Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
28-2 Een aangename dag met lokaal wat gespetter
Gisteravond koelde het tijdens opklaringen af tot tussen de 1 en 5 graden. Zo had o.a Meddo 1,6 en Dieren ruim 5 graden als minimum. In de nacht nam de bewolking weer toe en liep de temperatuur weer langzaam op. De dag begon ook met veel bewolking waaruit in de morgen een paar spetters vielen zoals in Ulft, Steenderen, Borculo en Dieren. Meer meetbare neerslag viel er in Velp met 1,2 mm in de regenmeter. In de loop van de ochtend/ begin van de middag begon het flink op te klaren en was het aangenaam weer in de middag met stapelwolken en flinke zonnige perioden. Er waaide een overwegend zwakke zuid tot zuidoosten wind. Het werd een aardige dag met temperaturen die in de middag tussen de 14 en lokaal 16 graden uitkwamen.
27-2 Zachte dag
We hadden vandaag met een fenomeen te maken wat we alle lange tijd niet meer gezien, n.l. bewolking want gisteravond nam de bewolking langzaam verder toe en rond middernacht was het op veel plaatsen volledig bewolkt. Neerslag is er uit de bewolking niet gevallen maar het zorgde er wel voor dat de temperatuur boven het vriespunt bleef. De morgen begon wisselend bewolkt waardoor er bij het aanbreken van de dag de laagste temperaturen werden behaald. De minima lagen tussen de 1 tot 3 graden boven het vriespunt in Gelderland.  In het noorden en noordoosten kwam het kwik nog 2 tot 5 graden onder het vriespunt uit, zo had het KNMI station in Nieuw Beerta -5,2 graden als minimum temperatuur.  De dag begon met veel midelbare bewolking waar later de zon door heen kwam. In de middag was er veelal sluierbewolking aanwezig met veel zonneschijn. De temperatuur liep op naar waarden tussen de 15 en 17 graden. De zwakke zuiden wind maakte het in combinatie met de hoge temperatuur tot een schitterende dag.
26-2 Droog en zonnig, in de loop van de middag wat bewolking
Gisteravond en afgelopen was het helder. Het kwik kwam weer onder het vriespunt terecht. Het vroor licht met temperaturen van -3 tot -5 graden. De dag door was het weer zonnig en droog. In de loop van de middag werden de veranderingen hier zichtbaar in de vorm van wat sluierbewolking wat langzaam vanuit het zuiden op kwam zetten. In het uiterste zuiden van
het land viel uit het wolkendek de eerst neerslag. De hoevellheden varieeden van een paar tiende tot ruim 1 mm in Maastricht. De maximum temperaturen in Gelderland kwamen uit tussen de 11 en lokaal 14 graden. 
25-2 Iets minder warm. 
Het was opnieuw de klok rond prachtig helder weer. Het vroor in de afgelopen nacht licht met minima tot - 4 graden in o.a.  Doetinchem. Minder vorst in het midden en westen van de provincie met minimumtemperaturen van rond de -2 graden, o.a in Brummen. Vandaag overdag liep het kwik weer op tot boven de 10 graden en was het wel iets kouder dan
gisteren. De wind was meest zwak en kwam uit het oosten. De zon scheen weer volop en zo kon er in Borculo weer 10 uur zonneschijn genoteerd worden. Het aantal uren zon is daarmee opgelopen naar 147 uur in Februari.  Het aantal uren zon kwam vandaag  in De Bilt boven de 130 uren uit, waarmee februari hard op weg is om een nieuw zonrecord te vestigen. Recordmaand is februari 1975 met 134,8 uren zon, gevolgd door februari 1920 (schrikkelmaand) met 129,3 uren en februari 2002 met 115,7 uren zon. Normaal (gemiddeld over 1971-2000) schijnt de zon in De Bilt in februari 78,8 uren.
24-2 Sinds lange tijd weer een paar wolkjes
Na een heldere en frisse nacht vroor het op er op de meeste plaatsen licht vorst voor. Minimum temperaturen van een paar tienden tot 3 graden onder het vriespunt kwamen voor. En het is nog niet gedaan met de zon want opnieuw was er een prachtige en zonovergoten winterdag. De maximum temperaturen kwamen op 12 tot 13 graden uit. Het leek meer op lente als op een wintersedag. Ook vandaag heeft de zon weer het maximum aantal uren kunnen schijnen. Helemaal onbewolkt was het niet want er dreef soms wat dunne bewolking over. De bewolking was vooral in het westelijk deel van de provincie aanwezig.
