Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
31-10  Druilerig weer         
Gisteravond was er tijdens opklaringen een mooi noorderlicht te zien, volgens kenners het mooiste sinds 1989. Het leek of de boel in brand stond en het was soms zo fel dat er bij wijze van spreken de krant gelezen kon worden. In de loop van de nacht werd de bewolking steeds dikker en viel er soms wat lichte regen. De temperatuur lag rond de 4 á 5 graden. Tegen de ochtend werd het weer droog en dat is op een paar spetters na tot halverwege de middag ook gebleven. In de tweede helft van de middag ging het weer licht regenen. Grote hoeveelheden zijn er niet gevallen want de aftappingen lagen tussen de 2 en 4 mm. Wel was het een zachte dag met temperaturen van maximaal 12 graden in de Achterhoek. Wat wel opvalt is dat de barometer erg laag staat met een stand iets meer dan 980 Mb. Dat het niet tot storm komt heeft te maken dat in de omliggende omgeving ook lage standen zijn en daardoor weinig luchtdruk verschil is.
30-10 Wisselend bewolkt
Gisteravond en afgelopen nacht was het bewolkt en viel er soms een spatje regen. Onder de wolken werd het niet kouder dan 4 graden. De dag begon ook met veel bewolking waarbij soms nog een spatje regen viel. De meeste plaasten hadden niets in de meter tot een paar tienden, alleen in Gaanderen viel 1,2 mm uit een buitje. In de middag waren er enkele opklaringen en kwam de zon er soms even door.Bij een zwakke tot matige meest zuiden wind werd het tussen de 9 en 11 graden.   
29-10 Mooie vrij zonnige dag.
Gisteravond was het al wat nevelig en koelde het onder heldere hemel snel af. Voor middernacht lag het kwik al onder het vriespunt. In de eerste helft van de nacht werden de laagste waarden bereikt die lagen tussen de -3 graden en het vriespunt. Het bleef de rest van de nacht wel licht vriezen maar omdat er wat hogere bewolking binnenschoof zakte het kwik niet meer zo erg als aan het begin van de nacht. Overdag was het opnieuw prachtig zonnig herfstweer maar vooral in de ochtend kwam er ook wat hogere bewolking voor. De midag verliep wisselend bewolkt waarbij de zon vrijwel constant bleef schijnen. Het begon ook wat meer te waaien want de zuidenwind nam tot matig. Bij dit alles liep de temperatuur op naar 9 á 10 graden. Neerslag is er niet gevallen alleen het westen en noordwesten hadden een paar buitjes.
28-10 Mistige en koude start

Het was gisteravond was het helder en koelde het snel af. Bij weinig wind koelde het af op de koudste plaatsen tot -3 á - 4 graden. In de vochtige atmosfeer onstond gemakkelijk mist. In de tweede helft van de nacht liep het kwik onder de laaghangende bewolking weer langzaam op. In de ochtend was er lokaal dichte tot zeer dichte mist aanwezig en lag de temperatuur nog net onder het vriespunt. In de loop van de ochtend loste de mist op de meeste plaatsen op alleen in plaatsen rond de grote rivieren duurde het tot de middag voor het zover was. De middag verliep zonnig en bij weinig wind liep het kwik op naar  waarden die lagen tussen de 7 en 9 graden. Neerslag is er ook deze dag niet gevallen. 

27-10 Vorst in de nacht, overdag zon en wolkenvelden.
