Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2006
Weerpraat 2006 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
31-7 Aangename dag
De aanval op de warmte is gelukt, het kwik liep lokaal in het zuiden nog wel op naar de 25 graden maar op de meeste plaatsen is een einde aan de hiitegolf gekomen en kwamen de maximum temperaturen uit tussen de 23 en 25 graden.  Aan de hittegolf die in het oosten bijna de volle maand duurde, in o.a Lichtenvoorde, kwam vandaag een einde. Overdag waren er mooie hollandse luchten en was het vrij zonnig. het bleef daarbij droog tot de avond. De wind was over het algemeen matig uit het zuidwesten. In de avond vielen er lokaal een paar spetters of een licht buitje.    
30-7 Eindelijk op meerdere plaatsen regen
Het was vrij helder in de afgelopen nacht en lekker fris met minima van 15 tot 17 graden op veel plaatsen. In de ochtend was er een afwisseling van wolkenvelden en wat zon. Gaande weg kwam de zon er steds beter door en waren er mooie hollandse luchten te zien. De temperatuur liep op naar 28 tot lokaal 30 graden. In de loop van de middag ontstond er een buienlijn dat van west naar oost over het land trok. Later kwam daar ook wat onweer bij voor. De regen- en onweersbuien waren vooral boven het midden en oosten van het land actief. De meeste regen werd gemeld vanuit Drenthe en Groningen en de omgeving van Roermond in Limburg. Daar viel op verschillende plaatsen tussen 30 en 40 millimeter regenwater, waarbij het in Drenthe en in Limburg hier en daar tot wateroverlast kwam. Zo liepen in de buurt van Roermond en het dichtbijgelegen Echt tientallen kelders onder water en moest een rijstrook van de A2 worden afgesloten omdat er teveel water op de weg stond. In Gelderland viel op de meeste plaatsen tussen de 4 en 10 millimeter. Echter lokaal waren er uitzonderingen zoals o.a Winterswijk-Henxel met 30 millimeter en Dinxperlo met 20 milimeter. In Doetinchem werd ruim 3 millimeter afgetapt. De wind was voor de storing zuid tot zuidoost en na de passage meets zuidwestelijk.  

