Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
31-3 Overwegend zonnige dag
Gisteravond was het helder en waaide het nog een beetje. De nacht verliep rustig waarbij de temperatuur op sommige plaatsen onder het vriespunt uitkwam. In het Betuwese Herwijnen vroor het -2,1 maar ook in Vorden werd het nog bijna - 1 graden in de weerhut. De dag begon zonnig maar al spoedig kwamen er vanuit het noorden wolkenvelden overdrijven.   Wolkenvelden en zonnige perioden was het menu van de morgen. In de middag werd de bewolking minder en kon de zon steeds meer gaan schijnen. Tot de avond was er alleen maar wat sluierbewolking. De wind was vandaag zwak en kwam uit het noorden. De temperatuur kwam in de middag uit op 13 á 14 graden.
30-3 Mistige start, vanaf de middag zonnig.
Gisteravond was het helder en koelde het bij helder hemel snel af. In de loop van de nacht ontstond in het westen van de provincie mist. De mist breide langzaam verder over de provincie uit waarbij de minimum temperatuur tusen de 3 en 5 lag. Bij het aanbreken van de dag was het overal mistig in Gelderland. Het zicht lag tussen de 50 en 100 meter op plaatsen waar de mist het dikste was. In de loop van de morgen ging de mist over in laaghangende bewolking en daardoor werd het zicht weer langzaam beter. Rond het middaguur brak de bewolking en kreeg de zon steeds meer de ruimte. Het grootste gedeelte van d middag verliep dan ook zonnig met bijna geen bewolking. De wind waaide over het algemeen matig uit het noordwesten. De maximum temperatuur moets vergeleken bij de dagen ervoor een steekje laten. De hoogte waarden kwamen vandaag tussen de 15 en 16 graden uit.
29-3 Veel bewolking, een spat regen en een beetje zon.  
In de nacht was er veel bewolking. De nacht verliep zwoel met temperaturen van 8 á 9 graden. Er viel ook wat neerslag in de nacht en vroege ochtend. De hoeveelheid liep uitéén van een paar spetters tot ruim een halve millimeter. In dieren o,6 mm. De dag starte bewolkt maar er waren zo nu en dan ook wat opklaringen en zo werd de zon nog mondjes maat waargenomen. De temperatuur liep in de middag op naar zo'n 18 graden. Het voelde wat drukkend aan door het beetje vocht dat er gevallen was. De wind begon vanmorgen in het oosten en kwam in de loop van de middag uit het westen. Over het algemeen waaide er een zwakke wind.
28-3 Zonnige dag 
Gisteravond begon met een heel klein beetje hogere bewolking maar in de loop van de nacht verdween deze weer. De temperatuur daalde tussen de 2 en 4 graden. In de morgen was er wat nevel maar tot mist is het vrijwel nergens gekomen. De nevel verdween snel bij het opkomen van de zon. Het werd opnieuw een zonnige dag waarbij de temperatuur in de middag opliep naar waarden tussen de 19 en lokaal 21 graden. Een aantal weeramateurs kon zodoende de tweede warme dag noteren van dit jaar. De zon werd in de middag wel wat fletser maar o.a in Borculo werd nog10 uur zonneschijn gemeten. De wind was meest oostelijk en zwak in de morgen maar nam in de middag toe tot matig.
27-3 Het oosten van Nederland had de beste papieren
Gisteravond nam de hogere sluierbewolking en later in de nacht ontstond er in grote delen van het land mist. In Gelderland was er een afwisseling van opklaringen en wolken. De  temperatuur daalde op vliegveld Deelen tot - 1,3 graden. In de Achterhoek en Liemers bleef de temperatuur met 1 á 2 graden boven het vriespunt. In de ochtend was er zeer dichte mist in het westen van het land met lokaal niet meer dan 25 meter zicht. In de oostelijke delen was het alleen nevelig met soms een enkele mistbank. Bij zonsopkomst verdween de nevel of mist spoedig. Het werd weer een zonnige dag waarbij de temperatuur in de middag opliep naar 18 á 19 graden. Met een zwakke variabele wind voelde het zomers aan. Aan het eind van de middag was er wat bewolking maar de zon bleef vrijwel ongehinderd schijnen tot de avond. Tijdens de waarnemingen om 19:00 uur was het op de meeste plaatsen vrijwel onbewolkt.