Gisteravond was het de temperatuur in het noorden al onder het vriespunt maar in Gelderland was het bewolkt en waaide het nog een beetje. Later op de avond en rond middernacht waren er brede opklaringen en ging het kwik snel omlaag. De laagste waarden werden in het noordwesten van de provincie gemeten. Daar was het de langste tijd helder en daalde het kwik tot ruim -6,0 graden, o.a in Hattemerbroek en Doornspijk. Elders vroor het tussen de -1 en -3 graden over het algemeen. In de ochtend ontstond ook wat mist en was er laaghangende bewolking aanwezig. De mist loste in de ochtend spoedig op en het werd op de meeste plaatsen een zonnige dag. Alleen het zuidelijk deel van de provincie bleef het op sommighe plaatsen nog nevelig tot aan de middag en pas in de loop van de middag  ging overal de zon schijnen. Er waren ook enkele stapelwolken maar deze losten gaandeweg de middag op en tegen de avond was het overal helder. Bij weinig wind, die eerst meest noordelijk was en in de middag variabel,  lag de middagtemperatuur tussen de 6 en 8 graden. 
26-10 Bewolkte dag met een aantal buitjes.
Afgelopen nacht was er veel bewolking aanwezig en vielen er soms nog wat kleine regenbuitjes. De temperatuur zakte onder het wolkendek niet verder dan een graad of 4. In het westelijk deel van de provincie werd nog wat onweer waargenomen. De ochtend verliep droog en grotendeels bewolkt maar op een enkele plaats werd de zon ook nog even gezien. Echter rond het middaguur kwamen er weer wat buitjes opzetten waarbij lokaal ook wat onweer aanwezig was. Vanuit het noorden waren wel opklaringen in aantocht maar die hebben Gelderland overdag niet bereikt wat volgens de verwachtingen wel de bedoeling was. Op het kaartje is te zien dat alleen Gelderland in de bewolking bleef en daardoor  bleef dus over het algemeen grijs en vochtig in de middag. De maximum temperatuur liep op naar zo'n 9 graden met op een enkele plaats meer westelijk in de provincie nog ruim 10 graden. De neerslaghoeveelheid lag tussen de 2 en 10 mm in Gelderland.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur:  Borculo 6,8  Bredevoort 6,0  Dieren 3,9  Doesburg 3,7  Doetinchem 4,1  Dichteren 4,2  Doornspijk 2,0  Gaanderen 3,5  Lichtenvoorde 8,5  Silvolde 3,9  Steenderen 5,4  Terborg 2,8  Westendorp 6,0  Winterswijk 8,1  Meddo 7,5  Miste 6,0  Zieuwent 8,0
25-10 Koude nacht en een gure dag
Gisteravond en aan het begin van de nacht was het vrij helder en koelde het af en werd het nevelig. De minima lagen in de tweede helft van de nacht rond de 1 graden maar op sommige plaatsen waar het wat langer helder was koelde het nog af tot onder het vriespunt. In Doornspijk was dit het geval en daar werd een minimum gemeten van -1,4 graden. In de nanacht nam de bewolking weer toe en liep de temperatuur op en verdween de mist. Overdag was het, vooral in de middag bij een matige zuidwesten wind, guur. In de ochtend bleef het eerst nog wel droog  maar rond het middaguur viel de eerste neerslag. tegen de middag. De hoeveelheid neerslag was per plaats nogal verschillend en lag tussen de 1 en 5 mm. In Steenderen viel o.a 4,4 mm regen.
24-10 Koude nachte en dag met in de ochtend sneeuw 
Het weer heeft vandaag in Nederland historie geschreven. Niet alleen bereikte de vliegbasis Twenthe met een minimumtemperatuur van -8,4 graden een bijna historische waarde, De koudste oktobernacht beleefde ons land echter in 1931 toen het kwik op 28 oktober in het inmiddels opgeheven weerstation Winterswijk tot -8,5 graden zakte. In de nacht daalde het kwik bij heldere hemel in Gelderland tot lokaal - 7 graden. In de loop van de nacht kwam er vanuit het noordwesten bewolking opzetten en daardoor liep voor zonsopkomst de temperatuur weer op. Uit de bewolking viel sneeuw en daardoor kreeg een groot deel van het land in de ochtend met sneeuw te maken met in Gelderland om 10 uur de dikste laag. O,a in Nijmegen en Apeldoorn hadden een tijdelijk sneeuwdek van 5 cm in Wageningen werd een dek gemeten van 2 cm. In de loop van de ochtend liep de temperatuur langzaam op en ging de sneeuw over in regen. Het was een barkoude  dag waarbij de maxima in de Achterhoek onder de 3 graden bleef. In het westelijk deel van de provincie werd het nog zo'n 5 graden. De wind was in de ochtend variabel en waaide in de middag meest zuidwestelijk en was zwak tot matig. 
