Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
30-4  Koninginnedag, de ochtend grotendeels droog in de middag buiïge regen.
In het begin van de nacht waren er nog opklaringen maar naar de morgen toe nam geleidelijk de bewolking toe. De laagste waarden werden gemeten voordat het bewolkt werd. De minimum temperaturen lagen tussen de 6 en 10 graden. Voor de vroege volgels was er morgenrood te zien en het spreekwoord wat daarbij hoort zegt al genoeg over het verloop van de dag. In het zuidelijk deel van de provincie werd het in de morgen al snel bewolkt op nadering van een storing met regen. Meer naar het noorden toe werd o.a in Borculo nog 20 minuten zonneschijn gemeten. Het duurde tot rond demiddag toen de eerste regen viel. De lucht was onderhand zeer donker geworden en er waren ook maar weinig momenten meer dat het droog was. Het was veelal buiïge neerslag en dat leverde grote verschillen in neerslag op deze dag. Zo viel er in Silvolde en Ulft zo'n 3 mm maar werd er in Doesburg 15 mm afgetapt. De middag is verregend verlopen en dat is natuurlijk jammer op koninginnedag na zo'n mooie dag als gisteren. De wind was eerst zwak en nam later op de dag toe tot matig, eerst komend uit het zuidoosten en in de middag draaiend naar west. De maximum temperatuur werd voor de buien uitgemeten en lag tussen de 15 en 17 graden.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 20:00 uur: Doesburg de Ooi 15,0  Dichteren 4,6  Aalten 11,0  Ulft 2,7  Silvolde 3,0  Henxel 9,0  Vragender 6,0  Doesburg city 13,5  Borculo 9,0  's Heerenberg 7,0  Zelhem 8,0  Westendorp 4,0  Miste 7,6  Lengel 8,0  Woold 6,0  Brummen 13,8  Meddo 4,5
29-4 Hollandse luchten
Gisteravond viel er nog een paar kleine buitjes. Daarna kwamen er opklaringen binnen schuiven en leek de avond rustig te gaan verlopen. In de tweede helft van de avond waren er weerlichten ten oosten en zuidoosten. Er viel wat regen en het ging wat harder waaien. Na korte tijd werd het weer rustig maar rond middernacht was er nog een onweersbui dat ook niet lag duurde. Spoedig kwamen er weer opklaringen maar tegen de ochtend werd het weer bewolkt. In de ochtend viel een kleine hoeveeheid regen. Spoedig kwamen er vanuit het zuidwesten opklaringen  werd het weer droog en dat is het de rest van de dag ook gebleven. We konden genieten van mooie hollandse luchten met vrij veel zonneschijn. De zuidwesten wind waaide matig tot soms vrij krachtig maar nam in de avond in kracht af. De temperatuur kwam rond de 18 graden uit terwijl het in de nacht met een graad of 10 ook al niet koud was. Al met al weer een mooie dag achter de rug waarbij de etmaal aftappingen tussen de 3 en 6 mm lagen.
28-4 Een warme dag, groeizaam weer

Het begin van de nacht is vrijwel droog verlopen maar later nam de bewolking weer toe waaruit wat lichte regen viel. Veel meer dan 1 mm was het op de meeste plaatsen niet. De temperatuur lag in de nacht rond de 10 graden. In de ochtend viel ook nog wat neerslag maar al spoedig kwamen er vanuit het zuiden wat opklaringen opzetten. Rond de middag was het overal droog en werden de opklaringen breder en ging de zon steeds vaker schijnen.  Door de onverwachte overvloedige zonneschijn liep het kwik op tot ruim boven de 20 graden. Aan het eind van de middag lag de temperatuur tussen de 21 en 23 graden. De wind waaide over het algemeen matig tussen zuidoost en zuidelijke richting. Tijdens de waarnemingen om 20:00 uur nam vanuit het zuiden de bewolking alweer toe. En de totale neerslag van deze dag lag tussen de 1 en 3 mm.