26-3 In de ochtend nevel, rest van de dag zonnig en zacht
De nacht verliep vrijwel onbewolkt waarbij het kwik daalde tussen de 2 en 4 graden. De dag begon met wat nevel maar deze loste snel op toen de zon erdoor kwam. We kregen opnieuw een prachtige en zonovergoten lentedag met slechts een een paar sluierwolken. De wind was zwak uit oost tot noordoostelijke richting. Met temperaturen die in de middag rond de 18 graden lagen voelde het warm en zacht aan. Het kan niet op met weer een mooie lentedag.
25-3 Wolkenvelden met enkele opklaringen
Gisteravond was het nog lang bewolkt maar gaande weg de nacht kwamen er enkele opklaringen . De temperatuur daalde in de nacht tussen de 2 op de Veluwe en rond de 4 graden in de Achterhoek. De dag begon halfbewolkt maar in de loop van de ochtend trok de lucht vrijwel geheel dicht. Uit de bewolking viel plaatselijk ook nog een paar onmeetbare regendruppels, o.a in Zeddam en Silvolde. De rest van de dag wisselden wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De bewolking was niet dik omdat er zo nu en dan de zon er zwakjes door heen kon schijnen. Het voelde bij een zwakke westzuidwesten wind die later in de middag naar noord draaide vriendelijk aan. De maxima lagen in de middag rond de 16 graden. 
24-3 Eerste officiële warme dag van 2003
Vandaag is de temperatuur bij het KNMI in de Bilt boven de 20 graden uitgekomen en kunnen we spreken van de eerste offiële warme dag van 2003. Globaal ten oosten van de lijn Breda-Utrecht-Groningen steeg het kwik naar deze hoge waarde. Normaal op 24 maart is een graad of 11. In de nacht vroor het op een aantal plaatsen nog 1 tot 2 graden. Maar door de sterke zonnestralen liep de temperatuur bij een onbewolkte lucht snel op naar waarden in de middag van 20 tot 22 graden. De wind was over het algemeen zwak en kwam uit het zuiden. In de tweede helft van de middag draaide de wind naar het westen en kwamen er al snel wolkenvelden opzetten. De zon kreeg steeds meer moeite om zich van de goede kant te laten zien. Tegen het einde van de middag was het geheel bewolkt en was de zonsondergang ook niet te zien. De temperatuur bleef nog steeds aardig op niveau want tijdens de waarnemingen was het op veel plaatsen nog ruim 16 graden.    
Een aantal plaatsen met hun maximum temperatuur om 19:00 uur:  Meddo 20,6  Gaanderen 21,1  Dieren 21,8   Dichteren 21,0  Ulft 21,6  Silvolde 20,5  Doetinchem 21,3  Zevenaar 20,7  Zeddam 20,3  Lichtenvoorde 21,6
23-3 Een mooi lentedag
De nacht verliep vrij helder en daardoor kon het op waarnemingshoogte weer licht vriezen. De minimum temperaturen lagen tussen de - 1 en - 3 graden. Op klomphoogte lag de temperatuur rond de - 5 graden. De dag begon koud maar door de felle zonneschijn liep de temperatuur razendsnel op en kwam de temperatuur in de middag uit rond de 17 graden, lokaal met tuineffect werd het 19 graden. De luchtvochtigheid kwam in de middag onder de 20% uit en dat is zeer laag. De aangevoerde lucht was dus extreem droog en dat was ook goed te zien aan de lucht, er was namelijk geen wolkje te bekennen en de lucht was staalblauw. De wind kwam uit zuid tot zuidoostelijke richting en was eerst nog matig maar in de middag zwak van sterkte. Een mooie lentedag dus met lokaal bijna zomerse temperaturen.
22-3 Veel zon met een zeer lage luchtvochtigheid
Gisteravond was het helder weer met enkele dunne sluierwolken. In de afelopen nacht werd helemaal helder en kwam de temperatuur weer onder het vriespunt. Het vroor tussen de -1 en -3 graden op waarnemingshoogte, aan de grond vroor het rond de- 5 graden. De ochtend begon stralend met veel zon en zo is het ook de gehele dag gebleven. De luchtvochtigheid lag erg laag vandaag want er werden waarden gemeten van onder de 20%  De temperatuur liep op naar 13 tot 14 graden. Door de matige oosten wind voelde het vooral in de ochtend fris aan. In de avond was een mooie zonsondergang te zien bij een heldere hemel.  
