven de 8 graden bleef. Naar de ochtend toe werd de wind weer wat minder. De dag verliep grijs en vochtig want uit de bewolking viel geregld wat motregen. Er waaide over het algemeen een west tot zuidwesten wind, eerst matig later soms vrij krachtig. De maximum temperatuur werd in de avond behaald en lag rond de 13 graden. De afgetapte hoeveelheid neerslag lag tussen de 1 en 3 mm. De meeste neerslag viel in het zuiden van het land met hoeveelheden tussen de 4 en 8 mm. En verder viel op dat tussen de laagste en hoogste maximum waarden niet meer als 2 graden in zat over geheel Nederland bezien.
17-11 Wisselend bewolkt met wat lichte (mot)regen
Gisteravond trok de laatste neerslag van de afgelopen dag naar het oosten weg. Vanuit het zuidwesten klaarde het tijdelijk op maar rond middernacht vielen er lokaal nog een paar buitjes en het koelde daarbij af naar waarden tussen de 5 en 6 graden. De dag begon met tamelijk veel bewolking al waren er wel enkele opklaringen zodat velen de zon nog konden zien opkomen. In de loop van de ochtend passeerde er nog een klein regenbuitje waarna het voor langere tijd is droog gebleven. De bewolking werd in de loop van de dag wel steeds dikker waarna het vanaf de tweede helft van de middag licht ging motregenen. De zuidwesten wind trok in de loop van de middag aan tot matig.De maximumtemperatuur werd behaald voordat het ging regenen en dat was voor veel plaatsen dus rond de middag. De neerslag die overdag viel bleef onder de 1 mm.
16-11 Verregende dag
Gisteravond klaarde het langzaam steeds verder op en tegen middernacht was er alleen wat hogere bewolking aanwezig. In de loop van de nacht werd de bewolking dikker en ging het aan het eind van de nacht in het westelijk deel van de provincie regenen. De temperatuur die gedaald was naar zo'n 4 graden liep weer langzaam op. Bij het aanbreken van de dag regende het ook in het oosten. In de ochtend en middag heeft het vrijwel de gehele tijd geregend en is de dag nat en grijs verlopen. De temperaturen kwamen niet veel verder dan tot een maximum van zo'n 7 graden. Er was ook weinig wind die uit variabele richtingen kwam. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftappingen om 19:00 uur: Aalten 7,5  Apeldoorn 6,0  Arnhem 7,1  Borculo 6,6  Bredevoort  5,5  Brummen 5,9  Dieren 7,2  Doesburg 8,1  Doetinchem 6,1  Dichteren 7,0  Doornspijk 4,6  Duiven 7,0  Gaanderen 6,0  Lichtenvoorde 5,2  Ruurlosebroek 6,3  Silvolde 5,1  Steenderen 8,2  Terborg 5,8  Ulft 5,4  Vorden 6,5 Westendorp 6,5  Winterswijk 6,0  Meddo 6,2  Miste 5,9  Zelhem 5,9  Zeddam 7,0 Zevenaar 7,3  Zieuwent 5,6  
15-11 Zwaar bewolkte dag

Gisteravond waren er opklaringen en was droog. In de loop van de nacht nam de bewolking weer toe en viel er soms op een enkele plek een spatje regen. De minma lagen rond de 6 graden. De dag verliep zwaarbewolkt met op een enkele plaats een streepje zon. Op veel plaatsen is echter geen zon gezien en het bleef op de meeste plaatsen droog. Echter lokaal werd een klein hoeveelheid neerslag afgetapt zoals in Gaanderen, Dieren, Borculo, Winterswijk en Ulft. Het kwik liep in de middag op naar circa 10 graden. De wind was op deze grijze dag zwak tot matig uit het zuidwesten. 

14-11 Overwegend grijze dag met in de middag wat lichte regen.