27-4 Een droge ochtend, in de middag lokaal pittige buien
Gisteravond was het op de meeste plaatsen droog. In de nacht was het wisselend bewolkt en viel er een enkel buitje.  De dag starte droog met met wolekn maar ook af en toe wat zonneschijn. Rond de middag onstonden er lokaal wat buien. Ze waren echter klein van omvang en brachten dus niet zoveel aan. Maar de lucht was onstabiel en naarmate de middag vorderde werden ze lokaal pittiger vanomvang. In Doetinchem en Meddo kwam in de namiddag nog hagel voor tijdens een fikse bui. tijdens een bui nog hage mee naar benevielen er echter enkVanmorgen bleef het nog droog. Onweer kwam er in het noorden van de provincie nog voor.  Tussen de buien door scheen de zon en dat levere tussen de 3 en 4 uur  zonneschijn op. Er stond een matige wind uit het zuidwesten. 
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 20:00 uur: Brummen 3,8  Zieuwent 4,8  Dieren 3,6  Meddo 8,0   's Heerenberg  4,5   Dichteren 6,7  Zelhem 10,1  Ulft 3,0  Steenderen 5,2  Silvolde 5,2  Borculo 3,4  Gaanderen 3,5  Doetinchem 6,8  Halle Nijman 7,8
26-4 Na lange tijd regen van betekenis
Gisteravond en in de nacht viel er af en toe een beetje regen maar veel stelde dat nog niet voor want de hoeveelheden lagen rond de 2 mm aan neerslag. De temperatuur lag in de nacht boven de 13 graden. Begin van de morgen waren er enkele kleine opklaringen maar de zon is niet te zien geweest in de morgen. In de loop van de ochtend werd de bewolking weer dikker en ging het in het zuiden van het land licht regenen. Het regen gebied breide zich langzaam over geheel nederland uit. In de tweede helft van de morgen vielen ook de eerste druppels in Gelderland en ging het licht regenen. In de middag begon de regen te intensiveren. In Utrecht kwam in korte tijd zoveel water uit de lucht vallen dat er sprake was van water overlast. De wind was lange tijd zwak uit zuidelijke richting. Maar in de namiddag arriveerde er een buienlijn met veel wind. Er kwamen windstoten voor van 65 tot ruim 80 km/u o.a in Meddo een stoot van 82 km/u. Het waaide in Gelderland dan hard maar in Noord Brabant kwam een windhoos voor uit de zelfde buienlijn. Er viel in korte tijd tussen de 8 en 12 mm aan neerslag. Zo werd het etmaaltotaal in korte tijd nog flink opgekrikt zodat de etmaalhoeveelheid dik boven de 20 mm uit kwam. De temperatuur lag overdag rond de 15 graden en tijdens de waarnemingen om 20:00 uur rond de 11 graden en dat was ook het minmum van deze dag.   
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 20:00 uur:  Lichtenvoorde 23,9  Meddo 26,5  Dieren 22,3  Zieuwent 26,4  Dichteren 20,1  Borculo 26,0  Gaanderen 27,0  Doesburg 23,6  Brummen 23,8  Silvolde 21,3  Velp 26,9  Ulft 22,3  Zelhem 19,6  Miste 28,0   Ruurlo 25,4   Doesburg de Ooi  24,0  Zevenaar 19,5  Vorden 21,0  Lichtenvoorde noord 22,6   Halle Nijman 29.1
25-4 Zwoele dag
Gisteravond nam de bewolking zover toe dat er later op de avond en rondmiddernacht enkele druppels regen uit de lucht kwamen vallen. Met een temperatuur die rond de 15 graden lag voelde het zwoel aan. De minimum temperatuur kwam op de meeste plaatsen ook niet onder de 10 graden uit. De ochtend starte nog wel met wat zon. Echter spoedig kwam er vooral hogere sluierbewolking opzetten zodat de zon het toch wat moeilijker kreeg. In de middag was het haast gedaan met de zon. en was er niet veel meer over dan een waterig zonnetje. De temperatuur liep op naar zo'n 24 graden en ook overdag voelde het daarbij zwoel aan. In de tweede helft van de middag werd het wolkenpakket zo dik dat er soms wat regen uit viel. Het was een licht buitje op een gloeiende plaat. De meeste regen was gelijk weer verdampt door de warme ondergrond. De maximumale hoeveelheid bleef nog onder de 1 mm neerslag maar op veel plaatsen was amper nog wat te meten. De wind was vandaag ook over het algemeen zwak en kwam de meeste tijd uit het zuidoosten. Het wachten is nu op wat meer regen. Rond 20:00 uur lag er een nieuw en aktiever regengebied voor de kust. Hopelijk wordt het oosten van het land niet vergeten bij het verdelen van de neerslag.  
