Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2003
Weerpraat 2003 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
31-5 Een mooie zomerse dag
De nacht verliep vrijwel helder en daardoor was in de vroege ochtend de zonsverduistering mooi te zien. De minimumtemperatuur kwam uit rond de 15 graden. Het werd een mooie zonsopkomst. De ochtend verliep onbewolkt waarbij het kwik langzaam opliep. In de middag kwamen er een paar onschuldige stapelwolkjes voorbij maar daar had de zon geen last van.Bij een zwakke tot matige noord tot noordoosten wind werd het met zo'n 27 graden. Het was iets minder warm als gisteren, al waren de weerconditeis vrijwel gelijk. 

 

30-5 Zomers warm
Na een heldere avond en nacht begon de dag zonnig met een klein beetje bewolking. Het was met een minimum temperatuur van rond de 14 graden niet koud.  De dag begon met veel zon en de temperatuur liep snel op. Rond de middag was de 25 graden op veel plaatsen al bereikt. Er was in de ochtend op wat plaatsen wat lichte bewolking en in de middag onstonden wat stapelwolken maar de zon bleef over het algemeen aanwezig. In de tweede helft van de middag werd de bewolking wat dikker. In het zuiden van het land werd al wat onweer gehoord maar in Gelderland bleef het rustig. Wel zag de lucht er soms driegend uit maar tot neerslag is het nergens gekomen.  De wind was over het algemeen zwak, vanmorgen noordoost en in de middag uit variabele richting. De maximum temperatuur kwam uit rond de 28 graden. In het zuiden van het land werd lokaal de 30 graden grens gehaald, terwijl in het uiterste noorden door aanvoer van wind over het water de temperatuur bij 23 graden bleef steken.
29-5 Zomerse dag
Het was gisteravond helder geworden en dat was het in de nacht ook. De temperatuur bleef lang op een aangenaam niveau en in de vroege ochtend werd de laagste temperatuur gemeten die tussen de 11 en 13 graden lag. Na dagen met veel bewolking kwam de zon vandaag zonder helder op. De zon kon de gehele dag uitbundig schijnen. In de middag onstonden er wel wat stapelwolken maar deze waren onschuldig van aard. Het is droog gebleven. Bij een matige oost tot noordoosten wind liep de temperatuur op tot zomerse waarden. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 25 en 27 graden.  Hemelvaartsdag was dit jaar een prima dag voor fietsers maar ook de boeren waren druk met hun grasoogst
28-5 Temperatuur op niveau, met de zon viel het tegen
In de nacht was het in grote delen van het land helder echter langs de oostgrens was er veel bewolking. Ook in de ochtend en middag kwamen er in het zuidoosten en oosten van het land vrij veel wolkenvelden voor die onderdeel waren  van een uitgestrekt wolkengebied boven Duitsland. Het viel daarom in deze gebieden tegen met de hoeveelheid zon. Op veel plaatsen kon de zon weinig schaduw werpen vandaag. Zo noteerde het Ruurlosebroek 1,1 uur aan zonneschijn, Borculo 3,6 en in Groesbeek werd 7 uur zon genorteed terwijl 15 haalbaar is rond deze tijd van het jaar. Door de bewolking daalde het kwik in de nacht niet onder de 10 graden. Overdag werd het bij een zwakke tot matige noordoosten wind zo'n 22 tot 24 graden.  
27-5 Een mooie Lente dag
Na een vrij heldere nacht met minima van 8 á 9 graden onstond er lokaal wat nevel. Bij zonopkomst loste deze snel op en scheen de zon uitbundig. In de loop van de dag ontstonden er stapelwolken met in de middag wat sluierbewolking. De zon werd iets fletser maar dat mocht de pret niet drukken. Bij een zwakke tot soms matige noord tot noordooosten wind werd het 21 tot 23 graden in Gelderland. Neerslag is er ook deze dag niet gevallen.
26-5 Overwegend zonnige en droge dag
Het was vrijwel onbewolkt in de nacht waarbij het koelde af tussen de 5 en 7 graden. In de vroege ochtend ontstond er mist. Het was meest grondmist maar bij waterrijke gebieden was er ook sprake van mistbanken. Bij het opkomen van de zon verdwenen de mistbanken en kon deze voluit gaan schijnen. In de loop van de ochtend ontstonden er stapelwolken waardoor de zon soms even schuil ging achter een wolk. 's Middags werd de bewolking weer minder en met de zon erbij liep het kwik in de namiddag nog op naar zo'n 21 graden. Er viel geen neerslag en er was weinig wind die uit variabele richting kwam.