21-3 Steeds meer zonneschijn
Gisteravond en in de nacht wisselden opklaringen en wolkenvelden elkaar af waardoor het lokaal tijdens heldere momenten de temperatuur onder het vriespunt uitkwam. Aan het begin van de ochtend was er nog bewolking aanwezig. De bewolking was niet dik en de zon kwam er in de loop van de ochtend dan ook al regelmatig doorheen. In de middag was vrijwel overal de bewolking wel verdwenen. Later in de middag kwam er wat hogere bewolking opzetten maar daar had de zon geen last van. De maximum temperatuur kwam bij een zwakkke tot matige oosten wind uit op 10 á 11 graden. Er werd met de oosten wind droge lucht aangevoerd waardoor het soms wat schraal aan voelde. 
20-3 Vorst vrije nacht, overdag een waterig zonnetje
Gisteravond was er veel bewolking en de nacht verliep op veel plaatsen zwaar bewolkt. De temperatuur bleef, na een week waarin het elke nacht tot vorst kwam in de Achterhoek, boven het vriespunt. De ochtend begon met veel bewolking, echter aan het eind van de ochtend begon de bewolking al wat dunner te worden. De zon kwam er bij en dat zorgde ervoor dat het wat aangenamer werd, want de wind voelde koud aan. In de middag bleef er wel veel hogere bewolking aanwezig zodat de zon niet echt fel kon schijnen. De wind draaide in de loop van de dag van noordwest naar oost. De maximum temperatuur kwam uit op 7 á 8 graden. De wind was over het algemeen zwak en met het beetje zon dat er was werd het nog een aardige dag. 
19-3 Het was een beetje sukkelen 
De nacht verliep vrijwel onbewolkt waarbij de temperatuur daalde tot waarden rond het vriespunt. In het oosten vroor het een paar  graden en rond de veluwe bleef het kwik net boven de nul graden. De dag begon op de meeste plaatsen zonnig al was er boven gebieden met water wel wat mist aanwezig. Met de felle zon liep de temperatuur snel op. Maar na een poosje kwam er plotseling bewolking opzetten vanuit het noorden en verdween de zon. De lucht was vochtig en koud waarbij de thermometer in rap tempo weer een lagere temperatuur aangaf. Op sommige plaatsen zoals in Meddo maar ook in Dieren kwam het kwik even onder het vriespunt. Het voelde op dat moment met een noorden wind ook kil aan en lokaal ontstond er mist. Rond de middag kwam de zon weer te voorschijn. En in de zuidelijke helft van Gelderland werd het nog een zonnige middag terwijl meer naar het noorden toe de zonnemeters bij een paar uren zonneschijn bleven steken. Door de zon kwam de temperatuur toch nog rond de 10 graden uit. In het noorden van Nedrland waar het een zonloze dag bleef werd het zo'n 5 graden en onder de grote rivieren werd het met een zonovergoten dag rond de 14 graden. Vergeleken bij gisteren moesten we wel een gevoelige stap terug doen en vooral uit de zon beef het met een matige noorden wind aan de frisse kant. 
18-3 mistige start, overdag veel zon.
Gisteravond  was het vrijwel onbewolkt. Het koelde in de nacht af tot rond het vriespunt. Er onstond mist en bij het aanbreken van de dag was er dichte tot zeer dichte mist in de provincie. De mistlaag was niet erg dik want al snel na zonsopkomst was er een waterig zonnetje zichtbaar. Het duurde echter tot in de tweede helft van de morgen  voordat alle mist verdwenen was. We kregen een strak blauwe lucht te zien met een uitbundig schijnende zon. De middag is vrijwel onbewolkt verlopen. Het aantal uren zon lag rond de 10 uur.  Bij een zwakke tot soms matige noordoosten wind werd het 12 á 13 graden. Met tuineffect werd er lokaal zelfs 14 graden gemeten. Met de zon, die al aardig wat kracht heeft, was het aangenaam vertoeven in de buitenlucht. In de avond toen de zon eenmaal verdwenen was ging de temperatuur weer rap naar beneden.