24-4 Een warme dag
De nacht verliep bijna onbewolkt met temperaturen die tussen de 2 en 5 graden lagen. In Meddo werd een minimum van 1,9 graden gemeten en er kwam op uitgebreide schaal nog grondvorst voor. In Silvolde en Ruurlosebroek -1,3 graden op klomphoogte. Bij het aanbreken van de dag liep de temperatuur weer snel op door de uitbundig schijnende zon. In de loop van de ochtend verscheen er een heel klein beetje sluierbewolking aan de hemel en in de middag nam de hoeveelheid sluierbewolking langzaam toe maar dat deed geen afbreuk aan de zonneschijn. De temperatuur liep e oosten wind op naar waarden tussen de 21 en 23 graden. 
23-4 Op veel plaatsen een warme dag
Afgelopen nacht koelde het nog behoorlijk af waarbij de laagste temperaturen op de Veluwe werden gemeten. In Herwijnen kwam het kwik met - 0,2 graden net onder het vriespunt uit. Op veel andere plaatsen lag de minimum temperatuur tussen de 3 en 5 graden. Overdag hadden weer een prima lentedag. Met een zwakke tot matige noorden wind kwam het kwik rond de 20 graden uit. Het was een vrijwel onbewolkte dag met het maximale uren aan zonneschijn. En het is weer droog gebleven.
. 22-4 Temperatuur een stapje,  lokaal (onweers)buien
Gisteravond na de warme dag moesten sommige plaatsen het bekopen met onweer en plaatselijk fikse neerslag. De verschiilen waren groot, in Hardewijk 23 mm, land van Cuyk 32 mm, in de Achterhoek Zeddam met 3 mm en het Ruurlosebroek tapte 0,4 mm af. Op veel plaatsen duurde de droogte dus gewoon voort. In de nacht is het vrijwel droog gebleven met temperaturen tussen 7 en 10 graden. De dag begon zwaar bewolkt waaruit in de vroege ochtend weer een paar spetters vielen in de Achterhoek maar bij het Veluwemeer nog een bui regen. Later kwamen er wat opklaringen maar in de Achterhoek en meer naar het noorden toe is het vrijwel zonloos gebleven. Vanaf Arnhem meer naar het zuiden was meer zonneschijn. In de bewolkte gebieden is de temperatuur tussen de 16 en 17 graden uitgekomen en waar de zon er door kwam werd het 18 á 19 graden. In de tweede helft van de middag viel er rond het Montferland en Winterswijk nog wat neerslag. De wind was over het algemeen zwak tot matig en kwam het grootste deel van de dag uit west tot noordwestelijke richting.  
21-4 Een prachtige 2e paasdag
Gisteravond was het op een paar wolkenvelden na helder. Waar de omstandigheden het toe lieten was het mooi weer om na een paasvuur te gaan kijken. Het was namelijk al weer eventjes geleden dat we zulke mooie paasdagen hebben gehad. De nacht verliep ook vrijwel helder waarbij het afkoelde naar zo'n 4 graden. De ochtend startte met nevel, deels nog van de paasvuren maar er was ook wat natuurlijke nevel.  De zon kwam er al snel bij en we beleefden een prachtige 2e paasdag met weinig wind uit variabele richting.  In de middag verschenen er soms enkele stapelwolkjes die er voor zorgden dat de zon soms even verstek moest laten gaan. De temperatuur kwam uiteidelijk uit rond de 24 graden en op een enkele plaats kon zelfs een zomerse dag worden genoteerd om dat het 25 graden werd. In de namidag was er in het zuidoosten wat onweer en ook op de veluwe werd onweer waargenomen. Neerslag was er gevallen in Hardewijk. En op andere plaatsen betrok de lucht maar is er nog geen neerslag gevallen.