25-5 In de nacht regen, overdag droog met zon en wolken
Gisteravond tijdens de waarnemingen regende het al licht maar in het westelijk deel van de provincie. Later in de avond viel er in de rest van Gelderland ook wat lichte regen. Later kwamen er ook perioden met matige regen voor. De minimum temperatur lag rond de 12 graden. Tegen de ochtend werd het op de meeste plaatsen weer droog. Bij zonsopkomst waren er enkele opklaringen maar spoedig daarna betrok het weer. In de loop van de ochtend vielen er echter opnieuw wat kleine gaten in het wolkendek. De rest van de dag wisselend bewolkt verliep waarbij de bewolking meestentijds overheerste. In de namiddag vielen er lokaal nog een paar spatjes neerslag. De wind was over het algemeen zwak met rond de middag even matig uit meest zuidwestelijke richting. De maximum temperatuur kwam tussen de 15 en 17 graden uit. De etmaalneerslag  die werd afgetapt lag tussen de 4 en 6 mm  
24-5 Een start met matige regen, in de middag een enkel licht buitje 
Het bleef gisteravond bewolkt en er viel van tijd tot tijd lichte regen of motregen. Later in de nacht ging het nog wat harder regenen en was er in het zuidoosten wat onweer aanwezig. De temperatuur lag hierbij rond de 11graden. De ochtend verliep beolkt met van tijd tot matige regen. In de middag werd het met de neerslag een stuk minder. Er viel zo nu en dan nog wel een licht buitje maar veel neerslag leverde dit niet meer op. De meeste neerslag viel in de middag net over de grens bij onze oosterburen. De totale neerslag lag vandaag op veel plaatsen  weer in de dubbele cijfers en lag tussen 10 en 18 mm. Er was over het algemeen weinig wind uit variabele richting waarbij de temperatuur in de middag uitkwam rond de 17 graden.
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Gaanderen 15,4  Terborg 16,5  Zelhem 13,4  Westendorp 16,0  Meddo 15,7  Silvolde 13,7  Zieuwent 15,8   Miste 15,0   Doetinchem 14,3   Dieren 9,7  
23-5 Regenachtige dag
Gisteravond was het wisselend bewolkt met soms wat opklaringen. De nacht is vrijwel droog verlopen bij een minimum temperatuur van zo'n 12 graden. De dag begon met veel bewolking en dat is het de gehele dag ook bijna gebleven. Er waren droge perioden maar ook dat er enige tijd lichte regen viel. Het werd een zonloze dag. Bij een zwakke zuidwesten wind kwam de maximum temperatuur rond de 15 graden uit. De etmaalneerslag lag tussen de 3 en 6 mm. 
22-5 Grijze nevelige dag
Gisteravond was het grotendeels bewolkt met daartussen enkele opklaringen. Tegen middernacht nam overal de bewolking weer toe en viel er soms wat lichte regen of motregen. Tegen de ochtend werd het even wat droger. Het kwik
daalde tot rond de 11 graden. De rest van de dag verliep overwegend grijs en regenachtig. Het was over het algemeen lichte regen of motregen. Het bracht niet zo veel aan, in Lobith zo'n 4 mm en in Borculo bijna 2 mm aan neerslag. De zon is niet gezien maar door de hoge luchtvochtigheid voelde het vandaag bij een maximum temperatuur van 16 graden niet koud aan. Er waaide een matige west tot noordwesten wind.