17-3 Grote verschillen in Gelderland
In de nacht hadden we op veel plaatsen weer lichte vorst. De temperaturen daalden tot -2 graden in de weerhut en aan de grond kwam het tot -5 graden o.a in het Ruurlosebroek. De dag begon op veel plaatsen veel belovend. Er was enige bewolking maar deze loste snel op en de zon scheen uitbundig. Het duurde echter niet lang of er kwam vanuit het noorden alweer bewolking binnen drijven. Door het verdwijnen van de zon in het noordelijk deel van de provincie en de Achterhoek bleef de temperatuur stijging uit. Het grootse deel van de dag bleef het in de noordelijke helft van de provincie bewolkt. Het zuidelijk deel had nog geruime tijd zon. Zo onstonden er groteverschillen in temperatuur en zonneschijn. In het rijk van Nijmegen werd bijna 9 uur zonneschijn gemeten terwijl in Ruurlo ruim een uur zon voorkwam. Op plaatsen waar het bewolkt was kwam het kwik tussen de 7 en 8 graden uit. In het zuiden van de provincie werd het zo'n 11 tot 12 graden. De wind kwam het grootste gedeelte van de dag uit het noorden en was overhet algemeen zwak tot soms matig.      
16-3 Zonnige dag met record hoge barometerstand
Opnieuw beleefden we een zeer zonnige dag met vandaag een uitzondelijk hoge barometerstand van 1045 hPa en dat nog niet eerder is voorgekomen in de maand maart. De nacht verliep helder waarbij het kwik daalde naar waarden tussen de -1 en -3 graden. De ochtend begon met wat nevel maar deze verdween snel met de opkomende zon. De temperatuur liep snel op en bij weinig wind in de middag werd het  zo'n 12 graden. In de loop van de middag dreef wat hogere sluierbewolking over.    Het ultime lentegevoel was er vandaag!
15-3 Schraal weer
Het koelde in de nacht niet zoveel af als gisternnacht. De minimum temperatuur lag van rond het vriespunt tot - 2 graden in o.a. Vorden en Meddo. In de ochtend was een mooie rode zonopkomst te zien. De temperatuur liep door de zonneschijn snel op. De temperatuur kwam in de middag uit rond de 11 graden. Door de lage luchtvochtigheid, en in de middag matige oost tot noordoosten wind, voelde het schraal aan. Het was een mooie zonnige dag en uit de wind in de zon was het zeker een puike dag. 
14-3 wolkenloze, zon overgoten dag
Het was helder in de nacht waardoor de temperatuur lekker onderuit kon gaan. In Gelderland lagen de minima tussen de - 1 en - 3 graden.  Het koudste plekje in Nederland was Vliegveld Twente met - 5,1 graden. De dag begon koud maar door de felle zonneschijn liep de temperatuur snel op zodat het winterse beeld al vroeg verdween en we een prachtige onbewolkte voorjaarsdag kregen. In de middag lag de temperatuur met 10 tot plaatselijk 13 graden.op een aangenaam niveau  Door de lage luchtvochtigheid en de matige noordoosten wind voelde het nog wel koud aan. 
13-3 Aardige lentedag
Er was gisteravond nog lang bewolking aanwezig waardoor de temperatuur lange tijd nog rond de 5 graden bleef hangen. Toen er éénmaal wat opklaringen binnen schoven vanuit het noorden zette de temperatuur een daling in. Bij het aanbreken van de dag bereikte de temperatuur de laagste waarden die rond het vriespunt lagen, o.a in de Achterhoek rond het vriespunt en meer noordelijk rond de - 1 graden. Aan de grond vroor het op uitgebreide schaal. In de ochtend ontstond er in Gelderland op uitgebreide schaal mist en het duurde tot koffietijd voordat deze verdwenen was en de zon overal door kon breken.. 's Middags scheen de zon uitbundig en liep het kwik snel op en kwam uit tussen de 9 en plaatselijk in de bebouwde kom 11 graden. Er waaide vandaag een matige noordoosten wind. 