20-4 Een droge en redelijk aangename 1e paasdag
De eerste helft van de nacht verliep nagenoeg onbewolkt waarbij de temperatuur tusen de 2 en 4 graden uitkwam. In o,a Meddo werd 1,5 graden gemeten in de weerhut. In Silvolde werd op klomphoogte - 1,1 graden gemeten.  In de tweede helft van de nacht nam de bewolking weer wat toe zodat de nieuwe dag begon met  een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. . In de loop van de ochtend verdwenen de meeste wolken weer en kwam de zon steeds meer door. De temperatuur kwam bij een matige oostenwind uit rond de 17 á 18 graden. Het is best nog een mooie en droge 1e paaszondag geworden is.
19-4 Jas en kachel weer aan
Gisteravond was het eerst nog vrij helde, maar in de nacht nam de bewolking geleidelijk toe. De oosten wind bleef aardig doorstaan. De minimum temperatuur kwam in de vroege ochtend uit ronde de 4 á 5 graden. In de ochtend was er nog veel bewolking en bij een matige tot soms vrijkrachtige oost tot noordoosten wind was het buiten gewoon kil. De gevoeltemperatuur lag dikwijls onder de nul graden. Op een enkele plaats werd nog een spat regen gevoeld mar over het algemeen verliep de morgen droog. In de loop van de middag werd het wolkendek langzaam aan iets dunner en ook vielen er wat kleine gaatjes in het wolkendek maar meer dan een wazig zonnetje zat er vandaag niet in. Aan het eind van de middag nam de wind wat af en werd het weer geheel bewolkt. Er viel nog wat neerslag maar het bleef wederom bij een paar druppels  tot enkele tiende van mm. De laaste dagen hadden we luxe kwikstanden maar dat viel vandaag tegen. De maximum temperatuur kwam uit op 11 tot 12 graden maar met de stevige waaiende noordoosten wind moest de jas en de kachel weer aan.  En de droogte blijft voortduren..
18-4 Zonnig dag met een stevig noordoosten wind
De nacht is vrijwel onbewolkt verlopen waarbij de minimum temperatuur rond de 5 graden lag. De dag verliep net als de afgelopen week zonnig met een prachtig blauwe lucht en wat hogere sluierwolken die zo nu en dan voorbij dreven. De sluierwolken deden geen afbreuk aan de zonneschijn maar de stevige noordoosten wind maakte het wat minder aangenaam. De toenemde wind waaide in de middag soms vrijkrachtig. Met de noordoosten wind werd minder zachte lucht aangevoerd en daardoor werd de 20 graden niet meer gehaald. De maximum temperatuur kwam vandaag uit tussen de 16 en lokaal 18 graden.En het wachten is nog steeds op een buitje regen.
17-4 7e zonnige dag op rij
Gisteravond trok de meeste bewolking weg en is de nacht helder verlopen bij minimum temperaturen die rond 7 graden lag. De dag verliep onbewolkt met een strak blauwe lucht en een maximaal aantal uren zonneschijn waarbij de temperatuur opliep tot 21 á 22 graden. Met een graad of drie minder dan gisteren werd het ook vandaag weer een mooie dag. De matige oostelijke wind nam in de middag wat in kracht toe. De lucht was weer zeer droog met een luchtvochtigheid die in de middag tussen de 17- en 20 %  lag.  