- Neerslag Gelderland

29-7 Mistige start, zonnige middag
Afgelopen nacht was het helder en koelde het af naar waarden tussen de 15 en 20 graden. In de opklaringesgebieden onstonden mistbanken. Deze lossten echter wel op maar op sommige plaatsen ging de mist over in laaghangende bewolking. Vooral in delen van de Achterhoek was deze hardnekkig en het duurde tot de middag voordat daar ook de zon doorkwam. In de middag was het vrij zonnig en ontstonden er enkele stapelwolken. Het werd nog een vrij warme dag met maxima 28 á 29 graden. Tot neerslag is het vrijwel nergens gekomen in Gelderland. Wel ontstonden er lokaal enkele pittige buien uit het niets in het noorden van het land. Leeuwarden werd verrast met een hoosbui, in een klein uur viel daar 32 millimeter.   
28-7 Lokaal fikse onweersbuien
Het koelde in de nacht niet erg af en voor het eerst werd het op vrijwel alle weerstations in Gelderland een tropische nacht. De temperatuur kwam deze keer niet onder de 20 graden uit. Er vielen in de loop van de nacht al enkele buien in de provincie die in de ochtend noordwaarts trokken. In de loop van de ochtend ontstonden er nieuwe buien met lokaal veel neerslag in korte tijdmet lokaal veel neerslag. Om 8:00 uur in Steenderen al een flinke onweersbui (11 mm) en rond 11.00 uur een volgende met 13.8 mm. Op sommige andere plaatsen was het niet veel anders maar er waren ook gebeiden waar het vrijwel droog bleef. 's Middags kwam de zon weer te voorschijn en werd het 27 tot 29 graden. De wind kwam  uit uiteenlopende richtingen ook meest kracht 1- 2 Bft. In de avond ontstonden er weer enorme buien in met name Brabant en Utrecht. De buien brachten plaatselijk veel regen in o.a Tilburg viel 61 mm en rond Eindhoven hoeveelheden tussen de 52 en 67 mm en ook pittige buien in Utrecht met boven de Utrechtse heuvelrug hagelstenen tot circa 4 centimeter in doorsnee. Het had er tijdelijk wit gezien. 
27-7 Minder zon maar wel tropisch
Vandaag was het niet veel anders dan voorgaande dagen. De nacht verliep zwoel met temperaturn tussen de 18 en 21 graden. De dag door was er meer bewolking en in de ochtend viel er in het zuidwesten al enkele buien met lokaal onweer. Ook langs de oostgrens vielen een paar buien op Duitsgrondgebied. In Gelderland bleef het op lokaal een paar spetters droog. De wind was over het algemeen matig en daardoor was het nog redelijk te doen al was de luchtvochtigheid vandaag ook weer hoog. De zon scheen wat minder uitbundig als de voorgaande dagen en het aantal uren kwam uit tussen de 8 tot 9 uur. Het werd ook deze dag  tropisch warm met kwikstanden van 31 á 32 graden.   
26-7 Temperaturen weer super hoog
Afgelopen nacht koelde het weer langzaam af naar waarden in de ochtend die lagen tussen de 18 en 21 graden. In de ochtend liep het kwik weer snel op en lag tijden het middageten alweer rond de 30 graden.  Het werd een hete middag want de maximumtempertuur liep op naar 33 tot 36 graden. De luchtvochtigheid lag ook vrijhoog en daardoor was het weer een dag waarbij het drukkend warm was. Er was over het algemeen weinig wind tussen noordoost en oost. In de avond trokken verschillende buien net langs de oostgrens over Duitsgrond gebied. De droogte gaat dus gewoon weer verder.  
25-7 Opweg naar record warme maand
Afgelopen nacht koelde het maar langzaam af. Fe minima lagen tussen de 17 en 20 graden. Overdag was het weer volop zomers met temperaturen die in de middag opliepen naar tropische waarden. De maximum temperatuur werd rond 16:00 uur bereikt en lag ussen de 31 en lokaal 34 graden. Wederom een super warme dag en het is nu al zeker dat deze maand juli de warmste zal worden sinds de tellingen zijn begonnen in het jaar 1901. De wind was over het algemeen oost tot noordoostelijk en zwak tot matig.  
24-7 Lokaal mistbanken in de ochtend en stapelwolken in de middag
Gisteravond klaarde het snel op en verliep de nacht helder. Het koelde af naar 15 graden op het platteland tot 18 á 19 in de bebouwde kom. OP enkel plaatsen waar het nog vochtig was van de neerslag van een aantal dagen geleden ontstonden mistbanken. Het zicht liep soms terug tot minder dan 100 meter. Bij zonsopkomst loste de mist op en werd het weer een warme dag. In de middag ontstonden stapelwolken die de zon soms afschermden waardoor het soms even wat behaaglijker was. Bij een van west naar noord draaiende wind werd het 28 tot 30 graden. 
23-7 Drukkend warm
In de nacht dreven wolkenvelden binnen en werd het een zwoele nacht met minima tussen de 17 en 20 graden. In de ochtend had de bewolking nog een tijdlang de overhand en was er amper ruimte voor de zon. Toen in de middag de zon er steeds beter doorkwam liep het kwik snel op richting de 30 graden. Het werd drukkend warm met al het vocht in de lucht maar het bleef wel droog. De zon scheen circa 8 uur.  
22-7 Lokaal flinke onweersbuien 
De slaapindex was wederom zeer laag de afgelopen nacht. Na het kleffe weer van vrijdag was het een nacht waarin het afkoelde tussen de 18 en 21 graden. Van het zuiden uit was hoger bewolking binnen geschoven waardoor de zon wat flets scheen in de ochtend.  In het zuiden vielen al enkele buien die vanuit België de grens overtrokken. In Gelderland was het nog droog maar net als op andere plaatsen in Nederland was het drukkend warm. Gaande weg werd de bewolking dikker en in de middag groeiden de buien als kool en werd Winterswijk en omgeving getroffen door onweersbuien met windhoosachtige verschijnselen en zware regenval. Door de harde wind braken bomen als luciferhoutjes af of werden ontworteld. Tenten van de organisatie van een lokale marathon moesten het eveneens ontgelden en vlogen door de lucht. Er viel in Winterwijk 26 millimeter, Winterswijk-Meddo 21, Winterswijk-Miste 16, Aalten en Bredevoort 13, Groenlo tapte 12 mm af. IN Winterswijk-Miste kwam ook hagel voor tijdens het noodweer. Op veel andere plaatsen in de Achterhoek  bleef de neerslag beperkt tot enkele millimeters en duurt de droogte voort. Het neerslag te kort inmiddels opgelopen naar 200 tot 240 mm. Voor de dat de afkoeling kwam door de buien  werd het nog zeer warm met maxima tussen de 31 en lokaal 34 graden.  