23-2 Temperatuur in dubbele cijfers 
Na een nacht waarin het wat minder afkoelde als de nachten ervoor beleefden we overdag weer een mooie winterdag. Het was nog wat mooier als gisteren. Er was minder wind die uit het zuidoosten kwam en de temperatuur liep hierbij op tot boven de 10 graden. De maximum temperaturen lagen in Gelderland tussen 9 en 12 graden. De laagste in het noordelijk deel en de hoogste meer zuidelijk. Het werd een droeg en wolkenloze dag. In het westen van het land is in de loop van de dag wel wat bewolking waargenomen. 
22-2 Zonnige dag
De nacht en de dag verliepen weer droog en helder.In de nacht temperaturen rond de - 5 graden en overdag kwam op veel plaatsen de temperatuur in de dubbele cijfers uit. De maxima lagen tussen de 9 en lokaal 11graden. De wind was meest oostelijk en waaide matig. De wind heeft de neiging om te krimpen verder verandert er niet veel in het weerbeeld. De dagen zijn copiën van elkaar.
21-2 Winter in de nacht, lente overdag
Afgelopen nacht vroor het weer matig met temperaturen rond de -5 graden. Het was op de meeste plaatsen helder op wat sluierbewolking na en met weinig wind kon het kwik daardoor lekker onderuit gaan. In de ochtend verdwenen de laaste sluierwolken en was het weer zon wat de klok sloeg. De zon heeft weer het maximale aantal uren kunnen schijnen. De oosten wind was de meeste tijd zwak waardoor het na een koude nacht overdag met de zon erbij wel lente leek. De maximum temperaturen kwamen uit op ruim 8 graden en lokaal tussen de coniferen werd het al bijna 10 graden. 
20-2 Volop zon
Zonsondergang in ZieuwentHet vroor de afgelopen nacht licht tot matig met temperaturen van - 5  tot - 7 graden. Overdag was er alleen maar zon bij een onbewolkte lucht. De oosten wind was zwak tot matig waarbij het kwik opliep tot ruim 6 op het platteland en met tuineffect in de bebouwde kom werd het meer als 7 graden. De oosten wind voerde droge lucht aan zodat de luchtvochtigheid in de middag tussen de 40 en 50 % uitkwam. 
19-1 Het wordt eentonig
In de nacht was het helder en onbewolkt zodat de temperatuur snel daalde en ik opnieuw op veel plaatsen matige vorst. Het vroor niet meer zo hard als de nachten ervoor want er was wat meer wind. De minimum temperatuur kwam uit tussen de -5 en - 7 graden en het op beschutte plaatsen rond de -8 graden. Overdag was het wederom prachtig zonnig winterweer. Door de matige oosten wind voelde het wat schraal aan. De maximum kwam met de maximale aantal uren zon rond de 5 graden uit. Weer een graadje hoger als gisteren.
18-2 Het kan niet op
Het kan niet op, na alweer een vrijwel heldere nacht met matige vorst, met temperaturen rond de -7 graden, volgde er opnieuw een prachtige zonovergoten winterdag. In het noordoosten schoof in de loop van de morgenbewolking binnen. De bewolking reikte tot aan Drente. Ten zuiden van de noordelijke provincies is het helder gebleven. Met veel zon werden maximum temperaturen behaald van 2 tot 3 graden in het oosten van de provincie en rond de 4 op de Veluwe. In het noorden kon een ijsdag genoteerd worden. De noordoosten wind was matig en trok in de avond wat aan. Voor Gelderland zijn het aantal uren zon bereikt wat gemiddeld is voor februari. Gemiddeld ligt het aantal uren zon rond de 75 uur en dat is al bereikt met nog 10 dagen voor de boeg. De neerslag is ook zeer gering met tussen de20 en 30 mm de eerste 18 dagen.   