16-4 Zonnig en sterk drogend weer
De nacht is helder verlopen bij een temperatuur van rond de 7 graden. De dag starte met wat sluierwolken maar de zon had hiermee geen problemen. De dag is weer een zonnige dag. Met een maximum temperatuur van 24 tot 25 graden hadden we weer luxe kwikstanden. Normaal ligt de temperatuur rond de 13 tot 14 graden in deze tijd. De wind kwam over het algemeen uit het oostzuidossten en nam in de middag in kracht toe tot windkracht 4. Hoewel de temperatuur rond de middag al een paar graden hoger was dan gisteren is de maximum temperatuur wat achter gebleven. Waarschijnlijk door een iets krimpende-  en aantrekkende wind naar oost tot noordoost steeg de temperatuur in de middag iets minder hard als verwacht.   

 

15-4 Lokaal een zomerse dag
Het was de afgelopen 24 uur vrijwel onbewolkt. De minimum temperatuur lag in de vroege ochtend tussen de 6 en 8 graden. Vanmorgen waren er eerst nog een paar sluierwolkjes maar gaande weg de morgen verdwenen deze. Overdag hadden we een mooie blauwe lucht. De wind was over het algemeen matig en was niet zo vlagerig als gisteren waardoor het wat aangenamer aanvoelde. De maximum temperatuur kwam rond de 24 graden uit  maar lokaal werd de 25 graden grens overschreden. In o.a. Terborg Lobith en Gaanderen was het vandaag de eerste zomerse dag van dit jaar. Vaak is het een maand later voordat het kwik de 25 graden passerd.

 

14-4 Zonnige dag met een flinke oosten wind.
Het was vandaag een zonnige dag met een oosten wind die flink doorwaaide. In de nacht was er  hogere sluierbewolking en dat is overdag ook zo gebleven. Er zat wel wat variatie in de hoeveelheid maar de zon had er geen last van. Vandaag werd met ruim 12 uur weer de maximale hoeveelheid zonneschijn behaald. Het kwik lag in de macht rond de 6 á 7 graden  en overdag werd het ondaks de aanhoudende wind toch 19 ot 21 graden. Het bleef ook deze dag droog waarbij in de middag een luchtvochtigheid werd gemeten van 25%..
13-4 Zonnige lentedag
Het bleef ook de afgelopen nacht helder waardoor het kwik weer rond het vriespunt uitkwam. Op de meeste plaatsen vroor het aan de grond wel maar in de weerhut was dat niet meer overal het geval. In Vorden werd het - 1 graden terwijl in Zevenaar de minimum temperatuur met + 1 graden net boven het vriespunt bleef. De zon was er vroeg bij en heeft de gehele dag volop kunnen schijnen zodat het maximaal aan zonne uren weer behaald werd wat er mogelijk is deze tijd van het jaar. De wind begon de dag zwak maar trok in de middag wat aan tot soms matig. De richting was meest oostelijk al zat er wat variatie in tussen noordoost en zuidwest. De maximum tempoeratuur kwam uit tussen de 18 tot 20 graden  
12-4 Op klomphoogte lokaal matige vorst
Het was de afgelopen nacht helder en bij weinig wind koelde het flink af. Lokaal kwam het kwik nog dicht bij de -5 graden in de weerhut oa. In Meddo vroor het - 4,4 graden. Overeige plaatsen was het wat minder met in het Zelhemsebroek -2,8  Ulft -2,4   Doetinchem -2,7   Borculo -2,1 en Zevenaar -1,3 graden. Op klomhoogte kwam tussen de -5 en -7 graden vorst voor. Overdag bleef het onbewolkt en door de uitbundige zonneschijn liep de temperatuur tot rond de 15 graden. Het lente gevoel is weer helemaal terug na na een aantal erg koude dagen, het lentegevoel weer helemaal terug.