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Apeldoorn -5,3  Borculo -5,5  Bredevoort -4,2  Brummen -1,9  Dieren -3,1  Doesburg -2,9  Doetinchem -5,3  Dichteren -5,5  Doornspijk -5,8  Duiven -3,0  Gaanderen -3,4  Hattemerbroek -5,8  Lichtenvoorde -4,4  Ruurlo -5,3  Silvolde -5,0  Steenderen -4,3  Terborg -5,2  Ulft -4,9  Vorden -6,3  Winterswijk -5,1  Meddo -6,7  Miste   -5,8  Zevenaar -3,4  Zieuwent -5,4 
23-10 Zonnig en koud weer
Gisteravond was er een klein beetje bewolking aanwezig maar rond middernacht was het meeste verdwenen. Het koelde langzaam af maar een zwakke tot soms matige oosten wind zorgede ervoor dat er weinig uitstraling was. In het openveld kwam de temperatuur rond het vriespunt uit maar in de bebouwde kom en op beschutte plaatsen vroor het iets meer. De minima's lagen van net boven het vriespunt tot ruim -1 graden. De dag verliep zonnig en starte met een onbewolkte lucht. In de middag waren er wat wolkenveldje maar hier had de zon weinig last van. Bij een matige oosten wind kwam de temperatuur uit tussen de 5 en 7 graden. Het was een zeer koude dag.  De maximum temperaturen van deze dag zijn bijzonder laag voor de tijd van het jaar. De Bilt had vandaag een maximumtemperatuur van 7,5 graden maar mat ooit op de 23e oktober als maximum 5,5 graden in 1926. 
22-10 Wolkenvelden afgewisseld met wat zon.
Gisteravond begon het langzaam op te klaren en was het de eerste helft van de nacht tamelijk helder. De temperatuur daalde snel richting het vriespunt maar tot vorst is het nergens gekomen. Aan de grond kwam het op beschutte plaatsen tot lichte vorst. In de tweede helft van de nacht werd het bewolkt en liep het kwik weer op. De dag verliep wisselend bewolkt met zom wat opklaringen. Soms kwam de zon er nog even door maar de bewolking overheerste en neerslag is er niet gevallen. Bij een zwakke tot matige wind tussen noord- en zuidoosten liep de temperatuur op tot 8 á 9 graden. 
21-10 Een bewolkte dag met weinig wind en in de ochtend wat regen.
Gisteravond was het overwegend bewolkt en nevelig al kwam er soms een enkele opklaring voor. Onder het wolkendek kwam het niet tot nachtvorst, de minima bleven steken rond de 5 graden. In de ochtend viel uit de bewolking wat neerslag waarvan het meeste viel in plaatsen rond de veluwe met zo'n 3 mm elders lag de neerslaghoeveelheid rond de 1 mm.  's Middag was het op de meeste plaatsen droog en was er soms een enkele opklaring. In o.a Lobith kwam de zon er nog effen bij. Er was weinig wind en daardoor was het nog te doen buiten de deur. Want de temperatuur had met een maximum van 7 á 8 graden niet veel om het lijf. Het was een temperatuur die zo'n 4 graden onder normaal was voor de tijd van het jaar.sinds tijden vooreen diept 
20-10 Veel bewolking en lokaal een paar buitjes
Gisteravond klaarde het op en de eerste helft van de nacht verliep tamelijk helder. Vanuit het westen kwam bewolking binnen schuiven en daardoor was het met de temperatuur daling gedaan. Meer naar het oosten duurde het tot de morgen voordat het geheel bewolkt was en daar kwam op veel plaatsen de minimum temperatuur nog net onder het vriespunt uit. Op de koudste plekken kwam het kwik nog op -1,7 graden uit. Het overgroe deel van de dag verliep bewolkt maar soms was er ook nog wat ruimte voor de zon. Lokaal vielen er ook nog wat kleine buitjes maar meer als 1 mm aan neerslag is er nergens gevallen. Bij een zwakke tot matige noord tot noordoosten wind kwam het kwik deze dag op veel plaatsen niet boven de 10 graden uit en dat was sinds 10 april niet meer voorgekomen.  