17-2 Een mooi winterdag
De nacht verliep onbewolkt zodat het flink  kon afkoelen, begin van de morgen  kwam er vanuit het noordoosten een beetje sluierbewolking opzetten, maar veel stelde dat niet voor. Het vroor matig met temperaturen die tot - 8 graden daalden. Het koudste plekje van de KNMI stations was Nieuw Beerta met - 9,9 graden. De dag begon zonnig en zo is het tot de avond ook gebleven. Het maximale uren zon werd ook deze dag weer behaald. Dat de zon al wat meer kracht heeft deze tijd van het jaar was al goed te merken aan de maximum temperatuur die in de middag opliep naar ruim 2 graden. Gemiddeld heeft april de laagste barometerstanden en februari de hoogste. Vandaag werd een maximum behaald van 1042 hPa. Deze stand is nog niet de hoogste, want op 17 februari in 1950 werd een maximum stand gemten van 1046 hPa.  De wind kwam uit de noordoost hoek en was matig van kracht. 
16-2 Zonnige koude dag
Gisteravond het eerst nog bewolkt waardoor de temperatuur maar langzaam daalde. Toen de eerste opklaringen binnen schoven begon de temperatuur raps te dalen. In de vroege ochtend lag de minimum temperatuur rond de - 4 graden. Er waren nog wat wolkenvelden maar deze verdwenen spoedig en de middag verliep helder. De zon heeft vrijwel de gehele dag geschenen met een totaal van ruim 7 uur. Dit is ook bijna het maximum wat rond deze tijd van het jaar mogelijk is. De temperatuur kwam in de middag boven het vriespunt uit en liep op naar ongeveer 1 graden. De wind uit het noordoosten was over het algemeen matig en dat maakte het, dat het ondanks de zon koud aanvoelde. Uit de wind in de zon leek het wel voorjaar. 
15-2 Grijze koude dag 
Begin van de nacht was het helder en koelde het af tot plaatselijk - 4 graden. In de loop van de nacht schoof vanuit het noorden bewolking binnen en liep de temperatuur weer langzaam op. Bij het aanbreken van de dag lag de temperatuur rond de - 3 graden. Vanmorgen waren er eerst nog enkele kleine opklaringen maar in de loop van de ochtend werd het geheel bewolkt. De temperatuur liep heel langzaam op en bij een matige noordoosten wind voelde het koud aan. In de middag viel er op verschillende plaatsen wat lichte motsneeuw. De maximum temperatuur kwam uiteindelijk in de namiddag  boven het vriespunt uit, de temperatuur bleef echter onder de 1 graden.  
14-2 Een zonnige dag, oostelijke wind zorgde voor een lage luchtvochtigheid.
Na een heldere en koude nacht met matige vorst in de morgen met minimum temperaturen van rond de - 7 graden, kregen we opnieuw een prachtige en zonovergoten winterdag. De temperatuur liep dankzij de veelvuldige zonneschijn op tot 3 á 4 graden. Wel kwamen er in de loop van de dag steeds meer dunne velden hogere bewolking opzetten maar daar had de zon over het algemeen geen of nauwelijks moeite mee. De oosten wind voerde droge lucht aan en dat was goed te zien op de hygrometer. De laagste luchtvochtigheid bedroeg tussen de 30 en 40 % toen de maximum temperatuur werd behaald.
13-2 Een schitterende winterse dag
Gisteravond na zonsondergang verdween de bewolking snel en ging het kwik snel onderuit.  De nacht verliep onbewolkt en in de morgen vroor het matig met temperaturen rond de - 7 graden. Na een koude start werd het een zonnig dag  met een heel klein beetje hogere bewolking waar de zon geen last van had. In de middag verdween de laaste bewolking en werd het helder. Dankzij de zon liep het kwik op tot 1 á 2 graden. Dit maakte net het verschil met gisteren toen er geen zon was en de temperatuur onder het vriespunt bleef. De wind was matig tussen oost en noordoost. Na zonsondergang koelde het weer snel af en lagen de temperaturen weer onder het vriespunt.
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur:  Silvolde - 6,8   Dichteren -6,7   Ulft - 7,0   Velp -5,9   Miste - 6,3   Dieren - 6,3  Meddo  Zelhem -6,0  Meddo -7,0  Gaanderen - 6,2  Terborg - 6,6
12-2 grijze dag.