 11-4 In de ochtend wat gespetter, in de middag steeds meer zon
De eerste helft van de nacht verliep droog en bewolkt met lokaal een enkele opklaring maar in de tweede helft van de nacht begon het opnieuw te spetteren. Bij het aanbreken van de dag regende miezerde het nog steeds een beetje door. De laaste neerslag trok in de loop van de ochtend naar Duitsland weg. De middag verliep droog met veel bewolking. Pas in het tweede deel van de middag werden de opklaringen breder en kwam de zon er steeds vaker door.  De wind waaide zwak tot matig tussen zuid en zuidwestelijke richting. De maximum temperatuur kwam uit rond de 10 graden erwijl het in de nacht rond het vriespunt lag. Met variaties van + 2 tot - 1 op plaatsen waar de opklaringen in de nacht wat meer voorkwamen. De neerslaghoeveelheid bleef onder de 0,5 mm.   
10-4 Lichte winterse neerslag
Gisteravond en in de nacht was het wisselend bewolkt. Soms was de bewolking zo dik dat er wat lichte sneeuw uit viel. Veel stelde het niet voor maar het was even wit op de auto's. De minimum temperatuur werd op veel plaatsen midden in de nacht behaald. Lokaal waar het helder was vroor het nog een paar graden. Verder liep de nacht wisselend bewolkt en liep de temperatuur weer langzaam op. Echter bij het aanbreken van de dag waren er opklaringen en daalde het kwik weer. De dag begon met veel wolken  maar ook zonnige momenten tijdens enkele opklaringen. De middag sterk wisselend
verlopen is met af en toe een paar opklaringen en zwaarbewolkte perioden waaruit ook nog wat winterse neerslag viel. In o.a Zieuwent viel ook nog wat fijne hagel. Met een noord tot noordoosten wind die matig waaide was het een kille dag. De maximum temperatuur kwam rond de 7 en 9 graden uit. De neerslag bleef onder de 0,5 mm.   
9-4 Een koude zonnige start, in de middag een afwisseling van zon en wolken.
Gisteravond waren er brede opklaringen zodat de nacht bijna onbewolkt is verlopen. De temperatuur daalde net als gisternacht weer behoorlijk. Het vroor op de meeste plaatsen licht en op een enkele plaats matig. Deze vorstnacht deed niet onder bij de vorige nacht want het vroor o.a in Meddo maar ook in Silvolde nog wat strenger.  De dag begon met lichte vorst. De ochtend begon met veel zon met wat sluierbewolking. In de loop van de ochtend nam de bewolking steeds verder toe. In de middag overheerste de bewolking en kwam de zon nog slechts af en toe even tevoorschijn. Het aantal uren zonneschijn lag tussen de 4 en 6 uur. Neerslag is er niet gevallen. De wind was zwak tot matig uit het noorden waarbij de temperatuur opliep naar gemiddeld zo'n 7 graden. .  
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Meddo -6,6  Borculo -5,3  Ulft -4,4  Miste -5,8  Doetinchem -4,7  Steenderen -4,0  Zevenaar -4,4  Terborg -4,7  Zeddam -3,0  Gaanderen -2,7   Dichteren -5,1    
8-4 Matige vorst
De nacht is helder en zeer koud verlopen. Aan het begin van de nacht lag de temperatuur al onder het vriespunt en bij het aanbreken van de dag vroor het licht tot lokaal matig, met minimum temperaturen van - 4 tot - 7 graden. Het koudste plekje in Nederland was deze keer vliegveld Twente met - 7,9 graden.  De dag begon onbewolkt en zonnig maar tegen het middaguur nam de bewolking vanuit noordelijke richtingen snel toe waarna de zon in de middag soms een tijdje verstek moest laten gaan. Er vielen in de middag her en der ook wat sneeuwvlokjes, o.a in Vorden, Doetinchem, Zelhem, Doesburg en Apeldoorn. Met 6 tot 8 uur zon kwam de temperatuur rond de 7 graden uit. De wind was zwak tot matig uit noord tot noordoostelijke richting. 
