Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2006
Weerpraat 2006 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
15-25 september, Droog en warm
De maand is voorlopig zo'n 4 graden warmer dan het langjarig gemiddelde. De hoogste temperatuur in deze periode werd gemeten op  22 september, KNMI station vliegveld Twente 28,9 en in de De Bilt 26,3 graden. In Gelderland kwam de hoogste temperatur uit het oosten. In Winterswijk werd 29,1 graden afgelezen op de thermometer.  Het is nog steeds droog waarddoor september waarschijnlijk een drogen warme status zal krijgen.
14-9 Warmte nog steeds aanwezig
Het lijkt erop dat ook de nachtelijke minima in een zomerse extase verkeren. Vanochtend om 5 uur was het onder meer op de luchthaven van Rotterdam en in Hoek van Holland circa 22 graden, het uiteindelijke nachtelijke minimum op het Rotterdamse vliegveld bedroeg 20,1 graden en dat is ongekend hoog voor de maand september. Dat het vooral in het zuidwesten de afgelopen nacht nauwelijks afkoelde had onder meer te maken met de aanwezigheid van bewolking. In het oosten waren minder wolkenvelden en wat meer opklaringen waardoor het kwik uitkwam tussen de 14 en 18 graden. Overdag werd het door de sluierbewolking wat minder zonnig. Het was echter voor het gevoel niet minder warm met het vocht in de lucht. Bij weinig wind uit meest zuidoostelijke richting kwam het kwik op de thermometerbuis uit tussen de 27 en 29 graden. Het bleef in Gelderland drog maar in het zuiden en zuidwesten van het land viellen in de avond wat kleine buitjes
13-9 Zwoele nacht
Het gebeurt niet vaak in de september maand dat de minimum temperatuur op veel plaatsen niet onder de 16 graden uit kwam. De nacht verliep daardoor bij zonder zwoel. Overdag was de lucht wat minder blauw als de afgelopen dagen door het vocht in de lucht. Het voelde soms zelfs wat broeierig aan met temperaturen die opliepen naar 28 tot 30 graden. Nog steeds bijzonder warm voor september. 
12-9 Zomerse dag met in de avond een pittige bui in Limburg
Vandaag werd het wederom volop zomer met temperaturen die voor de maanden juni en juli ook niet zouden misstaan. De zon scheen de dag door ongehinder en scheen tussen de 11 en 12 uur. Verder waaide er een zwakke tot matige oost tot zuidoosten wind. Het bleef na zonsondergang nog lang warm. In de avond leverde een flinke donderbui in het zuiden van het land leverde in het Limburgse Thorn nog 26 mm aan neerslag op in een half uur. De bui kon zo sterk intensiveren omdat daar ter plaatse op een hoogte van 12 km de temperatuur was gedaald tot -60ºC. Het weerlichten was vanuit de Achterhoek te zien.
11-9 Zomer
Een mooie start van de nieuwe week met temperaturen die uitkwamen tussen de 26 en 29 graden. Een ongekend mooie dag voor september. De lucht was onbewolkt en de zon scheen circa 12 uur. De wind was zwak tot matig en meest oostelijk.
1-10 september , 1e decade
In de eerste decade lag de gemiddelde temperatuur op tussen de 18 en 23 graden in Gelderland. September is daarmee warmer verlopen dan de eerste 10 dagen van augustus. De maand kwam wat aarzelend opgang maar op de 6e werd het op veel plaatsen een zomerse dag. Het werd een droge decade met neerslaghoeveelheid die onder de 10 millimeter bleef. Verder viel het wat tegen met de zon want die scheen rond de 50 uur en normaal zeker 10 uurtjes meer.