Gisteravond en afgelopen nacht was het wisselend bewolkt. Er waren ook enkele opklaringen waarbij het afkoelde tussen de 3 en 5 graden. In de ochtend was het in het westen albewolkt maar in het oosten waren er enkele opklaringen. In het oosten kwam de zon er aan het begin van de dag nog even door maar in de rest van de provincie was het bewolkt. Van het westen uit werd de bewolking steeds dikker en na de middag viel er de eerste regen. Het regenfront schoof langzaam richting het oosten maar leverde niet veel neerslag op want de hoeveelheid lag tussen de 0,5 mm en 3 mm. Bij een aantrekkende zuidelijke wind liep het kwik voor de bui op naar 8 á 9 graden. Tijdens de regen daalde de temperatuur een paar graden. Tijdens de waarnemingen om 19:00 uur  was de regen de grens over getrokken en was het op de meeste plaatsen droog. Vanuit het westen klaarde het inmiddels op. 
13-11 In de nacht wat gespetter, overdag vrij zonnig en droog
Gisteravond was het zwaar bewolkt en in de eerste helft van de nacht viel de eerste regen in het westen van Gelderland. Later in de nacht viel er ook elders regen. Het bleef bij een beetje gespetter want de aftappingen bleven onder de 1 mm. Onder het wolkendek kwam het kwik niet onder de 5 graden. Op sommige plaatsen was het nevelig want de luchtsoort was zeer vochtig. Toen de zon opkwam klaarde het vanuit het westen snel op en werd het een aardige dag. In de middag waren er wat wolkenvelden waar de zon soms achter schuil ging. Later is de middag werd de bewolking echter weer dunner en bij zonsondergang was er alleen nog wat sluierbewolking aanwezig. De wind was in de ochtend westelijk om in de loop van de dag te krimpen naar zuid. Het waaide zwak tot matig waarbij de temperatuur opliep naar 12 tot 13 graden. 
12-11 Koude nacht met een vrij zonnige dag
Op veel plaatsen hebben we een vorstdag kunnen noteren. Bij heldere heel koelde het behoorlijk af . De laagste temperatuur op de automatische weerstation van het KNMI werd gemeten op de vliegbasis Volkel, het kwik zakte daar naar -2.8 graden, Arcen noteerde -2.5 en Hoogeveen -2.3. De koudste plek op de amateurstations in Gelderland werd gemeten in Doornspijk met -2,6 graden in de weerhut. In de Achtehoek kwam het lokaal net niet tot vorst omdat er vanuit Duitsland bewolking was binnen geschoven en daardoor de temperatuurs daling niet door zette. Het had wel ruig gevroren, een teken dat er veel vocht in de atmosfeer aanwezig was. De dag begon dan ook met flink wat rijp op de velden en het was ruiten krabben van de auto's. De ochtend verliep verder onbewolkt en zonnig maar halverwege de middag kwam er vanuit het zuidwesten bewolking opzetten waarna de hemel in de loop van de middag vrijwel helemaal betrok. Bij een meets zwakke zuidoosten wind werd het in de middag 8 á 9 graden. Neerslag is er niet gevallen en dat maakte het met het rustige weerbeeld een mooie najaarsdag van.  
11-11 Grijze koude dag
Afgelopen nacht waren er in eerst instantie opklaringen en koelde het af naar zo'n 2 graden. In de loop van de nacht werd het bewolkter en liep de temperatuur weer langzaam op. De ochtend begon bewolkt en er was een beetje nevel aanwezig. Op sommige plaatsen viel een beetje neerslag zoals op de Veluwe maar de hoeveelheid was onmeetbaar.  In het zuiden waren opklaringen aanwezig  en hoe verder naar het noorden hoe dichter de bewolking werd. Bij een zwakke tot matige oost tot zuidoosten wind voelde het water koud aan.In de loop van de middag waren er enkele opklaringen in het rijk van Nijmegen en op de Veluwe. De opklaringen kwamen te laat om er nog wat moois van te maken. De maximutemperaturen liepen uitéén van zo'n 3 - 4 graden in het noorden van het land tot zo'n 8- 9 graden in het zuiden. In Gelderland kwamen de meeste stations op 4 á 5 graden uit. Temperaturen die bijna 10 graden lager lag als gisteren. 
10-11 Mooi nazomersedag in Gelderland.
