Terug naar de begin pagina met het weer in Silvolde

 Actueel
 Webcam

 Weerbericht
 Weerpresentatie

 Weerpraat
 Weeroverzicht
 Weerstations
 Weergaloos
 Weerweetjes
 Weerlinks

 Weerdag
 Te koop
 Banner
 Stationinfo
 Weerdiensten

 Regiolinks
 Regioagenda
 Boertour

 Gastenboek
 Contact

reactie op de website, voor meer info klik op contact

Weerpraat 2006
Weerpraat 2006 Jan. Feb. Mrt. April Mei Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec.
25-2 Koude dag
Afgelopen etmaal bleef de wind stevig doorwaaien waarbij het in de nacht afkoelde tot circa 3 graden onder het vriespunt. Het was tamelijk helder in de nacht met overdag soms wat hogere bewolking. In het uiterste noorden is het de gehele dag bewolkt gebleven en tegen de avond was tot het noordelijk deel van de provincie opgedrongen.  Overdag kwam het kwik uit op 3 á 4 graden maar door de straffe noordoosten wind was het minder aangenaam. 
24-2 Bbbbbrrrrrrr
Afgelopen nacht was het vrij helder geworden en koelde het af tussen de -2 en -4 graden. Overdag was er weinig bewolking  en kregen we eindelijk weer eens de zon te zien. De wind was daarintegen spelbreker want een stevige oostnoordoosten wind maakte het voor het gevoel een stuk kouder. Het bleef droog en het kwik liep op naar circa 4 graden maar de gevoelstemperatuur bleef de gehele dag onder het vriespunt.
23-2 Eindelijk weer langere tijd zonneschijn
Gisteravond en in de nacht was het nog bewolkt en bleef het droog. De temperatuur ging langzaam onderuit en kwam in de tweede helft van de nacht onder het vriespunt uit. IDe dag begon met wolkenvelden maar soms waren er ook enkele opklaringen. In de middag bredere opklaringen en was de zon weer eens wat vaker te zien. Het werd in de middag 3 á 4 graden. Het bleef droog en de noordoostelijke wind was over het algemeen zwak. Het werd een aangename dag. 
22-2 Grijze dag met een paar spetters of een vlok sneeuw
In de afgelopen nacht en ook overdag bleef het bewolkt en was er van opklaringen geen sprake! Daarbij was het tevens door de matige noordoosten wind behoorlijk fris. In de nacht kwam het kwik dicht bij het vriespunt en overdag werd het tussen de 2 en 4 graden. Er viel vrijwel geen neerslag allleen lokaal een vlok sneeuw, 
21-2 Bewolkte dag met vooral in het zuidoosten veel neerslag
 Het was 24 uur lang bewolkt en vooral in het zuiden en oosten van de provincie viel neerslag van betekenis.  Vooral in de ochtend en een deel van de middag was het regenachtig. De temperatuur kwam in de ochtend uit op een minimum van 1 á 2 graden. In de midag steeg het kwik naar een 3 tot 5 graden. De wind was overdag matig van kracht (3/4 Bft) uit meest noordoostelijke richting. De hoeveelheid neerslag lag tussen een paar tienden en 9 millimeter.

- Neerslag in Gelderland

20-2 Bewolkte dag met regen in het zuiden en zuidoosten 
In de nacht overheerste de bewolking en viel er lokaal een spat regen. De minima lagen rond de 3 graden. Overdag overheerste de bewolking en viel er vrijwel de gehele dag wat regen in het zuiden en zuidoosten van de provincie. Elders bleef het vrijwel droog en bij een matige noordoosten wind werd het overdag circa 4 graden. Het voelde met de noordoosten wind wel fris aan.