12-3 Veel wolken
Gisteravond regende het nog wat door en kwam er nog 1 á 2 mm regen. later op de avond was het overal droog waarbij enkele opklaringen voorkwamen. De nacht verliep wisselend bewolkt waarbij de temperatuur rond de 6 tot 7 lag. De dag begon met veel wolken waar later steeds meer zon bij kwam. Het duurde echter niet lang want in de loop van de ochtend nam de bewolking weer toe. Soms viel er nog een spatje regen maar dat mocht geen naam hebben. In de middag overheersten de wolken met slechts af en toe een kortdurend streepje zonneschijn en pas helemaal aan het eind van de middag begonnen de gaatjes in het wolkendek heel langzaam een klein beetje groter te worden. In Groesbeek werd ruim 1 uur zonneschijn gemeten en in Borculo amper 10 minuten. Bij een matige noordwesten kwam de temperatuur uit rond de 9 graden. 
11-3 Regenachtige dag 
Gisteravond werd de bewolking lanzaam dikker en tegen middernacht was de lucht weer vrijwel betrokken. In de tweede helft van de nacht ging het licht regenen. De temperatuur bleef onder het wolkendek rond de 8 á 9 graden steken. Toen de morgen aanbrak was het bewolkt met plaatselijk nog wat lichte regen of motregen. In het noordelijk deel van Gelderland was het tot de morgen overigs nog droog. Het ging echter spoedig overal weer regenen en werd intensiever in de loop van de morgen. Later op de dag kwamen er weer perioden voor dat de regen weer minder was maar in de middag viel er weer langdurige regen. De temperatuur kwam uit op 10 - 11 graden waarbij een matig wind waaide , eerst uit zuid later in de middag uit het westen. De neerslaghoeveelden lagen tussen de 15 en 20 mm. De meeste neerslag viel in het zuiden van het land met plaatsen meer als 20 mm. In het uiterste noorden viel pas in de middag de eerst regen en daar lag de neerslag tussen de 2 en 5 mm.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur: Brummen 10,3  Meddo 15,5  Silvolde 13,5  Gaanderen 16,5  Dichteren 14,3  Dieren 12,7  Doesburg 15,0  Zieuwent 14,8  Ulft 13,4  Lichtenvoorde 16,7  Miste 17,2  Borculo 12
10-3 Een waterig zonnetje
De nacht verliep grotendeels bewolkt en zacht met temperaturen tussen de 6 en 8 graden. In de morgen waren er enkle opklaringen waarbij de zon geregeld te zien was. Toen de de morgen vorderde nam de bewolking weer toe en de middag verliep geheel bewolkt. De zon bleef flets schijnen. De temperatuur kwam op een aardig niveau uit met waarden van zo'n 13 tot 14 graden. De zuidenwind waaide zo nu en dan nog wel stevig, kracht 4. Het is droog gebleven.   
9-3 Veel wolken, in de middag was de zon erbij
Tot het begin van de morgen viel er nog wat lichte regen of motregen. wat gemiddeld zo'n 2 tot 6 mm opleverde. Door de bewolking daalde de temperatuur maar tot een graad of  7. De dag is droog verlopen waarbij de ochtend grotendeels bewolkt verliep maar in de loop van de middag kwam de zon er steeds beter bij. Bij het vallen van de avond hing er wat dunne hogere bewolking aan de hemel wat op in Gelderland een mooi avondrood opleverde. De wind kwam uit de zelfde hoek (WZW) als gisteren maar  was iets minder krachtig maar toch wel voelbaar aanwezig.         