19-10 Veel hogere bewolking, geen neerslag
Gisteravond was er hogere bewolking aanwezig en er waaide nog een beetje wind. Het duurde tot halverwege de nacht voordat de temperatuur pas echt richting vriespunt ging doordat de wind luwde. Het kwik kwam op de meeste plaatsen net onder het vriespunt uit. Echter op sommige plaatsen deed de minima niet onder voordat van gisteren. In Meddo maar ook op de veluwe werden nog waarden gemeten tussen de -2 en -3 graden. Overdag was het opnieuw prachtig zonnig weer. Er was de gehele dag al wat sluierbewolking aanwezig dat in de middag steeds dikker werd. Pas aan het eind van de middag ging de zon daardoor wat fletser schijnen. Bij een zwakke tot matige wind tussen noord en noordoost werd het 11 á 12 graden. In het noorden viel uit de bewolking lokaal wat regen, elders is het de gehel dag droog gebleven. Een mooie herfstdag hebben we weer gehad deze dag.
18-10 Op uitgerbreide schaal vorst
Gisteravond en in de nacht was het vrijwel onbewolkt en omdat de wind in de nacht helemaal wegviel kon de temperatuur  flink dalen. In Gelderland kwam op uitgebreide schaal vorst voor. Bij het aanbreken van de dag werden in de Achterhoek de laagste waarden gemeten van Gelderland. In Meddo en Miste allebei nabij Winterswijk daalde het kwik tot -3,0 graden.  De dag begon zonnig en met een heel klein plukje hogere bewolking aan de hemel. Gedurende de ochtend veranderde er niet veel aan het weerbeeld maar in de loop van de middag kwam er vanuit zuidwestelijke richtingen steeds meer hogere bewolking opzetten. De bewolking had geen invloed op de zon en deze kon tot het einde van de dag onafgebroken blijven schijnen. Bij een zwakke tot matige noordoosten wind kwam de maximum temperatuur in de middag rond de 12 graden uit. 
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Meddo -3,0  Miste -3,0 Steenderen -1,8  Silvolde -1,6  Doetinchem -1,3  Lichtenvoorde -0,9  Apeldoorn -2,7  Brummen 0,2  Borculo -1,7  Dieren -0,6 Dichteren -1,7  Zevenaar -0,5  Terborg -2,2  Ruurlosebroek -1,3  Ulft -1,4  Gaanderen -0,8  Doesburg 0,1  Winterwijk -1,7  Zieuwent -2,1
17-10 Zonnig en fris
Opnieuw was het onbewolkt en zeer helder zodat het kwik in de afgelopen nacht weer flink onderuit kon gaan maar doordat er een beetje wind was kwam het niet tot vorst in de weerhut. De minimum temperaturen bleven net boven het vreispunt. Op klomphoogte was er op beperkte schaal wat lichte vorst. De dag begon helder en zonnig met wat rijpafzetting op auto's, velden en platte daken. Met flink wat zon liep het kwik op naar waarden tussen de 12 en 13 graden. Er waaide een matige oost tot noordoostelijke wind die het in combinatie met de lage luchtvochtigheid een frisse dag van maakte.  Over het algemeen was deze dag een copy van de vorige dagen. 