Gisteravond daalde het kwik weer onder nul waarbij wat grondmist ontstond maar verspreid in de provincie was er tijdelijk ook dichte mist. De temperatuur daalde door de mist niet veel meer tot in de vroege uren toen het wat begon op te klaren. De temperatuur daal toen tot lokaal - 6 graden in de Achterhoek. In Gelderland was deze streek ook het koudste van de provincie. Het koudste plekje in Nederland was vliegveld Eindhoeven met een minimum temperatuur van - 7,1 graden. De dag is grijs verlopen al was er in de morgen wel even zon rond Arnhem en in het rijk van Nijmegen. De maximum temperatuur kwam niet boven het vriespunt uit en zodoende kon er weer een ijsdag genoteerd worden. 
Een aantal plaatsen met hun minimum temperatuur: Silvolde en Ulft - 6,0  Borculo -5,6  Dieren -3,4  Doetinchem -6,1  Gaanderen -5,7  Zieuwent -5,0  Steenderen -4,2  Miste -4,4  Meddo -5,3  Terborg -6,4  
11-2 Het oosten had de meeste zon.
Het was de afgelopen nacht op de meeste plaatsen onbewolkt en daarbij vroor op de meeste plaatsen licht, lokaal kwam er strenge vorst voor, o.a in Doetinchem werd het  - 6,0 graden. Het oosten van de provincie had de meeste zon want meer westelijk bleef  het bewolkt en nevelig. Op de Veluwe bleef de maximum temperatuur rond het vriespunt hangen terwijl in de achterhoek temperaturen werden behaald van 4 á 5 graden. De wind was de meeste tijd zwak en was variabel tussen zuidoost en zuidwest. Na zonsondergang werd de windrichting meer westelijk.  
Een aantal plaatsen met hun minimum en maximum temperatuur: Silvolde -3,5  4,8  Doetinchem -6,0  4,5  Dieren -3,0  1,9  Ulft -3,5  3,6  Zieuwent -3,1  4,4  Steenderen -3,8  1,9   Meddo - 4,2  5,5   Terborg  -4,9  3,5  Dichteren - 4,8  3,1
10-2 Een schitterende dag
We beleefden van daag een schitterende dag. In de nacht ging de temperatuur snel onderuit en daalde het kwik tot - 2  á -3 graden. Door de bewolking liep de temperatuur even weer op maar bij het aanbreken van de dag bereikte de temperatuur de laagste waarden. In het oostelijk deel vroor het ruim - 4 graden, o.a in Doetinchem werd het - 4,4 en Meddo had - 4,1 graden. In het westelijk deel van de provincie vroor het met - 2 graden wat minder. Het werd een zonovergoten dag met zo'n 9 uur aan zonneschijn werd de maximale tijd benut voor de tijd van het jaar. Bij een zwakke zuidoosten wind liepen de temperatuur op naar 4 tot 5 graden. Het bleef de gehele dag droog.  
9-2 Grijze dag met een spaarzame opklaring in het oosten.
In de afgelopen nacht was het merendeel bewolkt met een minimum temperatuur van rond de 4 graden.  Wolken bepaalden vandaag het beeld en het bleef daarbij vrijwel overal droog. Ten oosten van Gelderland waren opklaringen die de grens in de namiddag bereikten. Het noordelijk deel van de provincie plukte daar in de middag al de vruchten van. Daar liepen de temperaturen op tot rond de 8 graden terwijl meer naar het zuiden de temperatuur tussen de 6 en 7 graden bleef hangen. De wind was het merendeel zuidoostelijk en waaide over het algemeen matig.
8-2 Nevelige dag 
Gisteravond en vannacht was het bewolkt en hing er wat mist en viel er soms wat motregen waarbij de temperatuur rond de 4 graden lag. De dag begon ook mistig met op sommige plaatsen 200 meter zicht . Later werd de mist minder maar het is vrijwel tot de avond nevelig gebleven. Het was over het algemeen de meeste tijd droog met in de loop van de middag een spatje regen. De zuiden wind was zwak en met maximum temperaturen van rond de 7 graden was het zacht vandaag,  De neerslaghoeveelheden kwamen uit op maximaal 1 mm.  