21-5 Wisselend weerbeeld
Gisteravond viel er nog een aantal buien in Gelderland waarbij soms onweer aanwezig was. In de nacht passeerde er ook een aantal buien die lokaal ook weer voor veel neerslag zorgde. De minimum temperatuur lag  rond de 9 graden. Ook overdag passeerden er nog een paar buien maar de activiteit werd in de loop van de dag wel minder.  De bewolking overheerste vandaag maar tussen de buien door waren er felle opklaringen. De maximum temperatuur kwam rond de 17 graden uit. De wind waaide tussen west en zuidwest en was meest matig maar luwde in de namiddag wat.  De neerslag van de afgelopen dagen zorgde ervoor dat de hoeveelheid neerslag dat deze maand is gevallen op veel plaatsen de 100 mm is gepasseerd.  Normaal valt er in Mei zo'n 60 mm dus daar zit mei 2003 al ruim boven. En het zal misschien ook nog de natste meimaand kunnen worden sinds de metingen in de Bilt zijn begonnen. De natste officieële meimaand bij het KNMI is die uit 1979 toen er in de hele maand 133,1 mm viel. Met nog een aantal dagen voor de boeg zou dit record nog wel eens verbroken kunnen worden. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur:  Borculo 22,2  Dieren 17,1  Doetinchem 11,7  Silvolde 7,0  Dichteren 12,3  Steenderen 17,4  Miste 16,2  Gaanderen 12,5  Meddo 16,5  Zieuwent 18,6  Doesburg 13,0
20-5 Winderige dag met lokaal weer veel neerslag
Na een regenachtige dag klaarde het gisteravond op. De nacht verliep wisselend bewolkt en het bleef op de meeste plaatsen droog.  De dag begon met opklaringen waarbij de zon zich af en toe liet zien. In de loop van de morgen werd de bewolking dikker en daaruit viel ook al spoedig op enekel plaatsen weer de eerste regen. De wind die begon ook aan te trekken tot vrij krachtig. In de middag vielen er lokaal meer pittige buien vergezeld van hagel en windvlagen. Door het lokale karakter waren de hoeveelheden neerslag per plaats zeer verschillend.  Na de buien waren er ook weer felle opklaringen en scheen zo nu en dan de zon. Bij een zuidwesten wind werd het zo'n 15 graden terwijl de temperatuur in de nacht rond de 10 graden lag. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur: Silvolde 5,2  Borculo 16,4  Dieren 13,8  Dichteren 4,3  Steenderen 15,4  Ulft 4,4  Miste 2,6  Meddo 4,5  Zieuwent 14,4 
19-5 Oostelijk deel van Nederland veel neerslag
Gisteren begon het in de avond te regenen. Lokaal viel er in de avond en nacht meer als 10 mm o.a in Ulft, Silvolde en Meddo. De Achterhoek was weer het natste plekje van Gelderland en zo kwam de totale neerslag  in 2 dagen uit rond de 25 mm. De minimum temperatuur lag rond de 11 graden. De ochtend verliep droog. Het was wisselend bewolkt waarbij zo nu en dan de zon te voorschijn kwam. In de loop van de ochtend werd de bewolking langzaam dikker en rond de middag viel de eerste regen. In de middag heeft het vrijwel constant geregend. In het westelijk deel was het meestentijds lichte regen, terwijl er meer naar het oosten vaak matige regen viel. De meeste neerslag viel wel in Meddo zo viel er vanaf 14:30 uur tot 19:30 uur 35 mm neerslag. Pas aan het eind van de middag werd het weer droog. Er werd tussen de 15 en 45 mm aan neerslag afgetapt. Een indrukwekkende hoeveelheid voor één etmaal. De maandsommen zijn hiermee aardig opgekrikt, zo heeft Meddo al meer dan 100 mm neerslag en veel andere plaatsen zitten rond de 80 mm deze maand.   De maximum temperatuur kwam voordat de regen viel rond de 17 graden uit. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur:  Silvolde 28,6  Gaanderen 20,0  Borculo 27,0  Dieren 16,3   Dichteren 22,7  Doetinchem 21,6  Steenderen 19,8  Ulft 28,3  Miste 24,8  Velp 15,0  Meddo 45,4  Varsseveld 27,2  Doesburg 29,0  
18-5 Overwegend bewolkt met een enkel licht buitje
Gisteravond waren en wolkenvelden maar bleef het droog. In de nacht nam de bewolking toe en viel er wat regen bij een temperatuur van rond de 13 graden. De ochtend begon droog met veel bewolking. En de rest van de dag verliep ook overwegend bewolkt waarbij soms een enkel licht buitje viel. Veel bracht de regen niet aan in Gelderland deze keer. Vandaag viel de meeste regen in een strook over Utrecht naar het noordoosten met plaatselijk 10 mm in de meter. De wind was over het algemeen matig uit het zuidwesten en met amper 1 uurtje aan zon werd het zo'n 19 graden. De etmaalneerslag lag tussen de 2 en 4 mm en daarvan viel 75% in de nacht. 