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Meddo -5,9   Zieuwent -5,7   Borculo -6,0  Ulft -4,2  Miste -6,0  Doetinchem -4,9  Steenderen -3,7  Zevenaar -4,4  Terborg -5,0  Zeddam -3,0  Ruurlo -4,9  Gaanderen -2,7   Dichteren -5,3   Zelhem -5,9  Silvolde - 4,5 
7-4 Schraal weer
In de nacht trok de laaste bewolking weg en kwam het kwik onder het vriespunt uit.  Het vroor licht tot lokaal matig. In de Achterhoek tussen de - 3 en -4 graden. Het koudste werd het in Gelderland op en rond de Veluwe. Hattemerbroek had een minimum van - 5,4 graden. De nieuwe dag begon onbewolkt, en zonnig. Het vroor op de meeste plaasten nog licht maar de felle zon liet de temperatuur oplopen tot boven het vriespunt.  In de tweede helft van de ochtend ontstonden wolkenvelden. De middag verliep op veel plaatsen half bewolkt waarbij de zon soms effen achter de wolken verdween.  Bij een meest matige noord tot noordoosten wind was het schraal. De temperatuur bleef flink onder de maat voor de tijd van het jaar. De maxima lagen tussen de 7 en 9 graden. Er was deze dag een duidelijk verschil tussen de stads- en de plattelandsstations. Uit de wind in de zon was het heerlijk vertoeven in de bebouwde kom.
6-4 Zonnig maar koude dag
Gisteravond was er eerst nog een gesloten wolkendek waaruit een paar spetters vielen. Later op de avond kwamen er steeds meer opklaringen. In de nacht wisselden wolkenvelden en brde opklaringen elkaar af. De wind was nagenoeg gaan liggen en op plaatsen waar het helder was daalde het kwik tot onder het vriespunt. In o.a Meddo werd het -2,3 in de weerhut en had Zevenaar een minimum temperatuur van 0,7 graden. De dag begon met zon en slechts een paar wolkjes maar in de loop van de ochtend ontstonden er vrij veel (deels geplatte) stapelwolken. In de tweede helft van de morgen en in het begin van de middag ging de zon geregeld schuil achter de wolken. In de loop van de middag loste de bewoling steeds meer op en werd het helder. De hoeveelheid zonneschijn lag tussen de 8 en 10 uur. In Borculo werd nog ruim 10 uur zon gemeten. De wind waaide er vandaag ook weer stevig op los. Vooral in de middag was de wind nogal vlagerig en werden windsnelheden gemeten van ruim 50 km/u. De wind kwam vanmorgen eerst uit noord tot noordwest richting en in de middag meer noord tot noordoost. Achter het keukenraam leek het een mooie voorjaarsdag maar buiten in de wind dacht je er snel anders over. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 9 en 11 graden. De hoogste temperatuur werd gemeten op beschutte plaatsen in de bebouwde kom.
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Meddo - 2,3  Borculo -1,5  Vorden -0,8  Zevenaar 0,7  Dichteren 0,4  Silvolde 0,2
5-4 Zon, wolken en een stevig noorden wind.
Gisteravond was er veel bewolking waaruit plaatselijk wat lichte motregen viel. De nacht verliep met bewolking en er waide soms een matig windje. De combinatie van wolken en het kleine beetje wind zorgde ervoor dat het niet erg afkoelde. De minimum temperaturen lagen tussen de 4 en 6 graden. De dag begon met vrij veel zon en een klein beetje sluierbewolking.   Gaandeweg de ochtend nam de bewolking toe waardoor de zon er in de middag steeds minder aan te pas kwam. Aan het eind van de middag nam de bewolking en viel er tegen zonsondergang nog wat lichte,  niet meetbare  motregen viel. Er waaide een stevige noord tot noorwesten wind. De wind speelde vandaag de hoofdrol want deze zorgde ervoor dat het guur aan voelde. De temperatuur liep in de weerhut op naar 10 tot 11 graden maar voor het gevoel was het bepaald geen aangenaam voorjaarsweer.