7-2 Grijze dag 
Gisteravond daalde de temperatuur effen tot rond het vriespunt en op klomphoogte vroor het een paar graden. Omdat het de gehele dag droog was gebleven ontstond er geen gladheid. Later op de avond liep de temperatuur weer op naar waarden tussen de 1 en 2 graden. In de nacht bleef het kwik ook boven de nul graden. Op de meeste plaatsen bleef het droog. De dag begon ook bewolkt en dat is de gehele dag zo gebleven. In de morgen viel er wat lichte regen of motregen en de middag verliep droog maar nevelig waarbij later op de middag lokaal mist ontstond. De temperatuur liep maar langzaam op van 2 tot 3 graden in de morgen naar waarden rond de 4 graden in de middag. Tijdens de waarnemingen was de temperatuur nog in een stijgende lijn. De etmaal neerslag bleef overal ruim onder de 1 mm. Er waaide een zwakke wind uit zuidelijke richting. 
6-2 Droog en flinke zonnige prioden, in de middag wat meer bewolking.
Gisteravond was het wisselend bewolkt waaruit regen maar op sommige plaatsen ook wat winterse neerslag viel wat niet eel meer opleverde als maximaal 1 mm. Later op de avond waren er opklaren en werd het helder. De temperatuur bllef nog lang boven het vriespunt maar naar de morgen toe werden de opklaringen steeds breder en ging het licht vriezen. Bij het aanbreken van de dag vroor het tussen de - 2 en -4 graden. De ochtend is zonnig verlopen en was er weinig bewolking. In de middag waren er een paar wolkenvelden later in de middag gevolgd door wat sluierbewolking.  In de late middag werd het steeds moeilijker voor de zon om er door te komen. De wind kromp in de loop van de dag van noord naar zuid. Er was weinig wind waarbij de temperatuur in de middag niet verder kwam dan maximaal 3 graden. 
5-2 In de nacht regen, overdag vrijwel droog met wolken en zon 
Gisteravond was het bewolkt en viel er in eerste instantie lichte sneeuw. Het bleef een tijdje zo licht door sneeuwen maar deze ging over tot zware sneeuwval met vlokken die een diameter hadden van 2 tot 3 cm. Het leverde een sneeuwdek op van rond de 2 cm. De  sneeuw ging alweer spoedig smelten door de hoge temperatuur en doordat het begon te regenen. In de rest van de nacht vielen  er nog wat buien waarbij de noordwesten wind aardig aanwakkerde. In de morgen koelde het af tot rond 1 graden. Aan de grond vroor het plaatselijk waardoor het lokaal glad was. De dag verliep zonnig met in de middag wat meer wolken als aan het begin van de dag.  De maximum temperatuur kwam rond de 5 graden uit. En mede omdat het overdag bij een paar spetters aan neerslag bleef was het bij een matige noordwesten wind best een redelijke dag.De neerslag aftappingen van het afgelopen etmaal lagen tussen de 4 en 6 mm.
4-2 In de nacht lichte sneeuwval, een zonnige start met winterse neerslag in de middag
Gisteravond was het op de meeste droog en waren er opklaringen met wat wolkenvelden. Aan de grond was de temperatuur op veel plaatsen gedaald tot onder het vriespunt. Door de natte ondergrond was het glad geworden en daarom werd er op uitgebreide schaal gestrooid. In de nacht wisselden opklaringen en wolken elkaar af. Er viel nog wat sneeuw dat ongeveer een halve centimeter sneeuw opleverde. De meeste sneeuw viel noordelijker van Gelderland. In Drente viel plaatselijk tot 5 cm sneeuw. Bij het aanbreken van de dag was het droog en vroor het licht op waarnemingshoogte. De ochtend verliep over het algemeen zonnig met enkele wolkenvelden. In de middag werd het al gauw bewolkt en begon het  matig tot zwaar te sneeuwen en werd het weer een beetje wit. De temperatuur daalde een paar graden en door de hevige sneeuwval liep het zicht ook terug.  Na de bui was het de rest van de middag op de meeste plaatsen droog en was soms de zon nog weer te zien. De maximum temperatuur werd rond het middag uur behaald voor dat de eerste buien zich melden. De temperatuur kwam uit tussen de 2 en 4 graden. De wind was matig uit meest westelijke richting. De etmaal neerslag die werd afgetapt om 19:00 uur lag tussen de 2 en 5 mm.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur:  Borculo 2,4   Dieren 2,0  Doetinchem 3,8  Steendren 2,4  Ulft 1,6  Gaanderen 2,0  Terborg 1,5  Miste 2,7  Brummen  2,1  Dichteren 1,2
3-2 Zon, regen, sneeuw, hagel en onweer
Klik op het plaatje voor een vergroting.Gisteravond en in de nacht vielen er nog geregeld buien met in de vroege ochtend een bui met onweer. Later in de ochtend waren er opklaringen waarbij het kwik opliep tot boven de 5 graden aan het begin van de middag. In de loop van de middag vielen er fikse buien met hagel. Hagelstenen zo groot als knikkers o.a in Terborg, Silvolde en Dinxperlo. Elders in de provincie viel ook lokaal hagel maar waren de stenen  niet zo groot. Tijdens de buien waarbij het ook nog even sneeuwde daalde de temperatuur zo'n 4 á 5 graden. Het kwik kwam dicht bij het vriespunt uit en aan de grond was het even onder het vriespunt. Mensen moesten de ruiten van hun auto krabben. In de middag viel zo'n 2 tot 5 mm aan neerslag. Na zonsondergang waren er opklaringen en ging het aan de grond wederom vriezen. Door de nattigheid die er gavallen was werd het op vele plaatsen glad en daardoor moesten de strooiwagens weer in actie komen. De wind waaide van daag tussen west en zuidwest en was over het algemaan matig.Tijdens buien kwamen windstoten voor van 70 km/u.