17-5 In de middag lokaal pittige buien met hagel
Gisteravond en in de nacht werd het wolkendek steeds dikker, maar het bleef droog. De minimum temperatuur lag rond de 10 graden. Vanmorgen waren er in eerste instantie wat opklaringen met wat zon. Maar later nam de bewolking weer langzaam toe waaruit wat lichte neerslag viel. In de middag begon het wolkendek toch weer langzaam te breken en kon de zon er zo nu en dan erdoor komen. De lucht was zeer onstabiel en spoedig vielen er al wat buitjes. Later in de middag was het vooral in de Achterhoek raak. In de namiddag viel er uit een bui ruim 10 mm in Silvolde en Ulft.  In Lichtenvoorde kwam in een bui Hagelstenen van ruim 1 cm. Op het gazon bleven de hagelstenen tot ruim een half uur na de bui liggen. De buien waren zeer lokaal want het kon zo wezen dat op plaatsen dicht in de buurt nog geen mm neerslag viel. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 17 en 19 graden. Tijdens buien daalde het kwik tijdelijk tussen de 2 en 4 graden.
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur:  Silvolde 13,5  Meddo 10,5  Miste 7,9  Dieren 1,0  Borculo 5,2  Dichteren 0,4  Brummen 1,3  Ulft 12,5  Arnhem 6,9  Lichtenvoorde 9,8
16-5 Vriendelijke dag
Gisteravond loste de overgebleven stapelbewolking vrij snel op en verliep de nacht bijna helder. Er was weinig wind en daardoor kon het behoorlijk afkoelen. De laagste temperatuur werd gemeten op vliegveld Leeuwarden met in de weerhut 0,4 graden en aan de grond -2,9 graden. In Gelderland kwam het op klomphoogte rond het vriespunt uit en in de weerhut tussen de 2 en 4 graden. In de ochtend was er wat nevelig maar bij het opkomen van de zon verdween deze spoedig. Het werd een vrij zonnige dag met in de middag wat stapelwolken en wat hogere bewolking. Over het algemeen had de zon weinig last van de bewolking alleen aan het einde van de middag kreeg de bewolking wat meer de overhand.  Bij een zwakke tot soms matige zuidoosten wind werd het in de middag tussen de 17 en 19 graden. 
15-5 Wolkenvelden met zonnige perioden 
In de avond en nacht waren er opklaringen maar in de loop van de nacht nam de bewolking echter weer flink toe en op het eind van de nacht viel er een lichte regenbui. De dag begon met opklaringen en wat zonneschijn. Later verschenen er  stapelwolken die uitgroeiden tot het buienstadium. Zeer lokaal vielen er weer een aantal buien met hagel. Op een enkele plaats kwam nog onweer voor maar het stelde over het algemeen niet veel voor. De hoeveelheden neerslag waren een stuk minder dan gisteren. De meeste neerslag viel langs de oostgrens met 5 mm in Silvolde en Borculo. In Meddo viel in één etmaal nog 7,5 mm. Met  4 á 5 uur aan zonneschijn kwam de temperatuur uit tussen de 14 en 16 graden De wind was zwak tot matig, eerst west maar later op de dag variabel tussen noord en zuid.
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur:  Silvolde 5,0  Dieren 3,8  Dichteren  0,7  Ulft 2,6  Miste 2,6  Borculo 5,0  Meddo 7,5  Gaanderen 1,8
14-5 Wisselvallig weer
Gisteravond passeerde er nog een aantal lichte buitjes maar rond middernacht was het overal droog. In de tweede helft van de nacht vielen er verspreid weer een paar kleine buitjes. De minimum temperatuur kwam in de ochtend uit rond de 6 graden. De dag begon droog met enkele opklaringen en wat zonneschijn. In de loop van de ochtend nam de bewolking  toe en vielen er rond de middag alweer de eerste buien. De buien gingen vergezeld van hagel en onweer. De buien volgden elkaar in de middag op waarbij het  lokaal soms even heftig naar beneden kwam. Door het buiïgkarakter zat er soms grote verschillen in de neerslaghoeveelheid op korte afstand. De temperatuur daalde soms 4 á 5 graden tijdens een bui. Bij een zwakke tot matige wind tussen zuid en west werd het  zo'n 13 graden. Iets onder normaal voor de tijd van het jaar maar daar is het ook de laaste dag van de ijsheiligen voor. 