Gisteravond en afgelopen nacht was er vooral wat hogere bewolking aanwezig waar de maan doorheen scheen. Het koelde af tussen de 4 en 7 graden. De dag begon met sluierbewolking dat met de opkomende zon voor een prachtig ochtendrood zorgde. De rest van de ochtend en een groot deel van de middag was er sluierbewoling aanwezig en scheen de zon. In het noordoosten en zuidwesten was de bewolking zo dik dat daar geen zon gezien werd. In de loop van de middag werd tijdelijk ook elders de beolking wat dikker. Hierdoor koelde het zonder de zon snel af echter tegen de avond werd de bewolking weer dunner. Tijdens de waarnemingen was het op de meeste plaatsen weer vrij helder en was de maan te zien. Er waren grote temperatuur verschillen tussen de bewolkte en onbewolkte gebieden. In het noordoosten waar de zon verstek moets laten gaan werd het 5 á 6 graden terwijl het in de zonnige gebieden zo'n 14 á 15 graden werd. Er was weinig wind uit meest oostelijke richting en dat maakte het met de zon erbij een aangename dag van. Zonder zon was het waterkoud.  
Op het linkerkaartje van een satellietfoto zijn duidelijk de bewolkte gebieden te onderscheiden, het noordoosten en uiterste zuidwesten. Het rechterkaartje geeft de maximumtemperatuur weer in Nederland en daar is te zien dat in de zonnige gebieden de hoogste temperaturen werden behaald zoals in het oosten waar de zon het langste scheen. Net over de grens liep het kwik nog wat verder op.      
9-11 Maansverduistering goed te zien, overdag prima herfstweer
De maansverduistering was de afgelopen nacht goed te volgen. Door het heldere weer kon men zien dat tussen 0:30 en 4:30 uur de maan de schaduw van de aarde passeerde. Rond 02:30 uur was de maansverduistering op zijn hoogtepunt en was de maan donkerrood gekleurd. Er was weinig wind en omdat het helder was koelde het aardig af. De minima lagen rond het vriespunt en aan de grond vroor het op uitgebreide schaal. Op klomphoogte lagen de minima tussen de -2 en -5 graden wat in de vroege ochtend een witte aanblik gaf van de omgeving. De ochtend en de middag verliepen zonnig waarbij wat sluierbewolking aanwezig was. Er was weinig wind en daardoor voelde het wat behaagelijker aan als de vorige dagen. Bij een zwakke tot matige zuidoosten wind liep het kwik op naar circa 12 graden. In de tweede helft van de middag kwamen er wat wolkenvelden overschuiven waar de zon soms wat moeite mee had. Het bleef droog wderom droog deze dag. 
8-11 Koud en schraal
Het werd in de loop van de avond vanuit het oosten bewolkter. De eerste helft van de nacht verliep wisselend bewolkt en gaande weg de ochtend kwamen er weer opklaringen. Doordat er een beetje wind waaide ging de temperatuur niet echt onderuit en kwam het kwik uit tussen de 4 en 6 graden. De dag verliep vrij zonnig al kwamen er zo nu en dan wat hogere wolkenvelden over. Ondanks de zon voelde het koud en schraal aan want er stond een stevige oosten wind die het voor het gevoel extra koud maakte. De maximum temperatuur kwam uit rond de 10 graden. 
7-11 Zonnig, schraal weer
Afgelopen nacht was het helder maar was er een beetje wind aanwezig waardoor de temperatuur alleen op beschutte plaaten rond het vriespunt uitkwam. Echter op de Veluwe kwam op meerder plaaten plaatsen vorst in de weerhut voor. De dag is wederom onbewolkt verlopen. Maar doordat de wind oostelijk was en over het algemeen matig waaide was het koud voor het gevoel erg koud. De maxia kwamen uit op 9 - 10 graden.
6-11 Prima herfstdag
De nacht was onbewolkt en helder waarbij het lokaal nog afkoelde tot rond het vriespunt in het buitengebied en zo'n +2 graden in de bebouwde kom. Aan de grond vroor het wel op uitgebreide schaal. Het werd een zonovergoten dag en er was daarbij geen bewolking aanwezig. Bij een zwakke zuidoosten wind werd het een aangename dag bij een temperatuur dat opliep naar 13 tot 15 graden. Het werd een prachtige en een aangename herfstdag.