16-10 Mooie herfstdag
De nacht verliep helder zonder enige bewolking. Er stond soms nog een beetje wind waardoor de temperatuur gemiddeld niet zo laag uitkwam als gisteren. Waar de wind soms wegviel en op beschutte plaatsen werd vorst op neushoogte gemeten. o.a in Meddo werd het -0,6 graden bij het aanbreken van de dag. Net als gisteren werd aan de grond op meerdre plaatsen vorst gemeten. De rest van de dag was het opnieuw totaal onbewolkt en zonnig. Het werd  zo'n 12 graden bij een wind uit het noordoosten die zwak tot matig was van kracht. 
15-10 Vorst aan de grond, een frisse start
Afgelopen nacht was het helder en luwde de wind zodat de temperatuur op veel plaatsen kon dalen tot rond de 2 graden. In Apeldoorn werd nog wel lichte vorst in de weerhut gemeten, hier werd een minimumtemperatuur gemeten van -0,7 graden Aan de grond kwam op meerde platsen grondvorst voor. Het KNMI station Nieuw Beertha in het noordoosten van Groningen mat op waarneminghoorgte - 0,7 graden. Vlak boven de grond registreerde Eelde -2,4 graden. De dag verliep onbewolkt en de zon scheen volop. Er waaide over het algemeen een matige wind uit oost noordoostelijke richting. Het was een mooie frisse najaarsdag.
14-10 Veel zon en een toenemende oosten wind.
Gisteravond was er wat hogere bewolking aanwezig waarbij ook een beetje wind waaide. In de nacht kwam er maar weinig verandering in het weerbeeld en daar door het kwik een laag uit dan de voorgaande nacht het geval was. De minima lagen tussen 3 en 5 graden. De dag begon met hogere bewolking en een flets zonnetje maar in de loop van de dag werd de bewolking vanuit het noorden steeds dunner. In de middag was er zelfs een strak blauwe lucht aan wezig en scheen de zon volop. De oosten wind was in de loop van de dag ook toegenomen tot matig kracht 4 en met de droge lucht voelde het fris aan. De maximumtemperaturen lagen tussen de 11 en 13 graden en kwamen hiermee iets lager uit dan gisteren. 
13-10 Vrij zonnig met veel sluierbewolking.
Afgelopen nacht was er een beetje sluierbewolking aanwezig en bij weinig wind koelde het lokaal af tussen de 1 en 3 graden. In de omgeving van Winterswijk kwam het kwik onder de 2 graden uit. Op klomphoogte kwqam op diverse plaatsen lichte vorst voor. Het koudste plekje was op vliegveld  Twente daar werd op waarnemingshoogte -0,1 graden gemeten. In de ochtend was het zonnig en dat was het in de middag ook. Wel kwam er in de loop van de ochtend en
middag steeds meer dikker wordende hogere sluierbewolking uit het zuiden opzetten waardoor de zon wat fletser ging schijnen. In de namiddag was de zon op veel plaatsen achter de bewolking verdwenen. De wind was zwak tot matig uit oost tot noordoostelijke richting.
12-10 Mooie najaarsdag
Gisteravond klaarde het flink op en aan het begin van de nacht werden de opklaringen steeds breder. Het begon flink af te koelen waarbij op sommige plaatsen nevelig ontstond. Het koelde flink af met minima op waarnemingshoogte tussen de 0,8 en 4 graden met op wat plaatsen ook noig vorst aan de grond. Bij het aanbreken van de dag was er lokaal mist met een zicht van rond de 500 meter, o.a in Borculo. De mist loste bij het opkomen van de zon snel op. De rest van de dag verliep vrij zonnig al onstond er wel wat sluierbewolking en wat onschuldige stapelwolken. De wind was zwak tot matig uit richtingen tussen noordoost en oost waarbij de temperatuur opliep naar 14 á 15 graden. Het was een mooie najaarsdag. 