Een aantal plaatsen met hun neerslagaftapping in mm om 20:00 uur:  Borculo 10,0  Meddo 4,5  Dieren 6,2   Miste 6,9   Dichteren 12,6   Doetinchem 6,7   Terborg 12,9  Gaanderen 17,5  Silvolde 13,1  Steenderen 5,6  Arnhem 10,0  Zevenaar 22,5    Vorden 2,0   Zeddam 19,0  Doesburg 5,0 
13-5 Hollandse luchten met lokaal pittige buien
Gisteravond begon het wat te spetteren en in de nacht regende het ook wat. De laagste temperatuur werd in de ochtend bereikt en lag zo rond de 8 graden. De dag begon droog met wolkenvelden maar ook was de zon er geregeld. In de loop van de ochtend en in de middag kwamen stapelwolken voor. Sommige exemplaren groeiden uit tot enkele buien. Er vielen soms pittige buien waarbij ook hagel aanwezig was. Over het algemeen waren het korte maar heftige buien waarbij de temperatuur zo een paar graad daalde. De wind kwam over het algemeen uit het westen en was matig maar tijdens buien ook wat vlagerig. De maximum temperatuur kwam rond de 14 graden uit. De neerslaghoeveelheid van één etmaal lag tussen de 5 en 10 mm in Gelderland. 
12-5 In de nacht lokaal neerslag met onweer, overdag wolkenvelden en zon. 
Gisteravond en rond middernacht vielen er een aantal buitjes verspreidt over de provincie. In de Achterhoek bleef het op veel plaatsen droog. Langs de oostgrens viel nog wel een buitje en daar kregen o.a. Aalten (2mm) en Miste (4 mm) nog wat van mee. Rond de Veluwe kwam nog tot ver in de nacht onweer voor waarbij tussen de 5 en 10 mm aan neerslag viel. De buien waren ook hier zeer lokaal want o.a Dieren had maar 1,5 mm.  De minimum temperatuur kwam vrijwel niet onder de 10 graden. In de ochtend was het vrijwel overal droog en begon de dag met opklaringen en wolkenvelden. Bij een matige zuidwesten wind liep de temperatuur op naar zo'n 16 graden. In de loop van de middag werd de bewolking weer dikker, er viel weer wat lichte neerslag  en er was  slechts nog een waterig zonnetje te zien. Op wat plaatsen viel ook wat lichte neerslag. De meeste buien vielen het afgelopen etmaal in het westen en noorden van het land, o.a in in Leeuwarden werd 20 mm afgetapt en in de Friese plaats Opeinde werd 27 mm afgetapt.
11-5 Vrij zonnig
Het was een dag die veel gemeen had met gisteren. In de nacht koelde het af tussen de 4 en 6 graden. En overdag was er een variabele wind die vanmorgen in het noorden begon en tijdens de waarnemingen uit het zuiden kwam. Er was veel hogere bewolking maar zo nu en dan ook wat stapelwolken maar tot neerslag is het niet gekomen.  konstant schijnen. Wel is er in de namiddag neerslag gevallen in het zuidwesten en westen van Nederland. De zon kon in Gelderland vrijwel constant schijen waarbij de temperatuur uitkwam op zo'n 20 graden en lokaal werd nog de 22 graden behaald in de bebouwde kom. 
10-5 Prima weer 
In de loop van de nacht werden het brede opklaringen. Het koelde af  tussen de 4 en 6 graden waarbij op enkele plaatsen mistbanken ontstonden. In het Ruurlosebroek was even een zicht van amper 200 meter. De zon was er echter al vroeg bij  en daardoor loste de mist snel op. De nieuwe dag begon zonnig met nog wat restanten hogere en middelbare bewolking en in de loop van de ochtend begon er wat stapelbewolking te ontstaan. De rest van de dag hadden we aangenaam weer met aardig wat zon en prachtige Hollandse luchten met mooie stapelwolken die het buienstadium niet bereikten. Meer naar het noorden van het land vielen lokaal wel wat buitjes.  De zwakke tot matige wind was eerst zuidwest en later in de middag meer variabel waarbij de temperatuur rond 18 graden uitkwam.   