4-4 Koude nacht, zonnige ochtend en een bewolkte middag 
Gisteravond waren er brede opklaringen en bij weinig wind zakte de temperatuur snel. In de voege ochtend vkwam de temperatuur rond het vriespunt uit. Er waren grote verschillen want zo bleef het in Dieren boven het vriespunt maar in Winterswijk en Borculo vroor het rond de - 2 graden. Zo'n lage temperatuur is op 4 april in Borculo nog nooit voorgekomen. De dag begon zonnig en koud maar door de felle zon liep de temperatuur in de ochtend pijlsnel op. Er kwam al spoedig wat bewolking opzetten. In eerst instantie hogere bewolking maar later ook middelbare en lagere bewolking. De middag is grotendeels bewolkt en bijna zonloos verlopen. Lokaal viel er nog een paar spat regen maar dit was niet veel meer als een paar tienden millimeters. Bij een een zwakke tot matige noordwesten wind liep de temperatuur in de middag op tot zo'n 8 tot 10 graden.
3-4 Veel wolken en een beetje zon, een frisse dag
Gisteravond viel er nog een beetje regen maar de nacht is vrijwel droog verlopen. De temperatuur daalde tot rond de 2 graden. De dag begon wisselend bewolkt waarbij lokaal nog een spatje regen en soms wat lichte hagel viel. In Arnhem werd nog wat onweer gehoord maar elders in de provincie kwam geen onweer voor. De matige noordwesten wind maakt dat het fris aanvoelde. De temperatuur liep in de middag op naar 8 tot 9 graden en in de bebouwdekom werd het op beschutte plaatsen nog 10 graden. Er is deze keer niet veel neerslag bij gekomen. Alle etmaalaftappingen bleven onder de 1 mm.
2-4 Wolkenvelden afgewisseld met zon en fikse buien
Gisteravond regende het eerst nog een tijdje en later vielen er nog een paar buitjes. Rond middernacht waren er enkele opklaringen maar later rakte het weer bewolkt en vielen er weer wat buien. De temperatuur lag rond de 4 graden. Bij het aanbreken van de dag vielen er ook nog een aantal buien. In de morgem losten de wolken en de zon elkaar af. Er ontstonden stapelwolken waaruit zo nu en dan wat regen viel. Ook in de middag kwamen er nog diverse regenbuien voorbij maar die stelden weinig voor en leverden nauwelijks  meetbare neerslag op. Echter in de namiidag passeerde een hagelbui dat op veel plaatsen werd waargenomen. Tijdens de buien nam de wind flink toe en waren er windstoten die lagen tussen de 60 en 70 km/u.  In de middag joeg de zon de temperatuur op tot ruim 10 graden.  De wind kwam de gehele dag bijna constant uit het zuidwesten.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag om 20:00 uur:  Silvolde 6,6  Miste 7,3  Doesburg city 16,3  Dichteren 11,8  Meddo 8,8  Terborg 8,0  Lichtenvoorde 2,4  Dieren 11,8  Borculo 7,4  Steenderen 12,2  Ulft 9,0  Gaanderen 11,0
1-4 Eerst nog zon, later steeds meer bewolking gevolgd door regen.  
In de afgelopen nacht was het vrijwel onbewolkt en er was weinig wind waardoor het flink kon afkoelen. De dag begon met zon en een heel klein beetje sluierbewolking. In de loop van de ochtend nam de bewolking langzaam toe maar de zon had er nog weinig last van omdat de bewolking nog dun was. In de loop van de middag werd de bewolking echter zo dik dat de zon verstek moest laten gaan. Later in de middag vielen de eerste spetters regen weer sinds lange tijd. Op de meeste plaatsen had het vanaf 12 maart ook niet meer geregend. De wind begon in het oosten en draaide later op de dag meer naar het westen toe. Voor de regen uit liep de temperatuur nog op naar zo'n 14 graden maar tijdens de regen daalde deze snel. De wind nam in de avond ook flink toe waarbij windstoten tussen de 60 en 70 km/u werden gemeten. Tijdens de waarnemingen om 20:00 uur regende het in de provincie. De hoeveelheden die werden afgetapt lagen tussen de 4 en 8 mm.