 

- Neerslag in Gelderland

19-2 Aardige dag
In de afgelopen nacht was het wisselend bewolkt en droog. Tijdens wat bredere opklaringe kwam het kwik dicht bij het vriespunt. Op beschutte plaatsen vroor het tijdelijk een paar tienden. Lokaal was er ook wat mist of nevel ontstaan maar deze losten in de ochtend snel op. Overdag was het aardig winterweer met veel bewolking en zo nu en dan wat zonneschijn. Het bleef droog en bij een zwakke tot soms matige oosten wind liep het kwik op naar 8 á 9 graden. De hoeveelheid zonneschijn lag rond de 3 uur  
18-2 In de nacht regen, overdag bewolkt en meest droog
Gisteravond en een groot deel van de nacht viel er soms wat regen. Tegen de ochtend trok de laatste regen naar Duitsland weg en werd het droog. Tijdens enkel opklaringen in de ochtend werd de laagste temperatuur bereikt van zo'n 3 graden.  Overdag overheerste de bewolking al was er lokaal soms even ruimte voor wat zon. In Hatemmerbroek en het Ruurlosebroek werd nog ruim een half uur zonneschijn gemeten. Vanuit het zuiden kwam wel wat regen richting Gelderland maar de meeste buien losten op bij het breiken van de provinciegrens. De hoeveelheid neerslag die werd afgetapt was dan ook van de afgelopen nacht. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 6 en 8 graden.  
17-2
16-2 Natte dag

- Neerslag in Gelderland

15-2
14-2
13-2
12-2
11-2 Rustige grijze dag
10-2 Zonloos 
9-2 Gure dag
Afgelopen nacht kwam het nergens tot vorst, wel kwam het kwik op enkele plaatsen dicht bij het vriespunt. In de nacht vielen er al diverse buien waarvan sommige met (natte)sneeuw. In de ochtend was het lokaal even wit en soms ook glad. In de loop van de ochtend werd de buiigheid minder maar in de middag nam het aantal weer toe. De wind trok tevens aan en tijdens buien waren er flinke windstoten van 60 tot 70 km/u. Het kwik liep soms terug tot dicht bij het vriespunt als er wat hagel of natte sneeuw viel. Door de stevige noordwesten voelde het guur aan. De etmaalneerslag lag gemiddel op 3 millimeter met als uitschieter naar boven het Ruurlosebroek met ruim 6 millimeter. In Geldermalsen viel amper 1 millimeter.  
8-2 Onstuimig 
In de afgelopen nacht trok een intensief regengebied van west naar oost over Nederland. De minimum temperatuur lag rond de 3 graden. In de ochtend verliet de laatste regen het land. Echter kort daarna ontstonden er buien. De buien gingen in de loop van de dag gepaard met natte sneeuw, in o.a Arnhem en een klap onweer in Silvolde en Lichtenvoorde. Ook viel er hagel in o.a Borculo  In het etmaal van woensdag viel er neerslag van betekenis, op veel plaatsen viel tussen de 10 en 20 millimeter.  Ook de wind deed een duit in het zakje, in het Ruurlosebroek bereikte de wind nog een snelheid van 53 km/uur. Sinds 16 december was de wind niet meer zo sterk geweest. Het positieve nieuws was dat de zon weer terug was met op de meeste plaatsen circa 1 uur. In het oosten na 7 zonloze - en in het noorden zelfs na 8 zonloze dagen. De maximum temperatuur kwam uit tussen de 6 en 7 graden op de meeste plaatsen.