9-5 Bewolkte dag
Gisteravond was er veel bewolking en viel er wat lichte regen. Meer dan 1 mm viel er nergens in Gelderland. De nacht verliep droog waarbij de temperatuur boven de 10 graden bleef. Overdag was het bewolkt waarbij soms een paar niet meetbare spetters vielen. Later op de middag was er even een straaltje zon te bezichtigen. Volopo zonnig werd het niet in Gelderland. De temperatuur kwam uit tussen de 16 en 17 graden. De wind was over het algemeen zwak, in de morgen meest noordelijk maar later variabel.
8-5 Droge en vrij zonnige dag
Gisteravond zagen we doordat er nog wat sluierbewolking aan wezig was een mooie zonsondergang. De nacht verliep tamelijk helder met alleeen wat sluierbewolking. Het koelde af tot zo'n 4 tot 6 graden. De ochtend begon zonnig met enkele sluierwolken en daar is tot in de middag niet veel verandering ingekomen. Later op de middag kwam er wat meer bewolking opzetten. De wind was aan het begin van de dag zwak en later iop de middag matig uit variabele richting. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 20 en 22 graden. Het is overdag droog gebleven maar de eerste neerslag viel in het zuidwesten van de provincie tijdens de waarnemingen om 20:00 uur.
7-5 Koude nacht, overdag vriendelijk weer
Gisteravond klaarde het vanuit het westen steeds meer op. Later op de avond en in de nacht was het vrij helder. Het koelde lokaal behoorlijk af. Er werden bij weinig minima gemeten tussen de 2 en 4 gradden met op enkele plaatsen vorst aan de grond.  Het KNMI in de Bilt had bijna 1 graad vorst aan de grond. De morgen starte met volop zon en enkele  sluierwolken. In de loop van de ochtend ontstonden er ook enkele stapelwolken. In de middag veranderde dit beeld niet veel. Er waaide een zwakke wind uit variabele richting en het is droog gebeleven. Met een maximum temperatuur van 18 á 19 graden was het een vriendelijke dag. 
6-5 Regen in de nacht, overdag bewolkte.
In de nacht nam de bewolking toe en ging het regenen. In de tweede helft van de nacht viel er soms matige regen. Het was met zo'n 9 graden niet koud. Na zonsopkomst viel er nog af en toe wat lichte regen maar langzaam aan werd het droger. In de middag was het overal droog maar de zon kwam er niet echt door. Het werd een grijze dag met alleen in de namiddag zo nu en dan een streepje zon. De temperatuur kwam uit op zo'n 16 á 17 graden. De wind was over het algemeen zwak uit variabele richting. De neerslag die er viel in de nacht en begin van de ochtend lag tussen de 3 en 8 mm. In de achterhoek had o.a Winterswijk 3 en in Arnhem werd 8 mm afgetapt.
5-5 Veel bewolking met zo nu en dan wat zon
Gisteravond en in de nacht was het wisselend bewolkt. Het koelde af naar minima tussen de 11 en 14 graden. Vanmorgen scheen de zon en was het eerst nog onbewolkt. Er waaide eerst een zwakke tot matige zuid tot zuidoosten wind die later in de ochtend zuid tot zuidwest ging waaien.  Er kwam wat meer bewolking opzetten maar er was ook nog geregeld zonneschijn. Het voelde benauwd aan bij een temperatuur die opliep tot boven de 20 graden. Aan het begin van de middag draaide de wind plotseling naar het westen en koelde het een aantal graden af. Na het passeren van het front kwam er weer een paar kleine opklaringen en scheen de zon soms weer. De regen die verwacht werd viel alleen in het westen en noordwesten van Nederland. In Gelderland werd een paar tienden van mm afgetapt maar op veel plaatsen viel helemaal niets. De maximum temperaturen lagen tussen de 21 en 23 graden  
4-5 Droog en zonnig weer
Gisteravond was er weinig wind en werd het helder. In de nacht was er wat sluierbewolking waarbij de temperatuur in de vroege ochtend uitkwam rond de 8 graden.  De dag verliep droog en zonnig waarbij zo nu en dan wat sluierwolken overdreven. Deze hadden echter geen invloed op de zon want vandaag werd er ruim 14 uur zonneschijn gemeten. Er waaide over het algemeen een matige zuid tot zuidoosten wind die in de namiddag wat luwde. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 23 en 25 graden.  