Een aantal plaatsen met hun etmaalneerslag in mm om 19:00 uur: Borculo 13,4  Dieren 16,1  Dichteren 12,4  Doetinchem 15,1  Silvolde 10,9  Ulft 11,8  Miste 13,7  Lichtenvoorde 16,9  Meddo 13,3  Brummen 13,3  Terborg 12,0  Velp 18,1  Zevenaar 15,8
2-2 Dooi zet door
Gisteravond heeft het licht tot matig gesneeuwd waarbij het sneeuwdek verder aangroeide met 2 tot 5 cm. Begin van de nacht was de laaste sneeuw naar het oosten weggetrokken. De laagste temperatuur werd rond middernacht behaald en lag tussen de -2 en 4 graden. Daarna liep de temperatuur alleen maar op en ontstond er lokaal mist. Bij het aanbreken van de dag verdween de mist weer en ging het in de loop van de morgen regenen. De regen was vermengt met natte sneeuw. In het begin van de middag viel ook nog een enkele bui maar hier zat geen sneeuw meer bij. Het grootste gedeelte van de middag is op een klein beetje motregen na droog verlopen. Het bleef een zonloze dag en dat was ook in het grootste deel van Nederland. Alléén het zuidwesten had nog een beetje zonneschijn. Het sneeuwdek verdween nagenoeg want de regen en een middag temperatuur van tussen de 3 en 4 graden was te veel van het goede. Wat overbleef waren enkel nog wat sneeuwresten. De etmaal aftappingen lagen tussen de 2 en 5 mm
1-2 Kille dag met een zonnige start, in de middag is het gaan sneeuwen.
Gisteravond was het grotendeels helder waardoor met de noorden wind de temperatuur flink kon dalen. Begin van de nacht vroor het matig tot streng o.a in Zieuwent, Ruurlo en Meddo temperaturen van ruim - 10 graden. Op plaatsen waar minder sneeuw aan wezig was vroor het tot  -7 graden dit was o.a. in Zevenaar.  In de loop van de nacht kwam er meer bewolking en ruimde de wind naar het zuiden. De temperatuur liep weer op naar rond de -5 graden bij het aanbreken van de dag.  De dag begon nog met een beetje zon maar in de loop van de ochtend nam de bewolking steeds verder toe en verdween de zon uit beeld.In het oostelijk deel scheen de zon de langste tijd. In het westen van het land sneeuwde het in de morgen al. De storing met sneeuw erop schoof langzaam naar het oosten toe en bereikt in de loop van de middag Gelderland. Het eerste sneeuwde het in het westelijk deel van de provincie en het oostelijk deel kwam in de tweede helft van de middag aan de beurt.  De temperatuur lag in de middag tussen de - 1 en - 2 graden als maximum. Toen het éénmaal begon te sneeuwen daalde de temperatuur weer. Er waaide vandaag een matige tot soms vrij krachtige wind die het voor het gevoel extra koud maakte. Tijdens de waarnemingen was het sneeuwdek met 1 tot 2 cm aangegroeit maar door de stevige wind begon de sneeuw een beetje te stuiven en waaide wat uit elkaar.