11-10 Overwegend bewolkte dag
In de nacht nam de bewolking toe maar neerslag is er niet gevallen. Bij weinig wind koelde het af naar 8 tot 10 graden. De dag verliep met een wisselende bewolking waaruit in het zuiden en noorden nog een beetje neerslag viel. In Gelderland is het op de meeste plaatsen droog gebleven, alleen in Apeldoorn werd 0,3 mm aan neerslag afgetapt. De zon liet zich zo nu en dan even zien maar dit was in het algemeen van korte duur. Er  waaide een meest westelijk wind die zwak tot matig was. De maximum temperaturen lagen in de middag tussen de 14 en 15 graden.     
10-10 Geruime tijd lichte regen, daarna opklaringen
Afgelopen nacht was het bewolkt en viel er lokaal nog een spatje regen. De temperatuur kwam onder het wolkendek niet onder de 10 graden. De dag begon met wat zonneschijn maar spoedig nam de bewolking toe, gevolgd door lichte regen of motregen regen dat ongeveer tot halverwege de middag duurde. Daarna kwamen er raps opklaringen en kwam de zon er nog door. De maximumtemperatuur liep in de middag nog op naar 16 á 17 graden.  De wind was over het algemeen matig tussen zuidwest en west. De neerslaghoeveelheid lag globaal tussen de 1 en 3 mm. 
9-10 Grijze dag
Gisteravond viel er na de waarnemingen nog wat lichte regen. Later op de avond was het droog en waren er opklaringen en koelde het in de nacht af naar waarden tussen de 6 en 9 graden. De ochtend begon met zonneschijn maar het duurde niet lang of de eerste wolkenvelden kwamen de provincie binnen drijven. Het werd voor de rest van de dag grijs en er viel in de middag wat lichte regen of motregen. Doordat het een bewolkte en regenachtige middag was lagen de maxima ook dicht bij elkaar. De thermometers bleven bij een matige zuidwesten wind om en nabij de 14 graden steken. De neerslaghoeveelheden lagen van een paar tienden tot bijna 3 mm in o.a. Borculo.
8-10 In de nacht en ochtend een buitje, overdag eerst droog later in de middag regen
Gisteravond er veel bewolking en viel er nog wat regen  In de nacht is het droog gebleven en waren er opklaringen maar in de loop van de nacht nam de bewolking weer toe en in de vroege ochtend vielen er weer een paar buitjes. In de eerste helft van de moregn trokken de laaste buitjes naar het oosten weg en klaarde het op. Aan het eind van de ochtend nam de bewolking weer toe en ging het in de loop van de middag regenen. Het regende licht tot soms matige en dat leverde lokaal weer de nodige hoeveelheid neerslag op. Zo viel er b.v in Arnhem ruim 20 mm en in de Achterhoek had Doetinchem ruim 10 mm in de meter zitten. In de avond trok de laaste regen weg en liep de temperatuur op naar waarden die lagen rond de 12 graden. Zo "warm" was het overdag nog niet geweest want in de buien lag het kwik rond de 9 graden, terwijl het in de nacht niet veel kouder was dan zo'n 8 graden. De wind zat vandaag ook weer hoofdzakelijk in de westhoek. In de ochtend was het nog vrij rustig maar in de middag was er soms een vrij krachtige wind.