5-11 Mistige start, overdag zonnig
Gisteravond was het nevelig en op wat plaatsen bij waterrijke gebieden was het mistig. In het oosten en zuidoosten bleef het helder en daalde de temperatuur tot rond het vriespunt. In de ochend was het tijdelijk overal mistig en was het zicht soms maar 50 meter. Bij het opkomen van de zon verdween de mist echter op de meeste plaatsen snel. De zon kwam het laatste door in het westen en noorden van Nederland want in o.a. Uithuizermeden werd het pas in de middag zonnig. In de tweede helft van de middag verscheen er een heel klein beetje hogere bewolking aan de hemel maar dat stelde vrijwel niets voor. Bij een zakke tot matige zuidoosten wind werd het 13 tot 15 graden en dat zijn waarden die hoog zijn voor de tijd van het jaar.  
4-11 Rustig najaarsweer
Gisteravond na de waarnemingen waren er in het noordoosten nog wat weerlichten te zien. In het westen van de provincie viel nog een klein buitje. Later werd het overal helder en was de sterrenhemel goed te zien. De nacht verliep vrijwel onbewolkt waarbij het kwik daalde tussen de 4 en 7 graden. Ook in de ochtend viel er nauwelijks enige bewolking te bespeuren zodat de zon vrij spel had. Bij een zwakke tot matige zuid tot zuidwesten wind liep het kwik naar 13 tot 15 graden. Neerslag is er overdag niet meer gevallen en met de vrij zonnige dag was het een mooie najaarsdag na het onstuimige herfstweer van gisteren. 
3-11 Onstuimige dag
Gisteravond regende het licht maar in het  begin van de nacht vielen er verschillende buien, maar er waren ook plaatsen waar het nagenoeg droog bleef. De wind waaide aardig door waarbij de temperatuur rond de 10 graden lag. De minimum temperatuur lag rond de 10 graden. Overdag vielen er de dag door ook buien waarbij soms ook hagel en onweer aanwezig was. De zuiden wind waaide er stevig op los en was tijdens buien vrijkrachtig en vlagerig waarbij windstoten werden gemeten van rond de 70 km/u o.a in het Ruurlosebroek. Door de vele wind was het een onstuimige dag en waren de neerslaghoeveelheden zeer verschillend per plaats. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag om 19:00 uur: Borculo 20,0  Bredevoort 3,0  Brummen 17,0  Dieren 10,5  Doesburg 12,6  Doetinchem 15,6  Dichteren 19,8  Doornspijk 4,4  Duiven 11,5  Gaanderen 7,2  Hattemerbroek 3,3  Lichtenvoorde 4,6  Ruurlosebroek 23,8  Silvolde 3,0  Steenderen 11,8  Terborg 2,5  Ulft 3,4  Westendorp 6,7  Winterswijk 4,0   Meddo 4,5  Miste 5,2  Zieuwent 8,8  
2-11 Af en toe zon, in de namiddag wat regen.
Gisteravond spetterde het nog even, maar de tweede helft van de avond verliep droog. In de nacht was het wisselend bewolkt en lag de minimum temperatuur in de vroege ochtend rond de 5 á 6 graden. In de ochtend waren er wat opklaringen en kwam de zon er zo nu en dan door. Vanuit het westen nam de bewolking in de loop van de ochtend toe en langs de kust viel de eerste regen. De storing trok van zuidwest naar noordoost over het land waarbij de meeste neerslag in het westen viel. Meer naar het oosten toe duurde het tot de avond voordat er wat regen viel. Wel waaide er vanaf het middaguur een stevige zuiden wind waarbij windstoten voorkwamen van 60 tot 65 km/u. De temperatuur kwam in de middag rond de12 graden uit. De etmaalneerslag lag van een paar spetters tot de 1 mm in Gelderland   
1-11 Vochtige zonloze dag.
Gisteravond en de afgelopen nacht was het zwaar bewolkt en nevelig waarbij er regelmatig wat zeer lichte regen of motregen viel. Onder het wolkendek kwam de temperatuur niet onder de 8 graden. Aan het begin van de ochtend spetterde het nog af en toe wat maar in de loop van de ochtend trok de storing naar het noordwesten weg. De rest van de dag verliep overwegend grijs en bewolkt maar halverwege de middag passeerden er even een paar kleine opklaringen. Het bleef echter zonloos en bij een zwakke tot matige zuidwesten wind liep het kwik naar 10 á 11 graden. De neerslag hoeveelheden lagen tussen de 5 en 8 mm. Tijdens de waarnemingen regende het weer licht op diverse plaatsen.