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur: Silvolde 2,4  Miste 1,9  Ulft 2,5  Steenderen 1,4   Dichteren 3,3  Brummen 6,6  Dieren 6,6   Doetinchem 3,6  Gaandren 3,5  Terborg 2,7   Meddo 2,3  Zieuwent 2,2
8-3 Wisselende dag
Gisteravond en in de afgelopen nacht viel er lichte regen of motregen. De neerslag lag tussen de 0,2 en 2,0 mm, terwijl de temperaturen tussen de 5 en 6 graden lagen. De morgen begon zwaar bewolkt met af en toe nog wat gespetter. In de loop van de morgen en begin van de middag kwam de zon er af en toe door. In de loop van de middag werd de lucht weer dikker en viel er af en toe een spat regen. De meeste buien trokken via de noordelijke provincies. In Gelderland kwam er overdag amper 1 mm bij terwijl in het noorden de regen met bakken uit de hemel viel. In Groningen en Friesland werd tussen de 10 en 15 mm afgetapt. De wind was deze dag ook voelbaar aanwezig. Er waaide een stevige westen wind, kracht 4 tot 5 bft. De temperatuur kwam uit op 10 á 11 graden. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur: Silvolde 0,4  Gaanderen 2,2  Miste 0,3  Ulft 0,2  Steenderen 1,4   Dichteren 0,4  Brummen 0,8  Dieren 1,2   
7-3 Vorst aan de grond, mistige start, later zon gevolgd door bewolking
In de late avond waren er brede opklaringen waarbij de temperatuur richting het vriespunt daalde. Door de sterke afkoeling onstond er plaatselijk wat nevel. Bij het aanbreken van de dag bereikte de temperatuur de laagste waarden. De temperatuur lag rond het vriespunt in de weerhut en aan de grond vroor het een paar graden. In de ochtend was er plaatselijk dichte tot zeer dichte mist. Bij het oplopen van de temperatuur loste de mist op maar het duurde een aantal uren voordat de zon er overal echt doorkwam. Op nadering van een storing nam de bewolking in de middag toe en kreeg de zon steeds meer moeite om zich van de goede kant te laten zien. Op het laatst was er alleen nog een klein wazig zonnetje te zien.  In het Ruurlosebroek scheen de zon 2,5 uur en in het rijk van Nijmegen werd 4 uur zonneschijn gemeten. De zuid tot zuidoosten wind was matig, windkracht 3 tot 4. De maximum temperatuur kwam op 9 á 10 graden uit. Neerslag is er niet gevallen. 
6-3 Zachte nacht, overdag dalende temperatuur en veel bewolking.

Gisteravond en in de nacht was er veel bewolking waarbij de temperatuur rond de 10 graden lag. In het westen van de provincie vielen een paar druppels maar het was geen meetbarehoeveelheid neerslag. De morgen begon ook bewolkt en het was nog steeds droog. In het westen van het land viel echter al de eerste neerslag. In de loop van de morgen viel  in Gelderland ook de eerste neerslag. Voor de regen lag de temperatuur nog rond de 10 tot 11 graden. Tijdens de passage van de regen daalde het kwik 3 tot 4 graden. De wind kromp van zuidoost naar noordwest en de wind nam ook wat in kracht toe. In de loop van de middag trok de laaste neerslag naar het oosten weg. In het westen van Gelderland waren er nog wat opklaringen en probeerde de zon er nog door te komen. In het oosten kwamen de opkalringen pas tijdens zonsondergang. De neersalhoeveelheden lagen rond de 2 mm, o.a Gaanderen en Meddo tapten 2 mm af.

5-3 Super zacht
Gisteravond en in de nacht was het zwaarbewolkt en viel er af en toe wat lichte regen of motregen. De hoeveelheid neerslag stelde niet veel voor en bleef in Gelderland dik onder de 1 mm. De dag begon bewolkt en nevelig maar in de loop van de morgen begon de bewolking wat te breken. De zon kwam zo nu en dan te voorschijn maar omdat er veel dunne en hogere bewolking overbleef was het over het algemeen maar een flets en waterig zonnetje. In de loop van de middag wred de bewolking dikker en verdween de zon van het toneel. Ondanks dat er vandaag maar een flauw zonnetje scheen werden temperaturen behaald tussen de 13 en 15 graden. De wind was matig tussen zuid en zuidoost. Het oosten en zuidoosten hadden vandaag de beste papieren, hier scheen de meeste zon. In de rest van het land is het bewolkt en nevelig gebleven.
4-3 Eerst nog zonnig in de middag toenemende bewolking met een spatje regen.