- Neerslag Gelderland
- Neerslagoverzicht KNMI en foto's noodweer Winterswijk-Miste  

21-7 Zeer warm
Afgelopen nacht was het helder en koelde het af tussen de 16 en 20 graden. De laagste waarden op het platteland en de hoogste in in de steden. Daar koelt het minder af want de warmte blijft gewoon hangen in de nachten.  We zijn al bijna met een volle week bezig dat landelijk de 2e hittegolf begonnen is. Vandaag ook weer temperaturen die ruim boven de 30 graden uitkwamen. De wind was zwak tot matig en draaide in de loop van de dag naar noordwest wat in de avond enige voor enige verkoeling zorgde. Tijdens de warenneming om 20:00 uur lag het kwik in Gelderland nog boven de 25 graden. 

- Extremen Gelderland

20-7 Broeierig
Afgelopen nacht weer minima tussen de 17 en 20 graden of zelfs nog wat hoger in de bebouwde kom. Voor het eerst sinds tijden was er bewolking aanwezig bij de zonsopkomst. Er waren sluierwolken waar de zon door heen scheen en dat leverde een mooie start van de dag op. In het westen van het land kwamen in de ochtend enkele buien voor met lokaal wat onweer. De dag door was het met de bewolking en het vele vocht in de lucht drukkend warm. In de middag werd de bewolking dikker en viel er lokaal een paar druppels regen uit. In Zevernaar maar ook in Vorden vielen 2 druppels op de bunder (hectare). In Haaften werden enkele millimeters afgetapt.  Voor de rest was het de dag door puffen en werd het na de waarnemingen pas wat aangenamer. De maximum temperatuur kwam uit op circa 32 graden. 

- Extremen Gelderland

19-6 Warmterecords
De tweede hittegolf van deze zomer werd door het KNMI  om 9u20 uur vaststeld.   Vandaag 19 juli was één van de warmste dagen die ons land ooit heeft meegemaakt. Op verschillende plaatsen vooral in het zuiden van het land gaven de thermometers geruime tijd 36 graden aan. In De Bilt werd 35,7 graden gemeten, wat hier een nieuw warmterecord is voor de maand juli en op één na de warmste dag ooit van het KNMI. Het warmterecord voor juli stond in De Bilt op 35,6 graden op 28 juli 1911. Het absolute record voor De Bilt is 36,8 graden op 27 juni 1947. De landelijke warmterecords zijn net niet bereikt: voor juli is dat 36,9 graden op 28 juli 1921 in Maastricht. In Gelderland stond het julirecord op 35. 6 graden dat werd behaald op 3 juli 1976. Op het KNMI station in Hupsel werd vandaag de zelfde waarde gemeten wat dus beteknd dat deze warme dag zich ook bij één van de warmste julidagen mag scharen sinds de metingen begonnen. Op veel plaatsen dus de 35 graden behaald maar in een stad of dorp werd het nog enkele graden warmer. Er was over het algemeen een zwakke wind die in de loop van de middag nog wat aantrok Om 20:00 uur lag het kwik nog ruim boven de 30 graden.