7-10 Wind,regen, hagel en onweer
Gisteravond waren er wolkenvelden met soms wat opklaringen. De wind waaide over het algemeen matig door en in de late avond en nacht vielen er nog wat buitjes met onweer erbij. De wind was onderhand wat minder geworden en werd het tijdelijk droog. De temperatuur was met zo'n 8 graden niet erg laag. De dag begon met wat opklaringen maar er waren ook nog plaatsen waar het regende. Later werd het overal droog en kwam de zon tussen de wolken te voorschijn. Van het westen uit trokken in de loop van de ochtend buien richting het oosten en in de tweede helft van de ochtend onstionden er diverse buien waarbij onweer en hagel voorkwam. Op wat plaatsen was het tijdelijk even wit van de hagel, o.a. in Dieren kwam dit voor. De temperatuur daalde flink in de buien en kwam rond de 5 graden te liggen. Dit was tevens de minimum temperatuur van deze dag. Na de neerslag krabbelde het kwik weer langzaam omhoog en door de velle opklaringen liep de temperatuur weer op naar 10 á 11 graden in de eerste helft van de middag. In de loop van de middag werd het weer bewolkter en vielen er weer een aantal buien waarbij ook onweer en hagel aanwezig was. De temperatuur daalde weer en is ook niet meer boven de 10 graden uitgekomen de rest van de middag. Door het lokale karakter van de buien was er ook een groot verschil in neerslaghoeveelheid. De hoogste aftappingen kwamen uit Dieren met 21 mm, Steenderen met 23 mm en Borculo met 25 mm aan neerslag in één etmaal. In de Achterhoek lag de hoeveelheid rond de 15 mm, o.a. Gaanderen en Silvolde hadden ruim 14 mm.  De wind kwam over het algemeen uit het westen en was matig tot vrij krachtig. Tijdens buien waren er windstoten van rond de 70 km/u. 
6-10 Guur weer, veel wind en buïige regen
 Herfstdag met veel wind en buiige-regen. Gisteravond was de lucht tamelijk helder en was de sterrenhemel goed te zien. In de loop van de nacht kwam er vanuit het westen bewolking opzetten met lokaal een licht buitje regen, maar voordat het zover was zakte het kwik tot rond de 6 graden. In Eelde en Deelen werd een minimum gemeten van zo'n 4 graden. In het Geldersche Meddo werd het 4,7 graden in de vroege ochtend. De dag begon met een mooi morgenrood maar bij zonsopkomst nam de bewolking snel toe en nam de wind tevens toe. Het ging ook regenen en vrijwel de gehel ochtend viel er buïige regen. Het was een gure en grijze herfstachtige ochtend. In de middag waren er enkele opklaringen maar er viel zo nu en dan ook nog een bui. Pas later in de middag trok de laaste regen naar Duitsland weg. Er waren weer enkele opklaringen waarbij de zon er nog even doorkwam. O.a in Doetinchem een klein half uurtje en in Borculo amper tien minuten. Met de windstoten viel het nog mee in de Achterhoek nog wel mee want er werden stoten gemeten die rond de 50 km/u lagen. In het nwesten van de provincie werden windstoten gemeten van ruim 80 km/uur, dit was o.a in Hatemmerbroek het geval. Over het algemeen was er een matige tot vrij krachtige west tot zuidwesten wind en werd het in Gelderland tussen de 10 á 11 graden. In het westen waar de opklaringen wat langer duurden liep het kwik nog op naar 14 á 15 graden. De hoeveelheid neerslag lag in het oosten tussen de 4 en 8 mm terwijl in het westen in de neerslag moest worden afgelezen in dubbele cijfers want daar viel lokaal tussen de 10 en 15 mm. Onweer werd waargenomen in het westen en noordwesten van Nederland. In Gelderland bleef het gedonder hoofdzakelijk beperkt tot de Veluwe. 
5-10 Zon, wolken en lokaal pittige buien
De avond en nacht verliepen grotendeels bewolkt waarbij soms nog een buitje viel. In de tweede helft van de nacht begon het op teklaren waarbij de temperatuur daalde tussen de 5 en 7 graden. OP een nekele plaats koelde het behoorlijk af zo had De Bilt op klomphoogte een minimum temperatuur die net onder het vriespunt uitkwam. De dag begon vrij helder maar al spoedig ontstonden er stapelwolken. In het westen van Nederland vielen al wat buien die gaande weg de dag steeds verder richting het oosten kwamen. Door het lokale karakter van de buien waren er plaatsen die neerslag kregen en ook plekken waar weinig of niets viel. In Lochem werd nog hagel waargenomen tijdens een bui. Het werd een frisse dag. Bij een meest matige wind tussen noordwest en noord werd het rond de 13 graden. 