De nacht verliep wisselend bewolkt met vrij veel midelbare- en hogere bewolking. In de ochtend waren er enkle opklaringen waarbij de temperatuur op enkel plaatsen rond het vriespunt uitkwam. Zo kwam het kwik in Vorden, Ruurlo en ook in Silvolde net onder het vriespunt uit. Het vroor aan de grond 2 tot 3 graden. Het koudste plekje was vliegveld Twente met een minimum temperatuur van -3,5 graden en op 10 cm was het - 6,0 graden. In de morgen was er slechts wat dunnere hogere bewolking wat met de zon op de achtergrond een mooi morgenrood gaf. De zon had in de morgen nauwlijks last van de hogere bewolking en kon daardoor ongehinderd schijnen. Tegen het middaguur werd de bewolking weer langzaam dikker en zo verdween de zon in de loop van de middag van het toneel. In de namiddag viel er wat neerslag wat tot 19:00 uur beperkt bleef tot een paar tienden. De oost tot zuidoosten wind was matig kracht 3 soms 4 waarbij de temperatuur op 10 tot 11 graden uitkwam.
3-3 Droge dag met veel wolken
Gisteravond viel er lokaal nog wat neerslag van een paar spetters tot rond de 1 mm in o.a Ulft en Silvolde en meer zuidelijk in de provincie viel nog neerslag in dubbele cijfers. In Boxmeer werd in de morgen een etmaalneerslag afgetapt van 31 mm. Ook het zuiden van nederland had plaatselijk tussen de 15 en 25 mm neerslag. De dag begon net zoals de nacht was met veel bewolking. De temperaturen bleven daarom op een niveau van zo'n 5 graden. In de loop van de morgen, en op wat plaatsen later, begon de bewolking voorzichtig te breken.  In de middag waren de opklaringen wat breder maar overal is de zon niet echt doorgebroken want er bleef nog veel bewolking over.  Met behulp van de zon kwam het kwik op 10 tot 11 graden maar op plaatsen waar minder zon was bleef het kwik onder de 10 graden steken. De wind begon in de morgen in de zuidhoek om later overdag lange tijd uit het noordwesten te waaien. Later in de middag ruimde de wind naar de oosthoek. Doordat de wind meestetijds zwak was hebben waarschijnlijk weinig mensen gemerkt dat de wind zo variabel was deze dag.  
2-3 In de nacht regen, overdag wat gespetter, wolken maar ook zonnige momenten  
Een regengebied trok in de nacht over de provincie en liet 3 tot 6 mm aan neerslag achter in de meter. Het was ook een zachte nacht met temperatureb die rond de 6 graden lagen. De morgen begon met veel bewolking waaruit plaatselijk soms nog wat lichte regen of motregen viel. In de loop van de morgen kwamen er steeds meer opklaringen. In de middag waren er brede opklaringen en scheen de zon geregeld. Er viel plaatselijk vooral in de zuidelijke helft van de provincie soms nog een pittige bui.  Bij een zwakke variabele wind liep de temperatuur op naar waarden die rond de 11 tot 12 graden lagen. In Silvolde zaten veel mensen in de tuin met wat verkoeling naar de carnavalsoptocht te kijken, en dat was op meer plaatsen het geval in de regio. Het is lang geleden dat het zo'n mooi weer was tijdens het carnavalsweekend.   
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur:  Dichteren 5,4  Gaanderen 5,5  Borculo 5,4  Loerbeek 7,0  Terborg 4,3  Meddo 6,3  Westendorp 7,0  Lichtenvoorde 6,5  Lintelo 5,5  Brummen 3,8  Dieren 3,8  Doetinchem 5,8  Miste 6,6
1-3 In de nacht wat regen, overdag zon en wolken
Gisteravond nam de bewolking langzaam verder toe en was het rond middernacht geheel bewolkt geworden is. In de loop van de nacht begon het licht te regen uit een regenband dat langzaam over nederland schoof. In het westen leverde het 4 tot 5 mm op en in het oosten toe viel er rond de 3 mm. De nacht verliep zacht met temperaturen van zo'n 6 graden.   In de morgen klaarde het langzaam maar zeker op. Later in de ochtend en begin van de middag waren er brede opklaringen met geregeld zonneschijn. De middagtemperatuur kwam uit tussen de 12 en 14 graden. Bij een zwakke tot matige zuidwesten wind was het een mooie dag. Ondanksde flinke wolkenvelden kon de zon dus nog aardig schijnen maar in de namiddag steeds meer bewolking op te komen en werd het moeilijker voor de zon..