- Extremen Gelderland

18-7 Snik heet
Vandaag was het weer een copie van de voorgaande dagen. In de nacht bleef het dan ook helder en onbewolkt met een kwik die zakte naar een 13 tot 16 graden. Overdag was het onbewolkt met veel zon. In de namiddag trok er een beetje hogere sluierbewolking over. De temperatuur liep vandaag snel op en kwam in de middag wat hoger uit dan de voorgaande dagen. Het kwik kwam in de middag uit op 33 tot 35 graden. De wind was over het algemeen zwak uit oostelijke richting. In de avond was het helder en bleef het nog lang warm.
17-7 Op weg naar een 2e hitegolf dit jaar
Afgelopen was het helder en lekker fris met minma van 10 tot 13 graden. Overdag liep het kwik met veel zonneschijn snel op en werd het tropisch warm. We zijn op weg naar een 2e landelijke hittegolf deze zomer en dat is wel uniek, sinds 1946 is dat niet meer voorgekomen. Er was over het algemeen weinig wind uit meest oostelijke richting. Wat verder opviel was de lage luchtvochtigheid dat ruim onder de 30% uitkwam vandaag. Verder was er een strak blauwe lucht al kwamen er in de avond wat kleine suierwolkjes over. 
16-7 Zonnig en zeer droog
Vandaag werd het weer tropisch warm met een maximum temperatuur in de Bilt van 30,2 graden. In Gelderland kwamen de kwikstanden uit tussen de 29 en 31 graden. Een zeer warme dag waarbij de matige wind uit richtingen tussen noordoost em zuidoost waaide.  De zon kon volop schijnen onder een strak blauw lucht.
15-7 Begin van 2e hittegolf ?  
Afgelopen nacht was het nog lekker afgekoeld naar waarden onder de 10 graden op veel plaatsen. In de ochtend was er wat nevel in waterrijke gebieden maar deze loste snel op bij zonsopkomst. Het werd een zonnig en wederom een warme dag mat maxima van 26 tot 28 graden. Op het landelijk hoofdstation van het KNMI in de Bilt werd ook de 25 graden overschreden en kan men met het tellen beginnen voor de volgende hittegolf. Lokaal is in het oosten op amateurweerstations de reeks niet onderbroken en is men deze dag voor de 17e keer boven de 25 graden gebelevn. Hier duurt dus de hittegolf nog gewoon voort. 
14-7 Lokale hittegolf op meerdere plaatsen ten einde 
Gisteravond en in de afgelopen nacht was het helder en koelde het af tussen de 11 en 14 graden. De wind bleef doorwaaien met een windkracht 2 tot 3 Bft. In de ochtend en in de middag was het weer mooi zomerweer maar door de matige wind uit noord tot noordoostelijke richtingen voelde het wat behaaglijker aan. In de loop van de dag onstonden wat platte stapelwolkjes maar deze waren in de namiddag vrijwel weer verdwenen. De maximum temperatuur bleef achter bij de voorgaande dagen en bleef op veel plaatsen net onder de 25 graden steken. Hiermee is de periode van veel lokale de hittegolven onderbroken. De hittegof heeft op veel amateurstations uiteindelijk 16 dagen aangehouden. De droogte begint onderhand extreem te worden, want het neerslag te kort, dat door het KNMI vanaf april wordt berekend, is opgelopen naar circa 170 millimeter. Dit geld voor de droogste plekjes in Gelderland   
13-7 Tropisch
In de afgelopen nacht was het fris met minima tussen de 11 en 14 graden. In de ochtend was enkel wat sluierbewolking aanwezig dat later verdween. In de middag wren er vooral in het noorden van Gelderland enkel wolkenveldjes maar dat mocht geen naam hebben. Het werd een zeer zonnige dag met temperaturen tussen de 28 en 30 graden. Ondanks de zwakke tot soms matige noorden wind liep het kwik nog zover op. Qua temperatuur meevallend want deze kwam een paar graad hoger uit als dat verwacht werd. 