4-10 Flinke afkoeling met buien
Gisteravond was het wisselend bewolkt met een enkele opklaring. In de nacht viel er uit een regenband dat over Gelderland schoof wat neerslag. Later waren er weer opklaringen en werd de ;laagste temperatuur gemten die tussen de 7 en 9 graden lag. De ochtend begon met opklaringen maar spoedig kwamen er wolkenvelden opzetten. In het westen en noordwesten vielen al een aantal buien maar meer naar het oosten toe toe waren er wolkenvelden en scheen de zon geregeld. De west tot noordwesten wind was in de ochtend nog zwak tot matig maar werd in de middag over het algemeen matig. Naarmate de dag vorderde werden de buiïgheid ook meer en vielen er vooral in het westelijk deel van de provincie een paar pittige buien. Dieren en Steenderen tapten 8 mm af terwijl in de Achterhoek de hoeveelheid beperkt bleef tot zo'n 3 mm alleen Meddo was een uitzondering met 7 mm in de regenmeter. De maximum temperaturen kwamen uit tussen de 14 en 16 en graden. 
3-10 Een rustige herfstdag
Gisteravond werd het later op de avond nog vrij helder. Lokaal ontstond er wat grondmist boven de velden. Rond middernacht kwam er weer bewolking opzetten. De minima na middernacht lag met waarden rond de 10 graden liep onder de bwolking weer langzaam op. Het bleef de gehele nacht nog droog, maar verliep wel bewolkt. In de ochtend viel de eerste regen maar de meeste neerslag viel in het zuidoosten van Nederland waarbij ook onweer voorkwam. De ochtend verliep bewolkt en er viel geregeld wat lichte neerslag maar grote hoeveelheden bleven uit. In de middag was het op de meeste plaatsen bewolkt en droog. In het noordelijk van Gelderland kwam de zon er even door. In het zuiden werd aftappingen gedaan die in de dubbele lag terwijl meer naar het noorden toe de hoeveelheden onder de 5 mm bleven. Bij een zwakke wind die in de loop van de dag naar het noordwesten draaide werd het 16 á 17 graden.  
2-10 Groot verschil tussen noord en zuid
Gisteravond regende het nog een tijdje door maar aan het eind van de avond werd het allemaal wat droger. In de nacht was er soms nog wel wat motregen maar veel neerslag leverde dit niet meer op. De minima lagen rond de 10 graden.   De ochtend verliep verder droog, nevelig en bewolkt. In het noorden was het in het noorden al zonnig terwijl het in het zuiden nog regende. In Gelderland was het over het algemeen bewolkt en kwam rond de middag de zon erbij. De meeste zonneschijn werd gemeten in het noordwesten van de provincie met ruim 7 uur terwijl in de Achterhoek niet meer als 4 uur  werd gemeten. Het was verder een rustige dag met weinig wind uit richtingen tussen noord en oost. De neerslag aftappingen tussen de 0 en 10 mm waarvan het meeste viel net na de warnemingen van 20:00 uur. 
1-10 Eerst nog zon, in de middag toenemende bewolking gevolg door regen
Gisteravond was er nog wat hogere sluierbewolking en de nacht verliep vrijhelder het koelde af naar waarden tussen de 6 en 8 graden. Omdat er een beetje wind stond is er geen mist ontstaan zoals in de vorige nachten. De dag begon redelijk helder maar spoedig maar in de loop van de dag kwam er vanuit het westen sluierbewolking opzetten. De zon bleef echter nog een tijdje schijnen maar in de loop van de middag werd de bewolking steeds dikker en de zon ging steeds fletser schijnen. In de loop van de middag viel er al regen in het zuiden en dit regengebied trok richting het noorden. In de namiddag ging het ook in Gelderland regenen. De neerslagaftappingen lagen om 20:00 uur tussen de 1 en 3 mm maar het regende nog dus er zal nog meer bijkomen. Bij een zwakke tot matige wind uit meest oostelijke richting werd het zo'n 16 graden.