- Neerslag in Gelderland

7-2 7e dag zonder zon
Afgelopen 24 uur overheerste de bewolking en viel er soms wat lichte regen of motregen.  In de nacht lag de minimum temperatuur rond de 4 graden. Het kwik bleef overdag steken op ruim 7 graden. De wind was vandaag wel iets toegenomen tot matig (3 Bft) strak uit het westen.
6-2 6e zonloze dag op rij
Er komt nog steeds geen verandering in het weerbeeld. Afgelopen nacht kwam het kwik lokaal net onder het vriespunt maar de bewolking blijft gewoon de overhand houden. Inde ochjtend was het nevelig en op veel plaatsen ook mistig. De dag door viel er zo nu en dan een spat regen maar nergens werd meer dan 1 millimeter afgetapt. De zon liet zicht voor de 6e achterop één volgende dag niet zien. Bij een meest zwakke westelijke wind liep het kwik op naar circa 4 graden in het oosten en 6 graden in het westen van Gelderland. 
5-2 Grijs en nevelig
De bewolking hield ook de afgelopen nacht de overhand. Soms was de bewolking dik genoeg en viel er wat lichte (mot)regen uit. De temperatuur bleef op de meeste plaatsen iets boven het vriespunt hangen maar in en rond Winterswijk daalde het kwik er enkele tienden onder. In de ochtend vielen er eerst nog wat vlokken sneeuw, later op de dag motregende het soms en was het nevelig met vooral in de tweede helft van de middag matige motregen of regen. Tegen de avond werd het ook nog tijdelijk mistig. Bij weinig wind uit het zuidwesten werd het 2 tot 5 graden. 
4-2 In de ochtend lichte vorst, overdag grijs en nevelig
Afgelopen 24 uur bleef het bewolkt en daalde het kwik bij een enkele opklaringen tot net onder het vriespunt. De dag verliep verder bewolkt en grijs. Droog bleef het niet en van tijd tot tijd viel er wat lichte motregen. Temperatuur liep op 4 tot 7 graden.  De wind was vandaag zwak van kracht (2 Bft) en waaide meest uit westelijke richting. In de namiddag werd de windrichting  noord- tot noordoostelijk.
3-2 Grijs en nevelig
Gisteravond en in de afgelopen nacht vroor het licht met minima tussen de -2 en -5 graden. In de loop van de nacht werd de bewolking diker en viel er wat motsneeuw. Overdag overheersde de bewolking en liep het kwik maar moeizaam op. In het westen van Gelderland kwam het kwik enkele graden boven het vriespunt uit. In het oosten werd het op enkelel plaatsen een ijdag.  OP de Veluwe kwam het kwik rond de 3 graden uit. In de ochtend en de middag viel er motsneeuw, maar ook tijdelijk wat dikkere vlokken sneeuw. De wind was de dag door zwak uit meest westelijke richting.
2-2 Koudste etmaal deze winter
Afgelopen etmaal is het kwik in Gelderland onder het vriespunt gebleven en hadden we opnieuw te maken met een ijsdag. Op de meeste plaasten kwam het tot lichte vorst met de laagste waarden in het oosten met in  Winterswijk-Henxel  een minimum temperatuur van -5,9 graden. In de nacht ontstond een enkele mist bank maar deze was overdag verdwenen. Het bleef bewolkt en nevelig waarbij de temperatuur nauwelijks opliep. De temperatuur liep op naar -4 graden in het oosten en -1 in het westen van de provincie. Het werd de koudste etmaal deze winter.  Het was de dag ook vrijwel windstil met een gemiddelde windsnelheid die onder de 0,5 m/s lag. De luchtdruk bleef vrij stabiel op 1024 hPa staan. Neerslag viel er lokaal wat in de vorm van motsneeuw. 
1-2 IJsdag
Gisteravond was het helder en koelde het snel af naar minima onder het vriespunt. Met het afkoelen ontstond ook op uitgebreide schaal mist. Deze mist zorgde voor prachtige rijpafzettingen op bomen en struiken. Vooral berkenbomen werden, door de dunne takjes die een berk heeft, bedekt met een mooie witte laag. Overdag is deze mist op sommige plaatsen gaan uitsneeuwen en werd het op meerdere plaatsen wit. O.a in Ellecom, Dieren, Arnhem en Groenlo was dit het geval. De geheledag bleef de laaghangende bewolking of mist in een groot deel van Gelderland aanwezig. Alleen op de Veluw kwam in de middag de zon door. In Putten was het een aantal uren zonnig en kwam het kwik boven het vriespunt uit. Elders kon bleef het kwik hangen tussen de -1 en -3 graden en kon een ijsdag worden genoteerd. Met een maximum van -3,1 graad werd in Meddo de laagste maximum temperatuur van deze winter behaald. 

- Extremen in Gelderland