3-5 In de nacht felle buien, overdag droog met een stevige westen wind
Gisteravond nam de bewolking later op de avond toe en viel er nog een spat regen en op een plaats viel ook wat lichte hagel. Er waren ook wat weerlichten te zien en er werd wat gerommel waargenomen.  Vervolgens passeerden er in de nacht nog een aantal lichte regenbuien maar in de nanacht of vroege kwamen er nog een aantal buien voorbij dat lokaal nog aardig wat neerslag opleverde. De laagste temperatuur werd bij het aan breken van de dag bereikt en lag rond de 10 graden. Na zonsopkomst passeerden er nog een paar lichte regenbuien maar het werd spoedig droog. De rest van de dag is het droog gebleven maar de bewolking bleef nog lang overheersen.  In de lmiddag werden de opklaringen breder en werd het allemaal wat vriendelijker. Want voor het zover was hadden we nog met een stevig waaiende westen wind te maken. Er kwamen windstoten voor die opliepen tot 80 km/u, o.a in Zelhem was dit het geval. In de tweede helft werd allemaal wat rustiger. De maximum temperatuur kwam rond de 16 graden uit. Overdag is het droog gebleven maar door de buien in de afgelopen nacht waren er grote verschillen in de hoeveelheden neerslag die om 20:00 uur werd afgetapt. Zo hadden o.a Meddo 3,7 mm , Gaanderen 5,0 en werd er in Dieren 9 mm, Brummen 11,4 en in Doeburg 18,5 mm afgetapt.  
2-5 Grotendeels droge en vrij zonnige dag, 
Gisteravond trokken de laaste buitjes via de achterhoek naar het oosten weg. De temperatuur ging snel omlaag en lokaal ontstond er wat nevel. In de tweede helft van de nacht kwam er weer wat bewolking opzetten en de wind nam wat toe. De temperatuur die gedaald was tot rond de 9 graden liep door de bewolking weer op. De dag begon met veel sluierbewolking waar de zon zwakjes doorheen scheen maar in de loop van de ochtend kwamen er steeds meer opklaringen en kwam de zon er goed bij. In de eerste helft van de middag hadden we een afwisseling van flinke zonnige perioden en wat wolkenvelden maar in de tweede helft van de middag nam de bewolking opnieuw flink toe, gevolgd door een tweetal lichte regenbuitjes.Voor dat de neerslag viel liep het kwik door de uitbundige zonneschijn op tot boven de 20 graden. De temperatuur kwam lokaal uit op een maximum van 22 graden. De wind kwam het grootste gedeelte van de dag uit het zuidoosten en tijdens de buien draaiend naar zuidwest. In Gelderland is het overgrote deel van de dag droog gebleven. In het westen vielen echter al buien en dat leverde in een etmaalneerslag van 18 mm op in Amsterdam. In Gelderland lagen de etmaalaftappingen tussen de 1 en 5 mm.   
1-5 Felle opklaringen afgewisseld door fikse buien 
Gisteravond nam de bewolking weer toe en vielen er een paar buien met lokaal onweer. In de nacht klaarde het op en waren er nog maar enkele wolkenvelden  met een beetje neerslag. De dag begon met wolkenvelden met  geregeld wat zonneschijn. De wind waaide matig uit zuidwestelijke richting. In de loop van de middag vielen er flinke buien. Lokaal vielen er pittige buien die vergezeld gingen van harde windstoten vergezeld van onweer en hagel. In Dieren en Arnhem  vielen hagelstenen groter dan 1 cm en er kwamen uit de achterhoek meldingen van bliksem inslag. De buien waren over het algemeen van korte duur waarbij de temperatuur een graad of 6 daalde. In de nacht lag het kwik rond de 9 graden en overdag kwam het kwik rond de 17 graden uit. De neerslaghoeveelheden varieerden van 7 tot 16 mm in één etmaal.