12-7 Frisse start
Na zonsondergand koelde het snel af en daalde de temperatuur in een vrij heldere nacht tot rond 10 graden. Het "koudste" plekje was terschelling met 6,7 graden als minimum. Lokaal onstond er her en der wat grondmist maar bij zonsopkomst verdween de mist spoedig en liep de temperatuur snel op. Naast zon trok er in de loop van de dag ook wat hogere sluierbewolking over maar daar had de zon over het algemeen weinig last van. Bij een meest zwakke noord tot noordoosten wind liep de temperatuur op naar 26 tot lokaal 29 graden in de bebouwde kom.  
11-7 Droogte niet voorbij
Vandaag passeerde in de in de nacht en ochtend een gebied met buiige regen. Vooral in het westen en noorden van het land viel de meeste neerslag, hierbij kwam in de ochtend ook onweer voor. De hoeveelheden lagen daar tussen de 12 en 24 millimeter. In Gelderland viel de meeste neerslag op de Veluwe met in Harskamp 4 millimeter en in Terwolde 6 millimeter aan neerslag. In het oosten van het land bleef het bij wat gespetter en duurt de droogte voort. Verder was de bewolking overheersend en kwam de zon er maar mondjesmaat door overdag. In de middag gelukte dit steeds beter en liep de temperatuur toch nog weer op tot ruim boven de 25 graden. Op de meetse plaatsen werd het 26 en lokaal zelfs 27 graden. De wind ging vandaag om naar noordwestelijke richting en was over het algemeen matig. Door al het vocht in de lucht voelde het wat klam aan.   
10-7 Klam
Het bleef gisteravond nog lang warm en er trokken geregeld wolkenvelden over die de warmte vasthielden. In de nacht koelde het uiteindelijk af naar zo'n 16 graden.  Overdag wisselden wolkenvelden, stapelwolken elkaar af en was het prima zomerweer, maar tevens ook wat heiig. Gaandeweg de dag kwam de zon er steeds beter door en steeg het kwik opnieuw  naar 25 tot 27 graden. In het oosten bleef op veel plaatsen de hittegolf in tact. 
9-7 Lokaal wat gespetter
Het klaarde gisteravond behoorlijk op en stapelwolken verdwenen. Alleen wat hogere sluierbewolking verdween niet en bleef zichtbaar. In de nacht trokken er weer wolkenvelden binnen en was het wisselend bewolkt. Ook viel er in de vroege ochtend een spat regen. Het kwik daalde naar een minimum van gemiddeld 16 graden. In de ochtend was er een afwisseling van zon en wolkenvelden. De liep daarbij snel op naar 27 graden. In de namiddag nam de bewolking toe en viel er in het oosten nog een licht regenbuitje. De hoeveelheid kwam in Winterswijk en omgeving uit rond 1 millimeter. Elders bleef het bij een paar tienden.
8-7 Landelijk hittegolf ten einde
Vandaag is in de Bilt de temperatuur onder de 25 graden gebleven en daardoor kwam er aan de 37e hittegolf na een week ten einde. In de nacht en een deel van de ochtend waren er wolkenvelden. In de loop van de dag kwam de zon er steeds beter door. In de middag was er een afwisseling van stapelwolken en zon.  In een groot deel van Gelderland liep het kwik weer op tot boven de 25 graden en daardoor bleef lokaal de hittegof intact. 
7-7 Lokaal duurt droogte voort
Gisteravond viel er plaatselijk nog behoorlijk wat neerslag maar de afgelopen nacht is het op de meeste plaatsen droog gebleven. Met al het vocht in de lucht werd het zelfs drukkend warm. Naats zon waren er ook wolkenvelden maar het kwam toch nog tot circa 7 uur an zonlicht. De maximum temperatuur kwam gemiddeld uit op 26 graden terwijl het in de afgelopen acht niet kouder werd dan zo'n 18 graden. 
6-7 Hitte een beetje verdreven, in de avond lokaal wolkbreuken

In de afgelopen nacht was het wat frisser al bleef de warmte in de woningen nog aanwezig. Bij een naar zuidwest draaiende wind koelde het af naar 16 tot 19 graden. In de ochtend trokken enkele onweersbuien over het westen van de provincie. Het leverde in o.a. Wageningen nog 14 millimeter op. De buien trokken naar het noorden weg en de rets van de dag was het wisselend bewolkt en kwam de zon geregeld door. De temperatuur liep op naar 28 tot lokaal 30 graden waardoor het nog een behoorlijk warme dag werd uiteindelijk. In de avond onstonden er diverse buien die lokaal voor veel wateroverlast zorgden. O.a in Arnhem kwam in korte tijd zoveel water naar beneden dat het riool het niet aankon. In diverse viadukten kwamen auto's vast te zitten. Ook kwamen er meldingen binnen van ondergelopen huizen. De brandweer is op diverse plaatsen tot diep in de nacht bezig geweest met de ergste calamiteiten. Echter er zijn nog steeds plaatsen in vooral de Achterhoek waar amper wat is gevallen en de droogte nog steeds aanwezig is. 

Wolkbreuk:
Hevige regenval heeft lokaal voor veel wateroverlast gezorgt. In de avond waren er enkel wolkbreuken die o.a. in Arnhem in korte tijd de boel onder water zette. Uit een kortstondige bui viel 19 mm. Ook in  andere plaatsen viel in korte tijd veel regen. Steenderen tapte in een half uur 26 mm. af. In Borculo en Druten viel rond de 20 mm. In Nijmegen, Hattemerbroek en Winterswijk-Meddo bleef het vrijwel droog.
5-7 Broeierig
Gisteravond bleef het nog een hele tijd behoorlijk warm en liep de temperatuur maar noulijks naar beneden. Oftwel, traaag daalde het kwik. Tergelijke tijd nam in de avond vanuit het zuidoosten de hogere bewolking steeds meer toe, restanten van onweersbuien boven noord Frankrijg en west Belgie. In de nacht bleef de temperatuur nog lang boven de 20 graden en was het erg zwoel weer. De temperatuur daalde uit eindelijk naar 17 tot 19 graden. In de bebouwde kom bleef het op veel paatsen boven de 20 graden. In de ochtend wisselden de zon en wolkenvelden elkaar af en liep het kwik weer snel k op. Rond het middaguur was het alweer rond de 30 graden. In de middag was er hogere bewolking aanwezig maar de  zon had er niet veel last van. In de loop van de middag werd de bewolking dikker en viel er lokaal een spat regen. Later trokken er buien over Duitsland die soms de Achterhoek schampten. Het bleef ook toen op de meeste plaatsen bij een druppels regen. Alleen in Winterswijk viel even een klein buitje dat zo'n 3 millimeter aan neerslag opleverde. Het onweer dat bij de buien aanwezig was was nog lang hoorbaar in het oosten van de provincie.  De maximum temperatuur lag tussen de 30 en 33 graden.
4-7 Eerste landelijke hittegolf van dit jaar een feit
Vandaag werd het op veel plaatsen tropisch warm. Ook op het KNMI station in de Bilt kwam het kwik boven de 30 graden uit.  Vanmiddag om 12:01 uur kwam het kwik in de Bilt voor de derde maal op een rij boven die tropische 30 graden uit. Ht werd uiteindelijk 32 graden. Lokaal werd gisteren al op veel amateurstations al een plaatselijke hittegolf bereikt. In de afgelopen nacht was het helder en vrijwel windstil. De temperatuur daalde langzaam en kwam in de vroege ochtend rond zonsopkomst op de laagste waarde uit. Gemiddeld werd een minimum behaald van 15 graden. Toen de zon ging schijnen schoot de temperatuur omhoog en rond het middaguur werd de 30 graden al bereikt. Uiteindelijk kwam het kwik uit tussen de 32 en 34 graden. In de middag onstonden wel wat wolkenveldjes die zo nu en dan de zon afschermde maar tot neerslag is het niet gekomen. Het werd een hete dag waarbij de wind over het algemeen zwak waaide uit oostelijke richting. 
3-7 Lokaal hitte golf, landelijk nog niet
In de afgelopen nacht was het helder en daalde het kwik opnieuw langzaam naar uiteindelijk 12 tot 16 graden. In de ochtend ging de temperatuur met behulp van de zon weer snel omhoog. De middag verliep vrijwel onbewolkt en in de namiddag werd het lokaal 30 graden of iets meer. In o.a Lichtenvoorde werd het de derde tropische dag op rij.  De wind waaide vandaag zwak tot matig uit oost. Het koelde in de avond maar langzaam aan af.
2-7 Zonnig en warm
Het was vandaag zonnig en zeer warm. De temperatuur steeg in de middag tot circa 30 graden. De wind waaide meest  matig (3 Bft) uit oostelijke richtingen. De luchtvochtigheid kwam op veel plaatsen onder de 20 procent uit. Door de lage luchtvochtigheid en de matige wind was het redelijk aangenaam te noemen.
1-7 Super warme start van Juli
De maand juli start zeer zonnig en warm. het werd een droge en zonnige dag waarbij de temperatuur op veel plaatsen opliep tot dicht bij de tropische grens van 30 graden. Met circa 15 uur zonneschijn was het tevens een zeer zonnige start van deze maand